Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο


Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο

Ενημέρωση: Επί της τραγωδίας έχουμε και μία νέα τουρκική πρόκληση, αφού η τουρκία με σχετική ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την επιχείρηση έρευνας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell!
Είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες είχαν αποκρουστεί 3 ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ
α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η....
Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).
γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.
Πάνω στη νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, που αγνοούταν από τις 2:45 τα ξημερώματα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες και αίτια. Τα τρία μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό-ακαριαίο θάνατο.
Η ανακοίνωση του ΓΕΝ που εκδόθηκε τα ξημερώματα:
"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας".
Το τριμελές πλήρωμα που αποτελείται από δύο υποπλοιάρχους χειριστές και έναν ανθυπασπιστή μηχανικό και ήταν ιδιαίτερα έμπειρο. Υπήρξε κάποια βλάβη στα ραντάρ, κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή κάτι άλλο δεδομένου ότι προ μηνών υπήρξε θερμό επεισόδιο στα Ίμια με ένοπλους τούρκους, είδηση η οποία αποκρύφτηκε τεχνηέντως από το μνημονιακό καθεστώς των ξενόδουλων και θα δούμε αναλυτικά σήμερα στο xagr.net; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει.
Σε περίπτωση ωστόσο μηχανικής βλάβης το πλήρωμα θα είχε προλάβει να ενημερώσει τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” από την οποία και απονηώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2:45 τα ξημερώματα οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του AB-212. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ.
Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμούν πώς στο πλαίσιο της άσκησης με το ελικόπτερο να συμμετέχει σε αποστολή εντοπισμού στόχου πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, προφανώς και για απόκρυψη από τα εχθρικά ραντάρ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. 
Φαίνεται πώς η συντριβή ήταν αιφνίδια και οι χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Νεκροί είναι ο υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, έγγαμος με παιδιά, ο επίσης υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστασίος παντρεμένος και ο Ευαγγέλου Ελευθέριος έγγαμος επίσης με παιδιά.
Έπεσαν και αυτοί στο καθήκον σαν ήρωες. Για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Όσον αφορά τα ιταλικά ελικόπτερα ΑΒ αυτά τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και επρόκειτο για έναν τύπο που βασίσθηκε στα αμερικανικά UH-1 τα οποία επίσης πετάει ο Ελληνικός Στρατός. Τα ΑΒ-212 είναι ο τύπος ελικοπτέρου που έχουν όλες οι φρεγάτες του ΠΝ τύπου "S" και είναι ηλικίας άνω των 35 χρόνων.
Παρ' ότι έχουν υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις δεν παύουν να είναι ελικόπτερα παρωχημένης τεχνολογίας και όταν πετούν στο Αιγαίο δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις παρά τους δύο κινητήρες που φέρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών