Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

Έργα και Ημέρες της κυβέρνησης της αριστεράς στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας


Έργα και Ημέρες της κυβέρνησης της αριστεράς στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτεργάτες τους κυρίους Μπαλτά και Χασάπη, αισθάνεται υπερήφανη για τα επιτεύγματά της, όπως αυτό αποτυπώνεται σε σχετικό άρθρο μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Εξ αριστεράς γίνεται λόγος για κλίμα "δημοκρατίας και δημιουργίας". Πραγματικά, με την λειτουργία των σχολείων να βρίσκεται στον αέρα, την καθυστερημένη τοποθέτηση αναπληρωματικών εκπαιδευτικών, το κύμα αποσπάσεων και τους διορισμούς αμφιλεγόμενων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά της εκπαιδευτικής μηχανής, μάλλον δημιουργήθηκε κλίμα σύγχυσης και αναρχίας. Η πρωτοφανής προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν διάφορα ζητήματα της εκπαίδευσης είχε ως αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σχολικές τάξεις να έχουν μείνει χωρίς νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές.
Αρχικά, ούτε οι...
πρώην αρμόδιοι για την εκπαίδευση ήταν ικανοί να υπολογίσουν τον ακριβή αριθμό των κενών στις σχολικές μονάδες, με τον κ. Κουράκη να εκτιμά ότι τα κενά κυμαίνονται στα 12.000 και τον κ. Χασάπη στα 16.000. Μάλιστα είναι εμφανές ότι τις μεγαλύτερες ελλείψεις αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (3.640 κενά) αλλά και η Ειδική Αγωγή (3.000 κενά), ενώ σε περιοχές όπως το Ηράκλειο και ο Πειραιάς οι ελλείψεις είναι εμφανείς σε όλες τις βαθμίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αποσπάσεων, οδήγησε στην καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών με όλες τις συνέπειες στη λειτουργία των σχολείων.
Από τη μία πλευρά ο υπέρογκος αριθμός των αποσπάσεων αφορούσε σε ειδικότητες άκρως αναγκαίες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ βασικό κριτήριο για τις αποσπάσεις υπήρξε η προσωπική άποψη των υπευθύνων του εν λόγω υπουργείου. Από την άλλη πλευρά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποτέλεσαν για άλλη μια φορά την εύκολη λύση για την κυβέρνηση, η οποία θεωρεί τους συγκεκριμένους εργαζομένους ως έναν φθηνό και γρήγορο μέσο κάλυψης κενών και όχι ως πλήρως εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Κλείνοντας, μάλλον η αριστερή ηγεσία δεν υπήρξε και τόσο αδιάφθορη, αν ληφθεί υπόψη η τοποθέτηση πολλών μελών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αλλά και η φημολογούμενη απόσπαση της (αθώας) Περιστέρας Μπαζιάνα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Πράγματι ο πρώην υπουργός κ. Μπαλτάς μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών ξεπέρασε σε ανικανότητα και προχειρότητα ακόμη και τους προκατόχους τους, οι οποίοι τουλάχιστον χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να επιφέρουν την πλήρη διάλυση της Εθνικής Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών