Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2015

Διαπραγμάτευση τέλος! Αλέξης Τσίπρας: "Θα συνεχίσουμε κανονικά τα μνημόνια"


Διαπραγμάτευση τέλος! Αλέξης Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε κανονικά τα μνημόνια

Πολλές εξαγγελίες έκανε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του εν όψει της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τώρα αρχίζει. Οι προγραμματικές αυτές δηλώσεις ήταν αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης, προκειμένου να συμβιβαστούν τα κελεύσματα των συνιστωσών και των απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων.
Μέσα στα πολλά και αόριστα που εξήγγειλε ο Τσίπρας, τα οποία και θα αναλύσουμε στην συνέχεια, κεντρικό ρόλο είχε η προσπάθεια δικαιολόγησης της υπογραφής του νέου μνημονίου, αλλά και το γεγονός ότι ανέφερε μερικά από πιθανά ονόματα αυτού. Συγκεκριμένα ξεκίνησε την ομιλία του ρίχνοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για την δημιουργία, ως τελευταία κυβερνητική πράξη της, ενός.....
ασφυκτικού πλαισίου διαπραγμάτευσης, που λειτουργεί ως θηλιά για τη νέα κυβέρνηση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αρχική επιλογή των τοκογλύφων ήταν η 6μηνή παράταση του μνημονίου, αλλά η ΝΔ επέμενε στην δίμηνη παράταση, προκειμένου να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφάσεις εν αμαρτίαις, βεβαίως, αφού αυτό θα είναι το επιχείρημα προκειμένου να υπογραφεί το νέο μνημόνιο με το διαφορετικό όνομα. Δεν μπορεί να εκληφθεί διαφορετικά η αποστροφή του λόγου του Τσίπρα ότι θέλει «αμοιβαία αποδεκτή λύση», ότι «σέβεται τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις» και ότι «θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος».
Εν όψει του νέου μνημονίου, μάλιστα, το οποίο πρόκειται να υπογραφεί άμεσα, αφού όπως είπε ο Τσίπρας δεν θα ζητήσει παράταση του παρόντος προγράμματος, ζήτησε από τον Λαό να «βάλει πλάτη», θυμίζοντας εντόνως τις αντίστοιχες προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά το 2012, αλλά και τους παλαιότερους μνημονιακούς πρωθυπουργούς. Όσον αφορά το όνομα του νέου μνημονίου, ανέφερε τα εξής πιθανά: «Νέα Συμφωνία», «Νέο Συμβόλαιο», «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο», «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Για να αντιπαρέλθει τις παραπάνω δηλώσεις που θα δημιουργούσαν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία, ο Τσίπρας έκανε και άλλες εξαγγελίες, οι οποίες είτε είναι ανεφάρμοστες, είτε δύσκολες να εφαρμοστούν. Συγκεκριμένα είπε για την σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο, το οποίο με το παρόν νομικό πλαίσιο είναι αδύνατον, αφού τα αδικήματα έχουν παραγραφεί από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο δεν σχεδιάζει να καταργήσει ο Τσίπρας.
Εξήγγειλε και την κατάργηση προνομίων σε υπουργούς, βουλευτές και επισήμους, γεγονός το οποίο φυσικά, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, θα έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, αλλά θα είναι προς θετική κατεύθυνση αν επιλέξει να την πράξει και εμείς ως Χρυσή Αυγή θα την υπερψηφίσουμε, απαιτώντας μάλιστα ακόμα περισσότερες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση, όπως την συζήτηση της πρότασης νόμου (από το 2012) που έχει καταθέσει η Χρυσή Αυγή για μείωση κατά 80% της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών