Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2015

Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ

xrysh_augh
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το πώς και το γιατί, δεν πρέπει να αναλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Χρυσή Αυγή. Το πολιτικό κατεστημένο, απροκάλυπτα και απουσίας επιχειρημάτων, βρίζει και χλευάζει το κίνημα και τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου. Κατάρα για τον τόπο χαρακτηρίζουν το γεγονός να αναλάβουν οι Έλληνες Εθνικιστές θέση στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που ο αρχηγός μας το χαρακτήρισε ευλογία για τον τόπο. Αν επιτευχθεί τελικά η μεγάλη συγκυβέρνηση μεταξύ Σύριζα – Ν.Δ, ο θεσμικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήκει, δικαιωματικά, στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν όμως κάποια πονηρά σενάρια που....
διέρρευσαν από επίσημα χείλη, όπως και άλλα που γράφτηκαν σε καθεστωτικές φυλλάδες και γεννούν ερωτήματα. Όπως αυτό που σας μεταφέρω αυτολεξεί από τη χθεσινή,16-9-015, «καθημερινή»: «χθες, στο mega, ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι, σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού θα γινόταν αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι αφενός, κακώς ο κ. Τσίπρας προδικάζει το αποτέλεσμα, αφετέρου, υπάρχει θεσμικός τρόπος κάτι τέτοιο να αποφευχθεί ( σ.σ  πιθανώς μέσω συμμετοχής μη κοινοβουλευτικών στελεχών από τη Ν.Δ στο κυβερνητικό σχήμα) ».Αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιείται το παραπάνω σενάριο, τότε γεννάται το εξής ερώτημα. Πως θα ασκήσει καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ν.Δ όταν, ουσιαστικά θα στηρίζει την κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς, αλλά και συμμετέχοντας δια της ψήφου της σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις; Λίγο παράδοξο έως τρελό θα μπορούσε αυτό να χαρακτηριστεί μιας και οι δεξιοί,  θα δείχνουν σαν να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους, με βέβαιο το κράξιμο που θα δεχτούν από την κοινή γνώμη.
Ένα άλλο επίσης σενάριο που βρίσκεται σε κυκλοφορία, αναφέρεται στη διάσπαση της δεξιάς. Ένα μέρος της, θα δώσει την απαραίτητη στήριξη στην κυβέρνηση, και ο υπόλοιπος κορμός του κόμματος θα εγκατασταθεί στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, με άλλο όνομα. Περισσότερο πραγματοποιήσιμο ακούγεται αυτό το σενάριο, αν κάποιος αναλογιστεί και το σχετικό ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει στους κόλπους της υποτιθέμενης δεξιάς, που θα πορευτεί πλέον χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος ( φιλελεύθερους, τυχάρπαστους, αεριτζήδες, μιζαδόρους ), αλλά με στοιχεία προερχόμενα από τον πατριωτικό χώρο της παραδοσιακής δεξιάς. Ούτως ή άλλως η σημερινή μορφή της Ν.Δ είναι χειρότερη και από αυτή που είχε ο Σύριζα προ της διασπάσεώς του. Αποτελείται από δεξιούς, ακροδεξιούς, κεντρώους, συντηρητικούς, βλάκες και ανεγκέφαλους.
Αν τελεσφορήσει κάποιο από τα παραπάνω σενάρια, απλά δεν θα είναι σε θέση η Χρυσή Αυγή να εκμεταλλευτεί κάποια από τα οφέλη που θα της πρόσφερε ο θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει καθόλου τους Έλληνες Εθνικιστές να «αναποδογυρίσουν» το κοινοβούλιο με τους πύρινους και αποκαλυπτικούς τους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών