Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2015

Με την εφημερίδα του Μπόμπολα παίρνεις δώρο λίγο Βαρουφάκη

Το φλέρτ της εγχώριας ολιγαρχίας και του Σύριζα συνεχίζεται ακατάπαυστα και οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα ότι θα επιλέξει την ρήξη με τους «νταβατζήδες» έχει αρχίσει και θυμίζει κακόγουστο αστείο.

Ο μεν Σύριζα παρά τις αριστερές κορώνες δείχνει όλο και περισσότερο εξαρτώμενος από τις εφημερίδες και τα κανάλια, ώστε να μην αποκαλυφθεί στον Λαό το ψέμα του περί δήθεν ρήξεως με τους δανειστές, ενώ οι ολιγάρχες βρίσκονται στην διαδικασία προσεταιρισμού της νέας κυβέρνησης, προς ίδιον φυσικά όφελος.

Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε, χθες, την πρωτοφανή κίνηση...
της εφημερίδας του Μπόμπολα, «Έθνος», να κυκλοφορήσει με ένθετο το βιβλίο του Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σύριζα, Γιάννη Βαρουφάκη, περί της επεξηγήσεως κάποιων οικονομικών όρων, που ακούγονται γενικώς στην σύγχρονη οικονομική επικαιρότητα.

Βεβαίως, το εν λόγω βιβλίο είναι πολύ προγενέστερο της υπουργοποίησης του Βαρουφάκη, συνεπώς είναι ακίνδυνο επί της παρούσης, παρότι θα ήταν εξόχως εύστοχη μία επικαιροποίησή του. Κοινώς θα ήταν εξόχως εύστοχο να έβγαζε κάποιος ένα ανάλογο επεξηγηματικό πόνημα, ώστε να πληροφορήσει τον Λαό τι σημαίνει «θεσμοί», τι διαφορές έχει αυτή η έννοια με την παλαιότερη λέξη «τρόικα», καθώς και να δοθεί μία πειστική εξήγηση σχετικά με το πώς μπορεί να επεκταθεί η δανειακή σύμβαση, χωρίς να επεκταθεί το μνημόνιο.

Βεβαίως ένα τέτοιο βιβλίο θα ήτο εξαιρετικώς βραχύ, αφού αμφότερες οι δύο ερωτήσεις έχουν απάντηση τραγελαφική για την συγκυβέρνηση, αφού καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ τρόικα και «θεσμών» ή μεταξύ «επέκτασης δανειακής συμβάσεως» και «επεκτάσεως μνημονίου». Θα άξιζε, όμως, να δούμε την εξομολόγηση ενός υπουργού ειδικευόμενου στα «βαφτίσια», τα οποία έχουν αποδεχτεί πλήρως οι εφημερίδες και τα κανάλια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών