Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

Το Ethnikismos.net θυμίζει: Ο "γατούλης" του Σόιμπλε, Τσίπρας που ήταν μνημονιακός από το 2013!

tsipras_economist
Γράφει ο Αντίοχος

Συνεχίζουμε σήμερα την αναδημοσίευση-υπενθύμιση παλαιότερων αναρτήσεών μας, που αποδεικνύουν ότι ο mister Tsipras το είχε… γυρίσει το έργο από τις αρχές του 2013, όταν πήγε πρώτα στην Γερμανία και εν συνεχεία στην Αμέρικα. Στην Γερμανία, όπου είχε συναντήσει τον αντιπαθέστατο Σόιμπλε… Για εκείνη τη συνάντηση και την γενικότερη εικόνα της υποταγής του Τσίπρα στις θελήσεις των διεθνών τοκογλύφων, είχαμε γράψει στις 18 Ιανουαρίου 2013, σε ανάρτηση υπό τον τίτλο «ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΑΤΟΥΛΗ» ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ». Ιδού:

«Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν άλλοθι για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε… γατούλης μπροστά στον Σόιμπλε. Σε ένα non paper που....
εξέδωσαν μόλις χθες θριαμβολογούν ως μέγιστη επιτυχία τους την «αναγνώρισή» τους από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του ταξιδιού, που χρειάστηκαν μόλις μιάμιση σελίδα για να την καταγράψουν. Εκτός από τις αναφορές σε δηλώσεις που ποτέ δεν εξέφρασε δημόσια ο κ. Αλέξης Τσίπρας (όπως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και… γερμανικής εταιρίας που εντυπωσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει το όνομά της. Άραγε, γιατί;), κατηγορούν όσους αποκάλυψαν ότι άλλα λένε εντός και άλλα εκτός Ελλάδας.
Η απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον «Economist» που, σχολιάζοντας το ταξίδι στη Γερμανία, μιλά για «μεταμόρφωση του κ. Τσίπρα». Συγκεκριμένα, το περιοδικό στην ηλεκτρονική έκδοσή του επισημαίνει την προσπάθεια «μεταμόρφωσης» ενός ακροαριστερού ηγέτη σε έναν Ευρωπαίο mainstream πολιτικό που θέλει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο. Όπως επισημαίνει ο «Economist», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί ως πολιτικός να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και ήδη έχει γίνει λιγότερο επικριτικός απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας, την ώρα που προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και να πειθαναγκάσει την ακροαριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική του. Το περιοδικό αναφερόμενο στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, γράφει πως ο… γατούλης παρουσίασε με… ευγένεια μία λίστα αιτημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών