Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 04, 2015

Συνάντηση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής με συγγενείς πεσόντων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στον Αχυρώνα Λιοπετρίου



Τον Αχυρώνα Λιοπετρίου επισκέφθηκαν οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής
Επόμενος σταθμός των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. κ. Στρατηγό Γιώργο Επιτήδειο, Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό και Λάμπρο Φουντούλη, το κυπριακό Χάνι της Γραβιάς.
Οι Ευρωβουλευτές συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έφθασαν πριν από λίγο στον Αχυρώνα Λιοπετρίου  όπου έτυχαν θερμής υποδοχής. Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στους παρευρισκομένους είναι ο αδελφός του ήρωα Χρίστου Σαμάρα, κύριος Ανδρέας Σαμάρας, καθώς και η σύζυγος του ήρωα κυρία Μαρία.
Ο Χρίστος Σαμάρας μαζί με τους συναγωνιστές του, Ανδρέα Κάρυο, Ηλία Παπακυριακού και Φώτη Πίττα, αρνούμενοι να παραδοθούν, έπεσαν....
ηρωικώς μαχόμενοι από τα πυρά των Εγγλέζων στην Μάχη που πραγματοποιήθηκε στον Αχυρώνα Λιοπετρίου.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής είχε χαρακτηριστικά αναφέρει για τους τέσσερις λεβέντες"Είναι πολύ δύσκολο εις εμέ να ξεχωρίσω μεταξύ των τεσσάρων αυτών παλικαριών ποίος ήταν ο γενναίος των γενναίων, διότι και οι τέσσαρες συνηγωνίσθησαν την στιγμήν εκείνη ποίος θα πέθαινε γενναιότερος. Ο ηρωικός θάνατος των με συνεκίνησε βαθύτατα υφ' ας συνθήκας συνετελέσθη, αλλά και με υπερηφάνειαν, ως αρχηγός, τον κατεχώρησα εις τας σελίδας της ιστορίας της ηρωικής ΕΟΚΑ, διότι έδειξε ποία στοιχεία περικλείει η Οργάνωσις... «των τρομοκρατών»!! και από ποιά υψηλά ιδεώδη ενεφορούντο οι αγωνιστές της. Και ενταύθα όπως και εις την μάχη του Μαχαιρά κατά Αυξεντίου, οι Άγγλοι στρατιώται μολονότι πολυάριθμοι και διαθέτοντες όλα τα σύγχρονα μέσα δεν κατόρθωσαν να καταβάλουν τους ελαχίστους υπερασπιστάς του αχυρώνος και εχρησιμοποίησαν βενζίνην δια να πυρπολήσουν τον αχυρώνα και εξοντώσουν απάνθρωπως τους εντος αυτού αγωνιζομένους [...] Ο Κυπριακός και ο ξένος τύπος εξήρε την γενναιότητα των τεσσάρων αγωνιστών, βρεττανός δε λοχαγός εδήλωσεν ότι «κατεπλάγησαν όλοι από την μάχη που έδωσε η ΕΟΚΑ στο Λιοπέτρι»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών