Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

Κατώτερος του εγχειρήματος ο Καρατζαφέρης

Του Γιωργου Π. Τερζη

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/03/Karatzaferis-PASOK.jpgΚατώτερος του εγχειρήματος του διαλόγου για τη συνένωση της Κεντροδεξιάς εμφανίστηκε χθες ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Από την πολυδιαφημισμένη συνέντευξη για την Κεντροδεξιά απουσίαζε το «διά ταύτα», καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, απέφυγε να διευκρινίσει τον στόχο της συνεννόησης, όπως η κοινή κάθοδος στις εκλογές, και ουσιαστικά επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου για τον… διάλογο.
Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης μάλλον πέτυχε το αντίθετο από...
το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς, αφενός έλαβε σαφείς αποστάσεις, με σκληρούς μάλιστα χαρακτηρισμούς, από τον κ. Αντ. Σαμαρά, («είναι αστείος, να αλλάξει ρεπερτόριο» είπε για την κατηγορία Σαμαρά περί εξαπτέρυγου) και από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη («αναζητά ένα ρόλο, ουδέποτε συναντηθήκαμε πολιτικά»), αφετέρου, δε, ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη, σημαίνον στέλεχος του «καραμανλισμού». Οι κ. Καρατζαφέρης και Μολυβιάτης είχαν πρόσφατα συνάντηση, κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων του πρώτου, στο σπίτι του πρέσβη Γ. Γεωργίου, αναπληρωτή προέδρου του ΛΑΟΣ. Χθες, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μολυβιάτης λειτούργησε ως «απεσταλμένος» του Αντ. Σαμαρά και, προκειμένου να υπογραμμίσει τη διάρκεια της συνάντησης, είπε πως «μαρτύρησε το μπουκάλι ουίσκι που είχε ο πρέσβης στο σπίτι του… κι εγώ γνωρίζετε ότι δεν πίνω». Η «ατάκα» Καρατζαφέρη, η οποία διεγράφη από το κείμενο που μοίρασε το κόμμα, προκάλεσε εμφανή αμηχανία στον κ. Γεωργίου που ήταν δίπλα του στο πάνελ και οργή στον κ. Μολυβιάτη: «Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν». Η Ρηγίλλης απέφυγε κάθε σχόλιο, αν και συνεργάτες του κ. Σαμαρά υπενθύμιζαν τον μύθο του Αισώπου, με τη Ν.Δ. ως ταύρο και τον κ. Καρατζαφέρη ως κουνούπι. Η αντίδραση Μολυβιάτη έρχεται να προστεθεί στην προχθεσινή, απαξιωτική, αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ευχετήρια επιστολή που του απέστειλε ο κ. Καρατζαφέρης και καταδεικνύει την ενόχληση πολλών στελεχών από τους «επικοινωνισμούς» του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ, πάλι, συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να «κόψει» τον Μάκη Βορίδη από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προκειμένου να καταλάβει ο ίδιος τη θέση, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια ψαλιδίσματος του βουλευτή που συμμετέχει δραστήρια στις συζητήσεις ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100064_20/10/2010_419385

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών