Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015

Ο αγράμματος, αδαής και αστοιχείωτος «ποταμάκιας»


Ο αγράμματος, αδαής και αστοιχείωτος «ποταμάκιας»

Πριν από μια εβδομάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα ο Χατζηνικολάου κατάφερε να παρουσιάσει στα μάτια των τηλεθεατών το πραγματικό πρόσωπο του «ποταμάκια», το οποίο αντιστοιχεί στο απόλυτο μηδενικό. Τους λόγους του «δωσίματος» δεν μπορούμε να τους ξέρουμε, μπορούμε όμως να κάνουμε κάποιους συνειρμούς που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης είναι δημιούργημα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων (κυρίως του Μπόμπολα), ενώ ο Χατζηνικολάου είναι ο ίδιος συγκροτηματάρχης, σε συνεταιρισμό με τον Κουρή και την στήριξη του Βαρδινογιάννη.
Ο Χατζηνικολάου, λοιπόν, δεν είχε καθόλου δύσκολο έργο, καθώς του αρκούσε να κάνει στον Θεοδωράκη πολιτικές ερωτήσεις, επιμένοντας σ΄αυτές, ώστε να.....
αποδεικνύεται η φαιδρότητα του επικεφαλής του Ποταμιού, η άγνοια του σε στοιχειώδη πολιτικά ζητήματα, η απόλυτη κενότητα του προγραμματικού του λόγου, η αδυναμία του να βάλει πέντε λέξεις στη σειρά και να φτιάξει μια πρόταση σε σωστά ελληνικά και με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Ιδιαιτέρως για το τελευταίο, ορίστε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα της «μόρφωσης» του: «φλερτάρουν με το ενδεχόμενο ότι είναι δύσκολα τα πράγματα» (το "να" το έφαγε η μαρμάγκα…), «Εγώ τον κύριο Σημίτη τον είδα στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, στις επανασυνδέσεις να είναι παρών» (Στις ποιές;) «Εδώ δεν μιλάμε γι΄ αυτό» (Εδώ, εγώ αποφασίζω…) , «Η Ουγγαρία παίρνει παραπάνω λεφτά από την Ελλάδα από τους Αμερικανούς» (Ποιος τα παίρνει, τελικά, και ποιός τα δίνει τα ρημάδια τα λεφτά;), (To πατριωτικό καθήκον δεν μπορεί να ορίζεται μόνο με το Κολοκοτρώνη και το Καραϊσκάκη» (για να "φάει" το τελικό "ν", μάλλον θα εννοούσε το τηλεοπτικό χωριό "Κολοκοτρωνίτσι" και το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ολυμπιακού…).
Πέρα από το ποικίλο ξεγύμνωμα του Θεοδωράκη, ο οποίος φάνηκε ξεκάθαρα πόσο αγράμματος, αδαής και αστοιχείωτος είναι, μια από τις ειδήσεις που βγήκαν (εκτός φυσικά από το επικίνδυνο παραλήρημα του υπέρ των Μουσουλμάνων στη Θράκη) αφορά το ότι το Ποτάμι δεν προχωράει – τουλάχιστον σε αυτή φάση – στο ευρωπαϊκό μέτωπο του Σαμαρά , αλλά θα… στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας φυσικά στο να μπορέσει κάποια στιγμή να συμμετέχει κι αυτός στην συγκυβέρνηση. Κατά τα άλλα, ως σταθερός γερμανόδουλος, κινήθηκε και πάλι στη γνωστή γραμμή του «ευρώ πάση θυσία, γιατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης», διανθισμένη με νεοφιλελεύθερες φλυαρίες τις οποίες του τις γράφουν οι συνεργάτες του, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να τις επαναλάβει με έστω στοιχειώδη επάρκεια.
Άλλο οι μονταρισμένες τηλεοπτικές σειρές του παρελθόντος, όπου ″πρωταγωνιστούνε″ ο ίδιος, και άλλο το να ανταποκριθεί με κάποια σχετική αξιοπρέπεια στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Όσο κι αν "σπρώχθηκε" στο παρελθόν και συνεχίζει να "σπρώχνεται" ακόμη και σήμερα, με τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις να εκθέτονται ξανά δείχνοντας το κόμμα και πάλι τρίτο, το συγκεκριμένο ποτάμι θα στερέψει και θα ξεραθεί πολύ σύντομα…
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών