Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ HOT SPOT


Για όσους φέτος επιθυμούν διακοπές με υπαίθριες διασκεδάσεις, ζωντανή μουσική, άφθονο οίνο, Ινδική κάνναβη και πιθανά σεξουαλικά μπερδέματα και πάνω απ’ όλα εντελώς δωρεάν, πρέπει να σπεύσουν να εξασφαλίσουν θέση στο απέραντο κάμπινγκ που στεγάζεται και άρχισε να λειτουργεί, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ναι! Δεν ακούσατε λάθος. Ο χώρος του ΑΠΘ εδώ και μέρες...
έχει καταληφθεί από τους γνωστούς «κατσαπλιάδες» του ακροαριστερού χώρου, οι οποίοι έστησαν τσαντίρια και σκηνές, υπαίθρια μαγειρεία με καζάνια και κατσαρόλες και για τις σωματικές τους ανάγκες, έσπασαν τις πόρτες του Πανεπιστημίου για να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες. Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι τα πάντα έγιναν άνευ αδείας από τις αρμόδιες Πανεπιστημιακές αρχές.

Όλα αυτά στα πλαίσια ενός «No border Camp Thessaloniki 2016» που θα λειτουργήσει έως τις 24 Ιουλίου και αποτελεί ανοικτή πρόσκληση για τον κάθε τριτοκοσμικό λαθρομετανάστη να συν διασκεδάσει με τους αλληλέγγυους στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Τι κάνει η Πολιτεία;;; Μα τι άλλο από το να παρακολουθεί απαθής μέσα σε απόλυτη αδιαφορία τα τεκταινόμενα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν θορυβείται, κανείς δεν λαμβάνει μέτρα. Μάλιστα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. έρευνα για τυχόν διάπραξη αυτόφωρων αξιόποινων πράξεων εντός του ΑΠΘ. Λες και η εισβολή, κατάληψη και η παράνομη είσοδος  με το σπάσιμο των θυρών στην Νομική και Φιλοσοφική σχολή δεν αποτελούν από μόνες τους αυτόφωρες αξιόποινες πράξεις. Δηλαδή τι πρέπει να συμβεί για να κινητοποιηθεί ο νομικός και κρατικός μηχανισμός;;; Να αρχίσουν να γίνονται αποκεφαλισμοί, στον πανεπιστημιακό χώρο;;;;

Όπως δήλωσε και ο  πρύτανης του ΑΠΘ, κύριος Περικλής Μήτκας «σε καμιά άλλη χώρα από την Αμερική και την Κίνα έως και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν θα μπορούσε να γίνει παρόμοια κίνηση, δηλαδή δεν θα ήταν δυνατό κάποιοι άγνωστοι να κατασκηνώσουν σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς κανένας να αντιδράσει, και απλά όλοι να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα».  

Δυστυχώς αγαπητέ κύριε πρύτανη το πολιτισμικό επίπεδο της Χώρας και της κοινωνίας μας, οι διαδικασίες, οι ενέργειες και οι αντιδράσεις εκ μέρους της Πολιτείας, καθώς και τα ήθη και έθιμα, τείνουν να ταυτιστούν με τα ανάλογα των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Η πολιτική comedia del’ arte που κυβερνά την Χώρα μας προσπαθεί να ευτελίσει και να καταστείλει κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας, να υπερκεράσει κάθε είδους θεσμό, να απαξιώσει κάθε μορφής καθωσπρεπισμού και να επιφέρει την απόλυτη διάλυση, βυθίζοντας τα πάντα στον βόρβορο της γενικευμένης γελοιότητας και αθλιότητας.

Πραγματικά κύριε πρύτανη αυτά που εξελίσσονται μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους του Αριστοτελείου, δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού, διότι σε όλες τις πολιτισμένες χώρες τα Πανεπιστήμια, αποτελούν ιερά τεμένη γνώσης, εξευγενισμού και ολοκλήρωσης της προσωπικότητας και του χαρακτήρα, όχι αρένες εκτόνωσης και υλοποίησης των προσωπικών μανιοκαταθλίψεων καθενός.

Οι φοιτητές σέβονται πρωτίστως τους Πανεπιστημιακούς χώρους και γενικότερα τον θεσμό.

Σαφώς και τα Πανεπιστήμια, αποτελούν εστίες γέννησης, φιλελεύθερων και ριζοσπαστικών ιδεών, αλλά αυτό δεν εξιλεώνει και δεν δικαιολογεί τον τραμπουκισμό, τον βανδαλισμό, την ασυδοσία και προπαντός την κρατική αδιαφορία και σε κάποιο σημείο την σιωπηρή συνενοχή.  

Αλλά δυστυχώς κύριε πρύτανη μεγάλο μερίδιο της ευθύνης γι αυτή την αχαρακτήριστη και πρωτοφανή κατάσταση που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τα ελληνικά πανεπιστήμια φέρουν και οι διάφορες Σύγκλητοι, όπως επίσης και οι πρυτάνεις.

Διότι με την αδυναμία και την ηθελημένη μέχρις ενός σημείου άρνηση τους να προβούν σε άρση του ασύλου όπου η περίσταση απαιτούσε, συντήρησαν και διαιώνισαν την μετατροπή του πανεπιστημιακού ασύλου, σε καταφύγιο κάθε παράνομου, ταραξία, βανδάλου και αλλοδαπού λαθρέμπορου. 

Αφού λοιπόν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις που τέλος πάντων είχαν μια σχετική, έστω και θεωρητική ανησυχία, όσον αφορά το χάλι των Πανεπιστημίων δεν έπραξαν τίποτα για να θωρακίσουν τον θεσμό, φανταστείτε τι μέλλει γενέσθαι με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του που ως φοιτητές διατυμπάνιζαν το σύνθημα «Το μόνο κόκκινο Πανεπιστήμιο, είναι αυτό που καίγεται».
 
Όταν λοιπόν οι βάνδαλοι μετά από πολύ καιρό αποσυρθούν από τους χώρους του Αριστοτελείου, οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν για μια ακόμη φορά, να αναστυλώσουν από το υστέρημά τους την καμένη γη.

Φυσικά δεν θεωρούμε απίθανο το γεγονός μέχρι το Σεπτέμβρη που θα επαναλειτουργήσει για το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος, να έχει μετατραπεί σε  hot spot.

Τελικά το βάραθρο που αυτή η κυβέρνηση έχει ρίξει τη Χώρα και τον λαό, είναι απύθμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών