Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

Για πρώτη φορά..

Για πρώτη φορά έχουμε πολιτική σύγκρουση ουσίας!
Εδώ και πολλά χρόνια…
Κι ίσως είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση κάνει τρία πράγματα:
- Πρώτον, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, δεν λαϊκίζει απλώς...
- Δεύτερον, προτείνει δική της εναλλακτική λύση, συνολικά και αναλυτικά. Δεν γενικολογεί. Ούτε αοριστολογεί...
- Τρίτον, δεν υποκύπτει στον πειρασμό της «σκανδαλολογίας». Χτυπάει σκληρά, αλλά όχι «κάτω από τη ζώνη»...
Το πιο σημαντικό: Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία ανατρέπει την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. «Στριμώχνει» τον –ως προχθές ανίκητο– προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
o Βήμα-βήμα ανασκεύασε την εικόνα ότι για την υπαγωγή στον Μηχανισμό Στήριξης φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…
Τώρα όλοι γνωρίζουν –και οι περισσότεροι ομολογούν– ότι ήταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που άργησε να πάρει μέτρα, διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και γι' αυτό μας πέταξαν έξω οι αγορές.
Τα spreads δεν ανέβηκαν όταν μαθεύτηκε το διψήφιο έλλειμμα για το 2009. Ανέβηκαν όταν επί μήνες η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνιόταν να πάρει μέτρα και γυρνούσε δεξιά κι αριστερά «πυροβολώντας τα πόδια της» με τις αψυχολόγητες δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «επικείμενου ναυαγίου».
Καμία από τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που έχουν ίδια προβλήματα με την Ελλάδα –και ορισμένες χειρότερα, όπως αποδείχθηκε– δεν αρνήθηκε να πάρει μέτρα εγκαίρως, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…
Καμία από αυτές τις άλλες χώρες δεν αυτοδιασύρθηκε διεθνώς, όπως έκαναν οι ιδεοληπτικοί του ΠΑΣΟΚ…
Γι' αυτό και οι άλλες χώρες απέφυγαν το Μνημόνιο. Ενώ η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα στο Μνημόνιο.
Τώρα αυτό αποδείχθηκε κιόλας: Η Ιρλανδία με έλλειμμα 32% –υπερδιπλάσιο από το δικό μας– και με συγκρίσιμο χρέος, βγήκε και δανείστηκε με ακριβό επιτόκιο, αντίστοιχο με εκείνο που θα δανειζόταν και η Ελλάδα πέρυσι τον Μάιο.
Αλλά δεν υποτάχθηκε στο Μνημόνιο.
= Ακόμα, η αντιπολίτευση παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να τη χτυπήσει ότι δήθεν κάνει «μαγικά»: Μηδενίζει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο…
Όμως η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι απέκτησε πλέον οξύτατα ανακλαστικά αντεπίθεσης:
- Εμείς χρειαζόμαστε ενάμιση χρόνο, τους απάντησε η ΝΔ. Εσείς, παιδιά, πόσο θέλετε για να μηδενίσετε το έλλειμμα; Να το κουβεντιάσουμε…
Κι εκεί αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μηδενίζει το έλλειμμα ούτε έπειτα από πέντε χρόνια! Και επιπλέον αυξάνει υπέρμετρα το χρέος.
Γιατί όσο υπάρχει έλλειμμα (έστω και μικρό), αυξάνεται απολύτως το χρέος. Κι όσο υπάρχουν έλλειμμα και ύφεση, αυξάνεται το χρέος και ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Οπότε λίγο ενδιαφέρει πλέον, αν το έλλειμμα θα μηδενιστεί σε ενάμιση ή σε δυόμισι χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της έχει ως προτεραιότητα να το μηδενίσει (και να μειώσει και το χρέος), ενώ το Μνημόνιο που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ δεν μηδενίζει το έλλειμμα και αυξάνει το χρέος!
Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ τους.
= Τελικά η απόγνωση του κ. Παπανδρέου αποκαλύφθηκε προχθές, όταν κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ήθελε να... «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους»!
Γιατί; Γιατί του υπέδειξε ότι μπορούσε να δανειστεί στις αρχές του χρόνου, όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά ακόμα, και θα μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας για φέτος...
Τι λέει ο άνθρωπος;
Ποιος του είπε να «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους»;
Γιατί αυτό που του υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία είναι, τάχα, «κακό»;
Το να βγούμε να δανειστούμε όταν οι αγορές μάς προσφέρουν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο δεν είναι «κοροϊδία», είναι συνήθης, συνετή και ορθολογική πράξη.
Και το να δανείζεσαι εκ των προτέρων όταν φοβάσαι τα χειρότερα, το κάνουν όλοι: Το έκανε μόλις τώρα η Ιρλανδία, που δανείστηκε (πολύ ακριβότερα, μάλιστα απ' ό,τι μπορούσαμε εμείς να δανειστούμε τον περασμένο Ιανουάριο) για να καλύψει όλες τις ανάγκες της ως τα μέσα του 2011!
Ήθελε να… «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους» και η Ιρλανδία;
Και η Πορτογαλία;
Τρελαθήκαμε τελείως;
Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην επίθεση, άντεξε στις αντεπιθέσεις του ΠΑΣΟΚ κι εξαπέλυσε δικές της αντεπιθέσεις.
Για πρώτη φορά επέβαλε την ατζέντα τη δική της κι ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να αμύνεται.
Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τα αλλεπάλληλα ψέματα του ΠΑΣΟΚ («λεφτά υπάρχουν») και τον ανυπόφορο κυνισμό του («μαζί φάγαμε τα λεφτά»)!
Κι αυτό είναι αληθινά λυτρωτικό. Για τη Δημοκρατία.
Διότι μια δημοκρατία ενισχύεται όταν δείχνει ανακλαστικά.
Κι αρχίζει να δείχνει τα ανακλαστικά της, όταν όσοι εξαπατούν το εκλογικό σώμα και επιδεικνύουν τέτοιο κυνισμό το πληρώνουν ακριβά.
Αυτή η διαμάχη αξίζει να κλιμακωθεί ως το τέλος.
Κι όποιος αντέξει…
Γιατί αν δεν κλιμακωθεί αυτή η διαμάχη, δεν θα αντέξει η ίδια η Δημοκρατία. Ούτε η κοινωνία...
Άσε που όπως εξελίσσεται, συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποσυσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ.
Κι αυτό επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας... Ν.Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών