Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Οι τελευταίες στιγμές του Σαμαρά στη ΝΔ θα είναι οι διαγραφές και η διάλυση της ψοφοδεξιάς...


Προ του τέλους ο Σαμαράς: Ετοιμάζει διαγραφές για να μείνει στην προεδρία της ψοφοδεξιάς

Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων εξελίξεων εντείνεται ολοένα και περισσότερο η φημολογία ότι ο Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διαγράψει όσους μέσα στη ΝΔ πάρουν θέση υπέρ της συμφωνίας. Όχι, βεβαίως, επειδή έγινε ξαφνικά «αντιμνημονιακός», αλλά επειδή έτσι θεωρεί ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφορτωθεί μια και καλή όλα εκείνα τα στελέχη – βουλευτές του κόμματος που τον αμφισβητούν ανοιχτά και να μπορέσει έτσι να ελέγξει πλήρως το κόμμα.
Πολιτικά, φυσικά, μια τέτοια ενέργεια δεν θα έχει το....
παραμικρό θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, καθώς στην λαϊκή μνήμη έχει μείνει ανεξίτηλο το καταστροφικό της έργο κατά την διάρκεια των ετών 2012-2014. Αντιθέτως, όπως σχολιάζεται από στελέχη της ΝΔ, τα οποία γνωρίζουν τις σχετικές σκέψεις του Σαμαρά: «Προφανώς όσοι εισηγούνται τέτοιες πρωτοβουλίες δεν έχουν σκεφθεί το ενδεχόμενο αντί η Ν.Δ. να ανακάμψει, τελικά να οδηγηθεί σε ποσοστά χαμηλότερα και από του ΠΑΣΟΚ».
Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει αυτό ο Σαμαράς, στην προσπάθειά του να έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στο κόμμα. Το ίδιο έκανε και παλαιότερα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την επικείμενη συμφωνία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την άμεση επίθεση εναντίον του, απ΄όλους όσοι επιθυμούν την αποκαθήλωσή του από τον κομματικό θρόνο.
Γι΄ αυτό, άλλωστε, σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις και μέσα από την διαφαινόμενη αρνητική του στάση απέναντι στην συμφωνία να συνεχίσει να κρατεί τα ηνία της ΝΔ. Έστω κι αν αυτή αποτελεί πλέον ένα καταδικασμένο σε αφάνεια κόμμα, χωρίς την παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών