Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

Ο Δραγασάκης έδωσε το έναυσμα της μνημονιακής στροφής: Μπορεί να... αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα!


Ο Δραγασάκης έδωσε το έναυσμα της μνημονιακής στροφής: Μπορεί να... αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα!

Οι Συριζαίοι, το έχουμε πει πολλές φορές, προφασίζονται τους «διαπραγματευόμενους» την στιγμή που έχουν ήδη συμφωνήσει στους βασικούς όρους του νέου μνημονίου, που περιλαμβάνει κανονικά αξιολογήσεις από την τρόικα και αιματηρή λιτότητα. Όμως δεν μπορούν να κάνουν απευθείας την «μεγάλη μνημονιακή κωλοτούμπα», γιατί τότε ακόμα και ο πιο αφελής θα αντιληφθεί ότι την χώρα την κυβερνά και πάλι το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι παρουσιάζουν μία εικόνα «διαπραγμάτευσης» και «μάχης» με ....
τους «εταίρους», η οποία θα είναι το άλλοθί τους για την επιβολή νέων αιματηρών μέτρων εναντίον των Ελλήνων. Θα υπογράψουν, έτσι, το νέο «αντιμνημονιακό» μνημόνιο μετά των διεθνών τοκογλύφων, που μετονομάστηκαν σε «εταίρους», όπως η τρόικα μετονομάστηκε σε «θεσμούς».
Ένα παράθυρο στην μελλοντική ρητορεία Σύριζα άνοιξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα, «Αυγή». Εκεί ο Δραγασάκης αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση μπορεί να... αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Ιδού τι είπε:
«Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης, και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ύφεση και άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα. Διότι αν αυτό συμβεί, μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι»
Πρόκειται, δηλαδή να γίνει επίκληση «αναγκαιότητας» για την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων, που έχουν ήδη συμφωνήσει να πάρουν. Πρόκειται για μία επιστροφή στην ρητορεία Τζέφρυ το 2010, όταν έβαζε την χώρα στο ΔΝΤ μετά το «Λεφτά Υπάρχουν». Η ιστορία, όπως φαίνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα και οι «κλόουν» της εποχής είναι οι συριζοκαμμένοι.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί πως θα υποκύψει στις πιέσεις των τοκογλύφων και θα οδηγήσει την χώρα σε νέο επαχθές Μνημόνιο προδίδοντας την λαϊκή εντολή".

1 σχόλιο:

  1. Όταν μας έλεγαν προεκλογικά ότι τα έχουν όλα κοστολογημένα μάλλον εννοούσαν το νέο μνημόνιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών