Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

Ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης βλέπει τους μαθητές ως «πελάτες»!

Ένα νέο ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει τον επιζήμιο για την Πατρίδα και τον Λαό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την Πολιτική ο νυν αρχηγός της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής σε πρόσφατη ομιλία του: «Μια παιδεία βασισμένη στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ πολλαπλών επιλογών, με γνώμονα πάντα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σκεπτόμενοι πρώτα απ΄όλα τους μαθητές, τους πραγματικούς ΠΕΛΑΤΕΣ της παιδείας». Βάλαμε με κεφαλαία γράμματα την λέξη «πελάτες» για να...
δώσουμε έμφαση όχι μόνο στον όρο, αλλά και  στην ένταση της ίδιας του της φωνής όταν ξεστόμισε τη συγκεκριμένη λέξη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι επρόκειτο για γραπτή ομιλία, συνεπώς για κείμενο ενδελεχώς ξεσκονισμένο και επεξεργασμένο, του οποίου ο τρόπος διατύπωσης εκφράζει και την ανάλογη σκέψη που τον διέπει. Είναι γνωστό ότι ο φιλελευθερισμός αντιλαμβάνεται τους πάντες και τα πάντα με όρους οικονομίας, όπου το κέρδος αποτελεί τη μόνη αποδεκτή αξία. Ως  εκ τούτου δεν πρέπει να μας προξενεί καμία έκπληξη (και) η συγκεκριμένη λεκτική αναφορά του Μητσοτάκη.

Μόνο που θα έπρεπε κάποιος να πει στον «σκληρό» φιλελεύθερο πρόεδρο της ΝΔ ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία γελοιοποιούν τόσο αυτόν όσο και τα λεγόμενά του. α) Οι μαθητές δεν είναι «πελάτες» β) Η παιδεία δεν είναι υποσύνολο της οικονομίας, ώστε να έχει χαρακτηριστικά μιας αγοράς, άρα και πελάτες γ) Η παιδεία δεν είναι μια ακόμη «υπηρεσία», ώστε απλώς να παρέχεται στους πολίτες, αλλά δομεί και εκφράζει το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της πολιτιστικής πρότασης κάθε Λαού, ώστε να προωθηθεί η καλύτερη δυνατή συνέχεια του Έθνους στο οποίο αυτός ο Λαός ανήκει. Δεν είναι μια απλή υπηρεσία, όπως π.χ η αποκομιδή σκουπιδιών, για την οποία επίσης άνετα θα μπορούσε να ειπωθεί, ότι «είναι βασισμένη στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ πολλαπλών επιλογών, με γνώμονα πάντα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σκεπτόμενοι πρώτα απ’ όλα τους πολίτες, τους πραγματικούς πελάτες της αποκομιδής σκουπιδιών»…

Αλήθεια, τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα ενεργοποιούνται όταν γράφεται μια φράση για την παιδεία και την αποκομιδή των σκουπιδιών; Οι ίδιες εκφραστικές δυνατότητες τίθενται σε αξιοποίηση; Προφανώς ναι για τον φιλελεύθερο αρχηγό της ΝΔ. Η αποκωδικοποίηση της συγκεκριμένης φράσης του περί «πελατών» δείχνει ότι γι΄αυτόν και τους ομοίους του στη ΝΔ, όλες οι εκφάνσεις και δραστηριότητες της ζωής έχουν άμεση και έμμεση προβολή στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, η οποία για τον φιλελευθερισμό (αλλά και την αντεστραμμένη εκδοχή του, τον μαρξισμό) αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ζωής, του πολιτισμού και της ιστορίας.

Γι’ αυτό και αδυνατεί  σε ολοκληρωτικό βαθμό να αντιληφθεί ότι η Παιδεία δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά πολύτιμος αρωγός στην Εθνική και Κοινωνική διαμόρφωση και επίγνωση της Νεολαίας. Οι διάφοροι «εθνικόφρονες» της δεκάρας και της καρπαζιάς ας χαίρονται τον αρχηγούλη τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών