Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

Άντε πάλι τα ίδια... ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

αρχείο λήψης
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Όταν εγκλωβιστήκαμε  στις δαγκάνες  των μνημονίων, συν τοις άλλοις , έπρεπε να γίνει και μείωση δημοσίων δαπανών. Η μείωση έγινε από πλευράς κυβερνόντων, αλλά αφορούσε μόνο μισθούς και συντάξεις. Αν και μέχρι το 2013 είχε γίνει μία δειλή εκκίνηση, όσον αφορά το συμμάζεμα του δημοσίου σε τομείς όπως, δημοσίων επιχειρήσεων επιχειρήσεις, οργανισμών κλπ. , ωστόσο αυτό το μέτρο σταμάτησε πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Σύμφωνα με....
τα δημοσιονομικά στοιχεία που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, το 2009 είχε γενικά έξοδα το κράτος που έφθαναν στο ύψος των 62 ΔΙΣ. Έως το 2013, μετά από τη μεγάλη αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις, αλλά χωρίς να πειραχτεί ούτε ένας άχρηστος δημόσιος οργανισμός, τα γενικά έξοδα είχαν περιοριστεί στα 44 ΔΙΣ. Ενώ ήταν πλέον ο καιρός οι κυβερνώντες να κονταροχτυπηθούν με το πελατειακό κράτος, που οι ίδιοι δημιούργησαν, αυτοί έκατσαν στ’ αυγά τους. Και όχι μόνο έκατσαν στ’ αυγά τους, αλλά ούτε για το θεαθήναι δεν έκαναν κάτι ούτε για τα προνόμια των βουλευτών, κάτι που κατ’ επανάληψη τονίζεται από τους εκπροσώπους του Λαϊκού Συνδέσμου. Ουσιαστικά από το 2013 και έπειτα τα γενικά έξοδα αυξήθηκαν κατά ένα ΔΙΣ. Με τούτα και με κείνα φθάνουμε στο τέλος του 2015, με τους φόρους να έχουν αυξηθεί, με τη μεσαία τάξη που σηκώνει όλο το βάρος της φορομπηχτικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, να αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλέον στις παράλογες φορολογικές απαιτήσεις και συν τοις άλλοις, το πελατειακό κράτος και οι δημιουργοί του να απολαμβάνει ό,τι έχει απομείνει απ’ το δημόσιο κορβανά. Μες το 2015, δεν είναι λίγα αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν για διορισμούς ημετέρων από την δύο φορές νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Ακόμη και η σημερινή αντιπολίτευση που ήταν πριν στους κυβερνητικούς θώκους, σωπαίνει. Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου είναι ξεκάθαρη για το θέμα των άχρηστων δημόσιων οργανισμών. Το ότι θα κλείσει ένας παρασιτικός δημόσιος οργανισμός, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι υπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο. Για όλους υπάρχουν δουλειές, αρκεί να γίνεται διαχείριση σωστά και με σύνεση. Δυστυχώς, το τελευταίο δεν γίνεται από καμία κυβέρνηση, τωρινή ή παρελθούσα, μιας και….. χρειάζονται ψήφους για την επανεκλογή τους.
Τις προάλλες, υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωπαϊκής ένωσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά την επικείμενη αξιολόγηση που θα δεχτεί η Χώρα μας από το κουαρτέτο, κάνοντας  λόγο ακόμη και για στάση πληρωμών, (sic) ball in, αν δεν εκταμιευθεί η δόση των 2 ΔΙΣ, ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της Χώρας μας. Και τι θα γίνει δηλαδή αν δεν πληρωθούν οι υποχρεώσεις; Θα μας πάρετε το κεφάλι; Δεν νομίζω. Ήδη τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου κάνουν λόγο για ανεξόφλητα έσοδα του δημοσίου της τάξης του 1,5 ΔΙΣ, κυρίως λόγο της αύξησης των φόρων και την αδυναμία της μεσαίας τάξης να ανταπεξέλθει στις πληρωμές. Επίσης υπάρχει  και τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού που αγγίζει τα 5 ΔΙΣ. Όπως όλοι καταλαβαίνεται υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διοχετευθεί στην κοινή γνώμη ο ανάλογος εκβιασμός. Η ευέλπιδα αριστερά θα μας ενημερώνει ότι ξανά «εκβιάζεται», μόνο και μόνο γιατί αδυνατεί να κυβερνήσει, και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να παίζει τον ηγήτορα στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Υπάρχουν θέσεις στην ηγεσία, είτε αυτή ονομάζεται στρατιωτική είτε πολιτική, που κάποιες φορές πρέπει να παρθούν και σκληρές αποφάσεις για την επιβίωση της Πατρίδος μας. Οι σκληρές αποφάσεις προϋποθέτουν και τα ανάλογα πρόσωπα, που στην προκειμένη περίπτωση της υπάρχουσας πολιτικής ηγεσίας, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όντα κατώτερης βαθμίδας που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών