Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β': "Μας ετοιμάζουν κάτι χειρότερο από το σχέδιο Ανάν" !

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του blog μας με αποσπάσματα συνέντευξης του Aρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στο περιοδικό "Επίκαιρα", ο αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού. Το απόσπασμα της συνέντευξης που μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα έχει όπως παρακάτω:

Eρώτηση
:Βλέπετε να εκκολάπτεται ένα νέο Σχέδιο Ανάν;
Απάντηση: Νομίζω ότι... οι όλες συνομιλίες περιστρέφονται πέριξ του Σχεδίου Ανάν, αλλά και για κάτι χειρότερο από το Σχέδιο Ανάν. Εάν κυκλοφορήσει κανείς στην Κύπρο, όπου κι αν σταθεί, θα διαπιστώσει ότι ο απλός λαός το έχει στην ημερήσια διάταξή του, δηλαδή συζητείται παντού. Θέλω να πιστεύω ότι στο λαό, όσο αδιάφορος και αν είναι –που πιστεύω ότι δεν είναι αδιάφορος-, υπάρχει η εθνική αίσθηση και μάλιστα σε επίπεδα αρκετά υψηλά. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να περάσει κάτι το προδοτικό, κάτι το ανεφάρμοστο, κάτι το μη λειτουργικό, ούτως ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να διαλυθεί ή να γίνει ένα κατασκεύασμα που θα είναι θνησιγενές. Δεν θα το επιτρέψει ο λαός!
Ερώτηση:
H δική σας εκτίμηση ποια είναι ; Θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό;
Απάντηση: Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει λύση, γιατί οι βάσεις των συνομιλιών, αυτή η γραμμή που συνεχίζουν και οι δύο πλευρές, δυστυχώς δεν πρόκειται να οδηγήσει σε λύση. Γιατί άλλα λέει η δική μας πλευρά, αλλά η τούρκικη. Νομίζω ότι "αέρα δέρουν" και κατά την κυπριακή έκφραση "χτυπούν το νερό μέσα στο γουδί". Δεν θα βρούμε λύση! 


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/10/blog-post_9481.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών