Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

epilogh
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο των 7500 σελίδων πάνω στις οποίες έγιναν και οι όποιες συζητήσεις ήταν δυνατόν να γίνουν, στα περιορισμένα χρονικά όρια που έθετε η κυβερνητική πλειοψηφία. Στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκαν και τα κόκκινα δάνεια και για τα οποία ακούστηκαν πολλές γνώμες, απόψεις και κριτικές από όλες τις πτέρυγες. Επακόλουθο και αναμενόμενο, όσο και αν δεν τους αρέσει, ήταν να ακουστούν και οι «φασιστικές» προτάσεις και λύσεις του Ν. Μιχαλολιάκου για το θέμα των δανείων, όπου μεταξύ άλλων πρότεινε, οι ιδιοκτήτες των οποίων οι οικίες βαίνουν προς....
πλειστηριασμό, να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το δάνειό τους. Ουδείς ασχολήθηκε με την πρόταση του Ν. Μιχαλολιάκου, μιας και ό,τι λέγεται από πλευράς Χρυσής Αυγής θεωρείται εκ των προτέρων είτε ως παραλήρημα, είτε ως ναζιστικό είτε……
Προχθές, η καθεστωτική Καθημερινή στο κυριακάτικο φύλλο της αναφέρθηκε στο κίνημα PAH (PLATAFORMA de AFECTADOS por la HIPOTECA), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει- κίνημα επηρεασμού υποθηκών- και το οποίο κίνημα δραστηριοποιείται στην Ισπανία. Το κίνημα ξεκίνησε από την περιοχή της Ανδαλουσίας και η οποία είναι αυτοδιοικούμενη. Τι έκαναν λοιπόν τα μέλη του κινήματος όταν θα γίνονταν έξωση σε κάποιον ή κάποιους που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειό τους; Μαζεύονταν όλοι οι ακτιβιστές και έκαναν διαδήλωση μπροστά από την τράπεζα* μέσω της οποίας διενεργούνταν η έξωση, κάτι βέβαια που απεχθάνονταν οι τράπεζες για να μην αμαυρωθεί η δημόσια εικόνα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την αναβολή της εξώσεως από τη μία, και από την άλλη τον εκ νέο διακανονισμό του δανείου, που στην πληθώρα των περιπτώσεων είχε επιτυχία. Ο νόμος που ψήφισαν οι Καταλανοί, και ο οποίος έμπαινε σαν αγκάθι στο μάτι της ισπανικής κυβέρνησης, έχε και μερικές άλλες πιπεράτες παραμέτρους: πρώτον, απαγορεύει σε μεγαλοϊδιοκτήτες, είτε πρόκειται για τράπεζες είτε για μεγάλες εταιρείες ακινήτων, να κάνουν εξώσεις και τους υποχρεώνει να προσφέρουν στην οικογένεια που βρίσκεται σε δυσκολίες μειωμένο ενοίκιο για τρία χρόνια, με δεύτερο και σημαντικότερο σκέλος του νόμου την κατοχύρωση επαναγοράς του στεγαστικού δανείου από τον ιδιοκτήτη. Το δεύτερο σκέλος παρέχει την δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον ιδιοκτήτη, στο ποσό** που θα το αγόραζε η τράπεζα ή το επενδυτικό found, δίδοντας μάλιστα προτεραιότητα αγοράς στον ιδιοκτήτη και όχι στις τράπεζες. Αυτά αναφέρει εν ολίγοις το άρθρο της Καθημερινής.
Ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που με στόμφο υποστηρίζει η Καθημερινή. Δεν είναι μακριά ο καιρός που όλοι οι εχθροί μας θα αναγκάζονται, έστω και σιωπηρά, να παραδέχονται ότι η Χρυσή Αυγή έχει δίκιο.
* ο επικεφαλής του κινήματος PAH στην Ανδαλουσία, Κάρλος Μαθίας, δήλωσε στην καθημερινή: «Οσο έχουμε να κάνουμε με τις τράπεζες, ξέρουμε ότι το αδύναμο σημείο τους είναι η δημόσια εικόνα τους. Διαδηλώνοντας έξω από τα υποκαταστήματα, ή μπαίνοντας μέσα, υποχρεώνονται κάποια στιγμή να δώσουν μια λύση για τους δανειολήπτες. Με τα επενδυτικά κεφάλαια το τέρας δεν έχει κεφάλι, είναι πολύ πιο δύσκολο να τους ασκήσουμε πιέσεις.»
** το κόστος εξαγοράς του δανείου δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό ποσό, αλλά υπολείπεται αυτού κατά 60% και πλέον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών