Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2015

Το δίμηνο της κωλοτούμπας: Οι προεκλογικές υποσχέσεις των Συριζαίων έμειναν στα χαρτιά


Το δίμηνο της κωλοτούμπας: Οι προεκλογικές υποσχέσεις των Συριζαίων έμειναν στα χαρτιά

Το πρώτο δίμηνο της συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «το δίμηνο της ενόργανης γυμναστικής». Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή (με εξαίρεση ίσως τον κ. Γλέζο) επιδίδονται στο ευγενές άθλημα της κυβίστησης, ανακυβίστησης και ξαναματακυβίστησης. Κωλοτούμπες δηλαδή, τέτοιες, που η εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής αναρωτιέται, πού βρίσκονταν όλοι αυτοί οι χαρισματικοί πολιτικοί, όταν είχαμε Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι Συριζαίοι είχαν δηλώσει πολλές φορές τι θα έκαναν την πρώτη βδομάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο, τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου: Καταγγελία του....
μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, επαναφορά κατώτατου μισθού… μέχρι και επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων για 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους… Πολλές υποσχέσεις. Πολλά «ΘΑ» από τα οποία τα 22 ήταν τα μεγαλύτερα.
Δύο μήνες μετά, οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις, με μερικές όμως απ’ αυτές να έχουν ξεχαστεί τελείως ενώ άλλες να παραπέμπονται στο… αγελαδοκούρεμα. Ακόμη και αυτές που «υλοποιήθηκαν», μόνο λεκτικά για την ώρα, όπως η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ακολουθούνται από ένα μεγάλο «αλλά»: Καταργείται η αξιολόγηση με το υπάρχον σύστημα αλλά θα δημιουργηθεί ένα καινούριο. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ (τον οποίο η κυβέρνηση παρεμπιπτόντως καλεί τους πολίτες να καταβάλουν) αλλά θα αντικατασταθεί με άλλο φόρο ακίνητης περιουσίας. Λες και το πρόβλημα ήταν στο όνομα κι όχι στο περιεχόμενο. Δηλαδή άμα τον λέμε «Βρασίδα» κι όχι «ΕΝΦΙΑ», λύθηκε το πρόβλημα.
Η καταγγελία του μνημονίου πήγε περίπατο και όχι μόνο αυτό, αλλά έρχεται και τρίτο πακέτο, που όμως δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά κάπως αλλιώς. Η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 δεν μπορεί να γίνει γιατί, αντιδρούν οι Βρυξέλλες. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν γίνεται, γιατί δεν θέλουν οι τοκογλύφοι. Η επαναχορήγηση του δώρου Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους ξεχάστηκε κι αυτή, λόγω Βρυξελλών. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (αυτή που θα ερχόταν για ψήφιση στις πρώτες 15 μέρες) πάγωσε. Οι ιδιωτικοποιήσεις που θα σταματούσαν την επόμενη μέρα από την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται κανονικά. Ο νόμος που προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, και που οι Συριζαίοι θα καταργούσαν, συνεχίζει να ισχύει όπως πριν. Μεγάλη η λίστα των «ΘΑ», κενός ο κατάλογος των πράξεων.
Όλα αυτά λοιπόν που θα ανακούφιζαν τον ελληνικό λαό, παρέμειναν στο επίπεδο των προεκλογικών υποσχέσεων, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα παλαιοκομματικό σχηματισμό που διεκδικεί την εξουσία και που έχει κάθε δικαίωμα να εξαπατάει τους αφελείς ψηφοφόρους. Μεγαλοϋπάλληλοι των Βρυξελλών είναι και τούτοι, με μεγάλες περιουσίες και χωρίς πρόβλημα επιβίωσης. Δεν μπορούν να νιώσουν τον πόνο του μέσου Έλληνα. Εντολές έχουν λάβει και εντολές εκτελούν, με την ίδια προθυμία και τον ίδιο ραγιαδισμό, όπως και οι προηγούμενοι. Τους απασχολεί περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των λαθρομεταναστών παρά των Ελλήνων, όπως και τους προηγούμενους άλλωστε. Μαθητευόμενοι μάγοι, τσιράκια της παγκοσμιοποίησης και του κεφαλαίου, που δεν δίνουν δεκάρα για τους Έλληνες. Γι’ αυτούς νοιάζονται μόνον οι άλλοι, οι «φασίστες», που αντί να βγάζουν τα χρήματά τους έξω, τα κάνουν τρόφιμα για τον συνάνθρωπό τους και τους τα μοιράζουν σε απαγορευμένες από το σύστημα συγκεντρώσεις.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας. Η προεκλογική εκστρατεία των Συριζαίων βασίστηκε όχι σε ένα αλλά σε πάμπολλα ψέματα και ευοδώθηκε χάρη στην αφέλεια των ψηφοφόρων τους, που δέχτηκαν να εξαπατηθούν. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Τίποτε απολύτως! Σα να μην πέρασε μια μέρα. Τα μνημόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ο λαός μας θα συνεχίσει να εξαθλιώνεται, με τη βοήθεια και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που απολαμβάνουν της κρατικής μέριμνας, η χώρα μας θα συνεχίζει να ξεπουλιέται, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα συνεχίζουν να επιβάλουν τη θέλησή τους στις πολιτικές μαριονέτες που νομίζουν ότι κυβερνούν, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και τα κανάλια θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους να κρατήσουν τους ανθρώπους κοιμισμένους. Μέχρι πότε; Ελπίζουμε μέχρι τότε που δεν θα είναι πολύ αργά για τη χώρα μας και το λαό της.
xathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών