Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

Η Τουρκία έσπειρε ανέμους στην Μέση Ανατολή και τώρα θερίζει θύελλες…


Η Τουρκία έσπειρε ανέμους στην Μέση Ανατολή και τώρα θερίζει θύελλες…

Το πρωί του Σαββάτου δυο πολύ ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την τουρκική πρωτεύουσα στην διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Κούρδων και αριστερών οργανώσεων της Τουρκίας εναντίον της πολιτικής των Ερντογάν-Νταβούτογλου για την Μέση Ανατολή. Οι Κούρδοι διαμαρτύρονταν για την υποστήριξη που παρέχει η Άγκυρα στους τζιχαντιστές και για την πολιτική εξόντωσης του κουρδικού λαού τόσο στην Τουρκία, όσο και στις παραμεθόριες περιοχές Τουρκίας-Συρίας-Ιράκ.
Οι δυο απανωτές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην διάρκεια της συγκέντρωσης προκάλεσαν τον θάνατο 100 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200, ενώ σύμφωνα με....
ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από αυτόχειρες βομβιστές και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν δυναμίτιδα επενδεδυμένη με μεταλλικά σφαιρίδια. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Ιουλίου στην τουρκική πόλη Σουρούτς είχε πραγματοποιηθεί μια παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας σε συγκέντρωση Κούρδων, μια επίθεση για την οποία είχαν κατηγορηθεί η διαβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία MIT και ο παρακρατικός μηχανισμός της Άγκυρας.
Τα γεγονότα αυτά του Σουρούτς και της Άγκυρας δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Τα είχαμε προδιαγράψει. Ανεξαρτήτως ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση της Άγκυρας, στο Σουρούτς ο βομβιστής ήταν τζιχαντιστής τον οποίο όλως περιέργως παρακολουθούσαν μεν οι μυστικές υπηρεσίες αλλά δεν κατάφεραν να τον εμποδίσουν, το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση Νταβούτογλου με τους τζιχαντιστές συμμάχους της προσπαθούν εν όψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία να πολώσουν το κλίμα. Η αλματώδης αύξηση της εκλογικής δύναμης του κουρδικού κόμματος HDP, το οποίο υποστηρίζεται και από τους Αλεβίτες της Τουρκίας, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας, εξελίξεις που δίνουν την ευκαιρία στους Κούρδους μαχητές να προσανατολιστούν πλέον προς το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, μπορεί να οδηγήσουν σε απόσχιση κουρδικών επαρχιών της Τουρκίας. Έτσι η στρατηγική τακτική των Ερντογάν-Νταβούτογλου είναι μέσω της πόλωσης, της σύγκρουσης και της αναζωπύρωσης αντικουρδικών συναισθημάτων στον τουρκικό όχλο-λαό να επιστρέψουν με ισχυρή πλειοψηφία στην εξουσία της Άγκυρας μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, προπαρασκευαζόμενοι σε μια μακράς διάρκειας σύγκρουση με τους Κούρδους τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Το κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας γίνεται όλο και πιο έντονο, ουσιαστικά τώρα μόλις αρχίζει. Τα 800 περίπου χιλιόμετρα συνόρων με την Συρία τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει η «λεωφόρος των τζιχαντιστών» του Ισλαμικού Κράτους, τουτέστιν μια διαπερατή συνοριακή γραμμή μέσω της οποίας τροφοδοτούνταν οι ισλαμιστές τρομοκράτες για να πολεμούν την κυβέρνηση του Άσαντ. Όμως στα σύνορα οι ροές είναι αμφίδρομες. Τώρα η ροή θα προέλθει από την πλευρά των καλά εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων μαχητών του PKK, οι οποίοι πολεμούσαν στην Συρία για να υπερασπιστούν τις εστίες τους από τους τζιχαντιστές, που θα προστρέξουν να υποστηρίξουν τους ομοεθνείς τους από την βίαιη και εξοντωτική πολιτική της Άγκυρας. Έτσι η Τουρκία στο άμεσο μέλλον κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια γενικευμένη ανταρσία των Κούρδων στις νοτιοανατολικές της επαρχίες που θα είχε ως αποτέλεσμα την απόσχιση αυτών των επαρχιών.
Η Τουρκία τους επόμενους μήνες θα παραμείνει εκτεθειμένη σε εσωτερικές διαμάχες, σε εμφύλιο πόλεμο, με την Ρωσική επέμβαση στην Μέση Ανατολή να περιπλέκει το πρόβλημα για την Άγκυρα. Γίνεται σαφές και φανερό ότι η προσπάθεια των Ερντογάν-Νταβούτογλου να αποσταθεροποιήσουν την Συρία και να αποδυναμώσουν τους Κούρδους πέτυχε κατά βάση να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Τουρκία, η οποία με το μέτωπο που άνοιξε κατά των Κούρδων απέκτησε εμφανή τρωτά σημεία τόσο στην εξωτερική της πολιτική, όσο και στην εσωτερική. Η Τουρκία βρέθηκε μεταξύ σφύρας και άκμονος, με σφύρα τους Κούρδους και άκμονα την Δαμασκό που αναγεννιέται με την συμπαράσταση της Μόσχας. Η Τουρκία έσπειρε ανέμους στην Μέση Ανατολή, τώρα θερίζει θύελλες.
Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών