Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

Νέα υποχώρηση στην Αλβανία: Δεν αναγνωρίζονται ως μειονοτικά δεκάδες ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου – Ερώτηση Χρήστου Παππά

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνεχίζει τον πολιτικό του Αγώνα όντας παράνομα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσε ερώτηση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία για την απαράδεκτη υπαναχώρηση της κυβέρνησης στις αλβανικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, με κοινή υπουργική απόφαση της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ από τον κατάλογο χωριών της Βορείου Ηπείρου τα οποία αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος ως περιοχές «παραδοσιακής παρουσίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία» εξαιρούνται ολοκληρωτικά οι επαρχίες της Χιμάρας, της Κορυτσάς, της Πρεμετής, της Αυλώνας, καθώς επίσης και....
αρκετά χωριά που ευρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των εν λόγω πόλεων.
Ο Συναγωνιστής Παππάς ζητά με την ερώτησή του την κατάργηση του κατάπτυστου συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η νομοθεσία για τον καθορισμό μειονοτικών περιοχών στην Βόρειο Ήπειρο»
Λίγες ημέρες πριν από τις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές, η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προέβη σε μία ενέργεια πολιτικά και εθνικά απαράδεκτη. Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθ. 4000/3/10-πγ΄/20-01-2015-ΦΕΚ 119 Τεύχος Β΄/21-01-2015) που υπογράφηκε από έξι (6) Υπουργούς (Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), καταρτίστηκε κατάλογος με εκατό (100) χωριά της Βορείου Ηπείρου τα οποία αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος ως περιοχές «παραδοσιακής παρουσίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία». Από τον κατάλογο αυτό εξαιρούνται ολοκληρωτικά οι επαρχίες της Χιμάρας, της Κορυτσάς, της Πρεμετής και της Αυλώνας. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνονται οι πόλεις Αγ. Σαράντα, Δέλβινο, Αργυρόκαστρο, καθώς επίσης και αρκετά χωριά που ευρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των εν λόγω πόλεων.
Η ύπαρξη γηγενών και μαζικών ελληνικών πληθυσμών σε ολόκληρο τον χώρο της Βορείου Ηπείρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο για το οποίο υπάρχουν ακλόνητα ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια. Ο ισχυρισμός ότι ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου περιορίζεται μόνο στα συγκεκριμένα 100 χωριά είναι ανυπόστατος και αποτελεί δημιούργημα καθαρά της αλβανικής προπαγάνδας. Συγκεκριμένα, την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, το αλβανικό κράτος, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούσε για τον αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης της Βορείου Ηπείρου, χάραξε με αυθαίρετο τρόπο μειονοτικές ζώνες και αναγνώρισε το καθεστώς της μειονότητας μόνο στα 99 χωριά που περιλαμβάνονταν σε αυτές τις ζώνες. Την ίδια πολιτική ακολούθησαν και οι μετακομμουνιστικές κυβερνήσεις της Αλβανίας.
Σήμερα, είκοσι πέντε (25) χρόνια μετά την πτώση των ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων, εν καιρώ κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το Ελληνικό κράτος έρχεται δυστυχώς να προσχωρήσει στην ανυπόστατη αλβανική θέση. Αντί να διεκδικεί την τήρηση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όπως αυτά κατοχυρώνονται στο Πρωτόκολλο της Κερκύρας, συμπράττει στον αφελληνισμό της περιοχής. Οι χιλιάδες ομογενείς που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, διαβιούν σήμερα στις περιοχές που εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο φυλάσσοντας Θερμοπύλες, αλλά και αυτοί που για οικονομικούς λόγους ή λόγους καταπίεσης αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν προσωρινά, νιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι από την συγκεκριμένη ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στη συνείδηση των Βορειοηπειρωτών, το καθεστώς των μειονοτικών ζωνών είναι ταυτισμένο με την καταπάτηση και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, την καταπίεση, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, τις εξορίες, τις φυλακίσεις και βασανισμούς.
Από το 1991 και μετά οι Βορειοηπειρώτες περιμένουν την ουσιαστική συνδρομή της ελληνικής πολιτείας για την επίσημη αναγνώριση της εθνικής τους καταγωγής, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους και την εγκαθίδρυση στις πατρογονικές τους εστίες μιας κοινωνίας δικαίου. Αντ’ αυτού, εισπράττουν την αδιάφορη έως και αρνητική στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στα ζητήματα αυτά.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικής φύσεως καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ, οι ομογενείς που δεν έλκουν την καταγωγή τους από «περιοχές παραδοσιακής παρουσίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» χρειάζονται ειδική προξενική θεώρηση, ενώ για τους υπόλοιπους η θεώρηση αυτή δεν είναι απαραίτητη. Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι στους κατόχους δελτίου ομογενούς δεν θα παρεισφρήσουν και αλλογενείς, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το πετύχει σε συνεργασία με τους Βορειοηπειρώτες και δεν είναι απαραίτητο να προσχωρεί στην αλβανική προπαγάνδα με αυθαίρετους γεωγραφικούς διαχωρισμούς που στοχεύουν στην συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Η αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων σε όλους τους Βορειοηπειρώτες είναι ζήτημα ανθρωπιστικό. Δεν συνιστά άσκηση επιθετικής εξωτερικής πολιτικής ούτε διεκδίκηση πράγματος που δεν μας ανήκει, αλλά υπεράσπιση αυτονόητων και απόλυτα θεμελιωμένων εθνικών δικαίων. Θα πρέπει κάποια στιγμή η Ελληνική Πολιτεία να πάψει να στηρίζεται στην αντίληψη ότι τα προβλήματα λύνονται με συνεχείς υπαναχωρήσεις.  
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Θα καταργήσουν την κατάπτυστη νομοθεσία που αναγνωρίζει μόνο 100 χωριά ως περιοχές παραδοσιακής παρουσίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας;
  • Θα αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια για τις εξαιρεθείσες περιοχές οι κάτοικοι των οποίων αποδεδειγμένοι έχουν αγωνιστεί για την συγκρότηση του ελληνικού κράτους και την πρόοδο αυτού;
  • Θα χρησιμοποιήσει στις σχετικές νομοθετικές διατάξεις τον όρο Βόρειος Ήπειρος;
  • Γενικότερα ποιες ενέργειες θα κάνει για την στήριξη των Βορειοηπειρωτών;
  • Ποια μέτρα θα λάβει ώστε η διαδικασία απόδοσης δελτίου ομογενούς να είναι αδιάβλητη;
Αθήνα, 27/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-upochwrhsh-sthn-albania-den-anagnwrizontai-ws-meionotika-dekades-ellhni#ixzz3TM7W6MVR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών