Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2010

Μηνύματα για την επέτειο του Μακεδονικού αγώνα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο Δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος:
«Να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για τα δίκαια της Μακεδονίας μας»

Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908), δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένας αγώνας ισάξιος με τον αγώνα του 1821.
Ήταν ο ιερός αγώνας που ένωσε τους Έλληνες στο κοινό όραμα για την υπεράσπιση και απελευθέρωση της αγαπημένης Μακεδονικής γης.
Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν απλοί άνθρωποι από ...
κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι έδωσαν τα πάντα για τη Μακεδονία.
Σήμερα, εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες Μακεδόνες, τιμούμε και ευγνωμονούμε τους γενναίους Μακεδονομάχους και επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της Μακεδονίας μας.
Σήμερα, ο Αγώνας για τα δίκαιά μας συνεχίζεται μέσα από διαφορετικούς πλέον ορίζοντες και πολιτικές καταστάσεις.
Η μνήμη των μορφών του Μακεδονικού Αγώνα πρέπει πάντα να μας εμπνέει και να μας κρατά σε εγρήγορση.

O Νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, απευθύνομαι σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες και τους καλώ να έχουν πάντα στο νου και στην καρδιά, πως έχουμε καθήκον απέναντι στους Ήρωες που πολέμησαν για να ελευθερωθεί αυτή η μαρτυρική Πατρίδα να μην παραδώσουμε ποτέ το ιερό όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονικής γης.
Είναι χρέος μας, να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του τίμιου αυτού Αγώνα, να σταματήσουμε επιτέλους να φερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας, όπως είχε επισημάνει ο αείμνηστος Μανώλης Ανδρόνικος, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα και στην εθνική μας αξιοπρέπεια.
Πρέπει να προβάλλουμε επιτέλους στο σύνολό της τη σημαντική αυτή περίοδο της εθνικής μας ιστορίας.
Είναι το δικό μας ’21, η δική μας παλλαϊκή εποποιία γεμάτη θυσίες και ηρωισμούς, ένα λαμπρό κεφάλαιο της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού.
Δεν ξεχνούμε, πως οι χιλιάδες πατριώτες, οι κληρικοί μας, οι διπλωμάτες μας, οι δάσκαλοι, οι μαθητές, ο απλός λαός, όλοι, συστρατεύτηκαν στην εθνική υπόθεση, χωρίς να διστάσουν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους.
Σε καιρούς δύσκολους για το Έθνος μας, πρέπει να βάλουμε στην καρδιά μας τα σοφά λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που μιλώντας για μία από τις πιο συγκλονιστικές προσωπικότητες του Μακεδονικού Αγώνα, τον καπετάν Άγρα, είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: η συντήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, αλλά είναι ευλαβικό κερί, που τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ήρωες και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό μας φρόνημα.
Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι σαφές: Η Μακεδονία μας δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται. Η εθνική μας ταυτότητα, η ψυχή μας, δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης.
Χρέος μας είναι να επαγρυπνούμε, να μην αφήσουμε ανοικτές Κερκόπορτες. Γιατί τότε, όπως διδάσκει η Ιστορία, ακολουθούν Αλώσεις…»
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών