Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 17, 2016

Η επιλεκτική ευαισθησία των Συριζαίων (και όχι μόνο) στην πολυφωνία


Η επιλεκτική ευαισθησία των Συριζαίων (και όχι μόνο) στην πολυφωνία

Η επιλεκτική ευαισθησία φαίνεται ότι διακατέχει όλες τις πλευρές του «συνταγματικού τόξου», γύρω από την έννοια του πλουραλισμού, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της πολυφωνίας.
Στην φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», κάτω από τον τίτλο «Δεν θα πάρει…», αναγράφονται τα εξής: «Στη δημοσιογραφία και στο «στήσιμο» κάθε εκπομπής υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: ότι πρέπει σε μία συζήτηση να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις, προκειμένου οι τηλεθεατές να γίνουν σοφότεροι, αλλά και η εκπομπή να είναι ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, στην προχθεσινή «Ανατροπή», τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Ο παρουσιαστής Γ. Πρετεντέρης, είχε διαλέξει «στρατόπεδο» πριν την έναρξη της, κάτι που φάνηκε ακόμη και από....
τον θεματικό τίτλο της συζήτησης που ήταν: «Παρεμβάσεις, διώξεις, εκφοβισμοί στα ΜΜΕ». Έτσι, με αφορμή της διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ, κάλεσε τον Γ. Παπαχρήστο, την Όλγα Τρέμη, τον Κων. Μπογδάνο αλλά και τον Ανδρ. Πετρουλάκη και, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, όλη η εκπομπή ήταν … μια κραυγή «αγωνίας» για την ελευθερία του Τύπου. Προφανώς, δεν χρειαζόταν να δει κανείς την εκπομπή για να το καταλάβει -  έφτανε ο κατάλογος  των συμμετεχόντων. Αυτό τον κατάλογο είδε και ο καθηγητής του Παντείου Δ.Χριστόπουλος και αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή του-αφήνοντας μόνο τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν-Παν) να… παλεύει μόνος εναντίον όλων».
Το πόσο «πρέπει σε μία συζήτηση να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις, προκειμένου οι τηλεθεατές να γίνονται σοφότεροι, αλλά και η εκπομπή να είναι ενδιαφέρουσα», το έχουμε δει σε μόνιμη βάση στις εκπομπές που ασχολούνται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Χωρίς καμία εξαίρεση εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις εκείνων που κατηγορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από τους «μετριοπαθείς» έως τους «σκληροπυρηνικούς».
Εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν προσκαλείται ούτε για δείγμα, προκειμένου να διατυπώσει την θέση του και να υπερασπίσει τις Αρχές, τις Αξίες και τις Πολιτικές Θέσεις του Κινήματος που ανήκει. Όταν ο Πρετεντέρης και οι όμοιοι του έκαναν τις γνωστές σταλινικού τύπου εκπομπές, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε οι νυν Συριζαίοι όχι μόνο δεν κατήγγειλαν την απαράδεκτη φίμωση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά συμμετείχαν με ευχαρίστηση σ’ αυτό το όργιο λασπολογίας, παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Τώρα, που οι εσωτερικές έριδες των συστημικών οδηγούν σε αποκλεισμούς και μονόπλευρες συζητήσεις, θυμήθηκαν οι συριζαίοι την αξία και την σημασία της ισονομίας στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των Ιδεών. Κάτι το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμία περίπτωση στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών