Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

Που πρέπει να κτυπήσει η Νέα Δημοκρατία.


Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Μόνο του παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας σε ξένα συμφέροντα και απλά επέλεξε το ρόλο του κοτζαμπάση φοροεισπράκτορα, μεσολαβώντας μεταξύ του Έλληνα ραγιά και της ξένης εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται πλέον με νύχια και με δόντια, συνεπικουρούμενο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και από τους ξένους εντολείς του, προκειμένου να «σπάσει τον τσαμπουκά» της ελληνικής κοινωνίας και να εδραιώσει την εξουσία του, αυτή δηλαδή του μόνιμου κοτζαμπάση τοποτηρητή των ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα. Άλλη προοπτική απόλαυσης εξουσίας, αυτό το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπέκυψε.....
στις εσωκομματικές και εξωτερικές πιέσεις και έξυπνα έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία έξω από το κάδρο του μνημονίου, έχοντας πλέον όλο το γήπεδο δικό του για να «παίξει» στα πολιτικά πράγματα καθορίζοντας πλέον αυτός την ατζέντα των πολιτικών κινήσεων.

Το ερώτημα είναι τι ρόλο θέλει να παίξει η Νέα Δημοκρατία, μέσα σ’ αυτό το κατοχικό περιβάλλον που πάει να παγιώσει το ΠΑΣΟΚ. Θα αποδεχτεί απλά μια εναλλαγή στην εξουσία, κάτω από την επικυριαρχία των ξένων, με αλληλοσυγκρουόμενες κάθε φορά προτάσεις εξόδου από την κρίση, καθιστάμενης πλέον αυτής της διαδικασίας ως Κυρίαρχης Ιδεολογίας, αφήνοντας ανέπαφο το απόλυτα υπεύθυνο για την κατάντια, πολιτικό σύστημα ή θέλει να αλλάξει συθέμελα αυτό το πολιτικό σύστημα;.

Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς και το οποίο σημειωτέον είναι ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο, είναι η μια πλευρά της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία και πολύ καλά έπραξε. Όμως δεν πρέπει να είναι η μόνη, γιατί δεν θίγει  το κεντρικό πρόβλημα της αιτίας που φτάσαμε ως εδώ. Και αυτό είναι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Μεγάλη μερίδα πλέον των πολιτών είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα της χώρας και δύσπιστοι με τα κόμματα και κυρίως τα δύο κόμματα εξουσίας. Οι όποιες προτάσεις εξόδου από την κρίση, από τα δύο κόμματα εξουσίας τους αφήνουν ασυγκίνητους. Ήδη δημιουργείται στους πολίτες η πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει κάτι επαναστατικό.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν θα πρέπει το ταχύτερο να μπει στην πρωτοπορία αυτής της προσμονής και να μετατρέψει την προσμονή του κόσμου σε δύναμη δημιουργίας.

Εμείς πιστεύουμε πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κτυπήσουν ακριβώς εδώ, δηλαδή στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Θα πρέπει να δώσουν πραγματική ελπίδα.
Τόσα χρόνια η κοινωνία ήταν στη γωνία καπελωμένη από τα κόμματα και η μόνη επαφή της με την πολιτική ήταν μέσα από το πελατειακό σύστημα εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μια κοινωνία διαφθοράς.

Η νέα πρόταση θα πρέπει, όχι μόνο να μεταθέτει στους ραγιάδες τα βάρη, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να μεταθέτει και την πολιτική εξουσία στα χέρια των πολιτών, ώστε με τη δική τους πρωτοβουλία και δύναμη να καθορίσουν το μέλλον τους.

Δεν είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το θέλουν αυτό, πάντως είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το θέλει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξάλλου έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να παίξει απλά το ρόλο ενός ακόμα διαχειριστή του συστήματος.  Όμως, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, γιατί η δυσπιστία και η αγανάκτηση του κόσμου διογκώνεται και κάποια στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε οργή έναντι πάντων. Εξάλλου θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, γιατί, όπως πληροφορούμαστε, μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί νέο κόμμα, από τον Κεντροδεξιό χώρο, που θα ζητάει αλλαγές στο Σύνταγμα.

Δεν πρέπει ακόμα να διαφεύγει την προσοχή μας ότι πρόσφατα ο κ. Ερντογάν ζήτησε με δημοψήφισμα να αποφασίσει ο τουρκικός λαός, αν θα αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και το πέτυχε.
Ιδού λοιπόν.
Έχουμε και εμείς λαό που μπορεί να αποφασίσει για το Σύνταγμά του.
Ή δεν έχουμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών