Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 20, 2013

Οι "πατριώται" της ελαφροδεξιάς (ΝΔ - Καμμένος) διαγωνίζονται ποιός θα κάνει την πιο "δημοκρατική" ανακοινώση με αφορμή την επέτειο από το χουντικό πραξικόπημα...

 σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Λόγω της ημερομηνίας θα θυμηθούμε και τα λόγια ενός μεγάλου ηγέτη, που σαν σήμερα γεννήθηκε και παραλίγο να αλλάξει την μοίρα όλου του κόσμου..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου δήλωσε:

«Η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος υπενθυμίζει σε όλους το ύψιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα: τη θωράκιση της Δημοκρατίας μας».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Στις 21 Απριλίου 1967 οι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Στις 21 Απριλίου 2013 η Δημοκρατία έχει καταλυθεί από την τρόικα και τους υπηρέτες της»

Με αφορμή λοιπόν τις παραπάνω δηλώσεις και ταυτόχρονα ότι σαν σήμερα γεννήθηκε ένας ηγέτης που, δεν τον λες και ακριβώς "δημοκράτη", θυμόμαστε τα λόγια του για τους βουλευτές:

"Κανένας από αυτούς τους εκπροσώπους του λαού δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκινηθεί από μια αλήθεια ανώτερη για να θελήσει κατόπιν να τη θέσει στην υπηρεσία του λαού. Όχι κανένας δεν θα ενεργήσει μ’ αυτά τα κίνητρα εκτός αν ελπίζει ότι έτσι θα διασώσει την επιτυχία του σε μια νέα εκλογή. Μόλις όμως αντιληφθούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτύχει στις επόμενες εκλογές, αυτά τα πρότυπα ανδρικού θάρρους το εγκαταλείπουν κι ακολουθούν ένα νέο κόμμα ή μια νέα κίνηση που οι εκλογικές της πιθανότητες είναι μεγαλύτερες… Έτσι συμβαίνει, όταν ένα κόμμα επισύρει την τόσο εκδηλωμένη λαϊκή αποδοκιμασία που προδικάσει συντριπτική αποτυχία, να επακολουθεί μια μεγάλη μετανάστευση: Οι ποντικοί του κοινοβουλίου εγκαταλείπουν το πλοίο του κόμματος.
Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δυνατόν παρά να σέρνει μέσα του την καταστροφή. από μόνο το γεγονός ότι το υποστήριξαν άνθρωποι που φορούν παρωπίδες και δεν βλέπουν γύρω τους ή δεν θέλουν να δουν
"


6 σχόλια:

  1. Σαν και εχθες "μερικές ώρες πριν", γεννήθηκε ο εκφραστής της δυνητικής δημιουργικότητας της αριας φυλής, ο ενεργος εκφραστής των εγγενών και βιοφυσικών ικανοτήτων της ανωτέρας εκφάνσεως της πολιτισιουργου λευκής ανθρωποτητος.

    Εμεις οι ολίγοι πιστοί τιμήσαμε την μνήμη του και δια αυτης ανανεώσαμε τους όρκους πίστης και τιμης προς τον σκοπό της επιβίωσης της εθνοφυλετικης μας κοινότητος.
    Δεν θα πολυλογήσω διότι αυτές οι θέσεις δεν εκφράζουν την Χρυσή Αυγή αλλα αποτελούν προσωπικές μου θέσεις, θέσεις τις οποιες ποτέ δεν έκρυψα αλλα αντιθέτως διαφημίζω με Υπερηφάνεια.

    http://www.youtube.com/watch?v=fKMVt7K4gPY

    Προτείνω ΣΕ ΟΛΟΥΣ ακόμα και στους φίλους μας συνελληνες αντιφρονούντες να δουν το συγκεκριμένο βιντεο ειναι διαφωτιστικό και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επίκαιρο.

    ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ...

    ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

    Hellenic General Government Gross Public Debt, as a percent of nominal GDP:

    1970 --- 17.4%
    1975 --- 18.3%
    1980 --- 22.6%
    1985 --- 47.2%
    1990 --- 89.0%
    1995 --- 108.7%
    2000 --- 103.2%
    2005 --- 109.1%
    2011*--- 159.0%

    (*) Estimate and projection.

    Source: Analytical Databank, OECD

    Aυτα ειναι τα επισημα στοιχεια του ΟΟΣΑ και μπορετε να τα βρειτε στα αρχεια της ιστοσελιδας του.Για να μην σας δουλευουν 35 χρονια τωρα τα παπαγαλακια της συμμοριας της γενιας του Πολυτεχνειου.Και να σκεφτειτε οτι απο την Ε.Ε απο το 1980 και μετα η Ελλαδα πηρε βοηθεια ανω των 200 δισεκατομμυριων ευρω.Σκεφτειτε τι λεφτα εφαγαν τα λαμογια ωστε παρολα αυτα τα λεφτα που πηραμε να χρωσταμε και 370 δισεκατομμυρια ευρω!!!

    Oσο για τον πληθωρισμο αυτος ηταν 2,6% κατα μεσο ορο.

    Στο 6ο τεύχος της τριμηνιαίας Οικονομικής Επιθεώρησης του ΟΟΣΑ (Δεκέμβρης 1969) γράφει ότι «……..η Ελλάς κατέλαβε την 2η θέση διεθνώς , μετά την Ιαπωνία από απόψεως ρυθμού αναπτύξεως της οικονομίας κατά το 1969……..».

    Στην Ετήσια έκθεση του 1969 της Διευθυνούσης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ υπογραμμίζεται η επιτάχυνση του ρυθμού αναπτύξεως σε 8,5% , αναφέρεται το πλεόνασμα του Τακτικού Προυπολογισμού που άφησε 2.500.000.000 δραχμ (ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ), η θεαματική αύξηση εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων και βελτίωση Ισοζυγίου Πληρωμών.

    Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ σε έκθεσή της τον Ιούλιο 1970 λέει «…….. η Ελλάς θα πραγματοποιήσει τον υψηλότερο μετά την Ιαπωνία ρυθμό ανάπτυξης…….» και τον υπολογίζει σε 7,6% «………θα υπερβαίνει ουσιωδώς τον μέσο ρυθμό όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ που προβλέπεται σε 5,1% και των Ευρωπαϊκών που προβλέπεται σε 4,7%.........», χαρακτηρίστηκα ο ΜΟ ανάπτυξης των ισχυρών κρατών της ΕΟΚ (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Λουξεμβούργου) ήταν 5,2% «Ναυτεμπορική» 8/6/1970 σελ 1.

    Το 1973 ο πληθωρισμος εκτιναχτηκε στο 15,50% γιατι τοτε εγινε ο Αραβοισραηλινος πολεμος που υπερδιπλασιασε την τιμη του πετρελαιου και προκαλεσε την μεγαλη πετρελαικη κριση.Ολος ο πλανητης βυθιστηκε στην υφεση και ο πληθωρισμος εκτιναχθηκε σε ολες τις χωρες.

    Το 1974 ο πληθωρισμος εφτασε στο 28% γιατι εκτος της παγκοσμιας πετρελαικης κρισης ειχαμε στην Ελλαδα την πτωση της Χουντας και την εισβολη στην Κυπρο.


    Eπισης οι αριστεροι προσπαθουν να σας πουλησουν κουτοχορτο και σας λενε οτι αναπτυξη υπηρξε και πριν απο την Χουντα.
    Σας κρυβουν ομως οτι η αναπτυξη πριν απο την Χουντα ηταν πλασματικη γιατι οφειλοταν στα δισεκατομμυρια που εδωσαν οι Αμερικανοι στην Ελλαδα με το σχεδιο Μαρσαλ.Αντιθετα η Χουντα την αναπτυξη την εφτιαξε μονη της και γι' αυτο πηρε και το βραβειο του ΟΟΣΑ.


    Το αλλο μεγαλο παραμυθι των αριστερων ειναι οτι επι χουντας εφυγαν οι Ελληνες μεταναστες στο εξωτερικο!!!
    Την 25ετια 1950-1975 εφυγαν μεταναστες 2.433.000 Ελληνες
    Την περιοδο 1967-1975 οι Ελληνες που εφυγαν μεταναστες ηταν 324.000.
    Δηλαδη την επταετια της Χουντας μειωθηκαν εντυπωσιακα οι Ελληνες που εφευγαν μεταναστες.
    Δηλαδη 2.109.000 Ελληνες εφυγαν πριν την Χουντα και μονο 324.000 εφυγαν επι Χουντας.
    Τα στοιχεια αυτα μπορειτε να τα βρειτε στην ιστοσελιδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ


    Eπι χουντας το 1972 το κατωτερο μεροκαματο ηταν 100 δραχμες την στιγμη που ενα νεοδμητο τριαρι στοιχιζε 250.000 δραχμες.
    Αν κανετε την αναλογια με σημερα (απλη αριθμητικη ειναι ) σημαινει οτι το μεροκαματο ηταν 70 ευρω.Κατωτερος μισθος δηλαδη 1.400 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. .

    ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ 8% ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) , 18% ΤΟΥ Α.Ε.Π ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΙΧΑΜΕ 20ΕΤΗ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, TOTE ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ,ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ, ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΕΞΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ,ΤΑ ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ ,ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ,ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ 1 ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ , ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ........

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΖΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ 14 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OOΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

    Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ


    Πλήθος από εκθέσεις του ΟΟΣΑ αναφέρονται για την οικονομία της Χούντας:
    Ας δούμε όμως τι έλεγαν αυτές οι εκθέσεις για το χρονικό διάστημα του 1966, εκεί ΔΕΝ υπήρχαν ευνοϊκά σχόλια διαπίστωναν ότι η Εσωτερική και Εξωτερική ισορροπία είχαν κλονιστεί , η αύξηση των τιμών είχε επιταχυνθεί , το ισοζύγιο πληρωμών είχε πάθει καθίζηση, τα συναλλαγματικά αποθέματα είχαν μειωθεί και μεταξύ των πολλών δυσμενών κατέληγε ότι οι προβλέψεις για το 1967 ήταν άσκημες.

    Στην Ετήσια έκθεση 1967 του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ αναφέρεται στην Ελλάδα « …………Κατά το έτος 1967 , η Ελληνική οικονομία αντιμετώπισε με επιτυχία σειρά ολόκληρη εξωτερικών οικονομικών κρίσεων και πέτυχε αύξηση του εθνικού προϊόντος κατά 5% ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου……….»

    Στη 10η Ετήσια Έκθεση Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ για το 1968 μιλά για έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από το τέλος του 1967 από την προηγηθείσα ύφεση και τονίζει τις ευνοϊκές προοπτικές κατά το 1968, ιδιαίτερα επισημαίνεται η βελτίωση της παραγωγικότητας.

    Η έκθεση του ΟΟΣΑ κατά τα έτη 1967-1968 και τις προοπτικές του 1969 γίνεται λόγος για τα μέτρα που πάρθηκαν και αισιοδοξεί για τις προοπτικές του 1969, ιδιαίτερο λόγο κάνει για την γεωργική παραγωγή και τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο , τέλος γίνεται ανάλυση για το πενταετές πρόγραμμα 1968-1972.

    Στο 6ο τεύχος της τριμηνιαίας Οικονομικής Επιθεώρησης του ΟΟΣΑ (Δεκέμβρης 1969) γράφει ότι «……..η Ελλάς κατέλαβε την 2η θέση διεθνώς , μετά την Ιαπωνία από απόψεως ρυθμού αναπτύξεως της οικονομίας κατά το 1969……..».

    Στην Ετήσια έκθεση του 1969 της Διευθυνούσης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ υπογραμμίζεται η επιτάχυνση του ρυθμού αναπτύξεως σε 8,5% , αναφέρεται το πλεόνασμα του Τακτικού Προυπολογισμού που άφησε 2.500.000.000 δραχμ (ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ), η θεαματική αύξηση εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων και βελτίωση Ισοζυγίου Πληρωμών.

    Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ σε έκθεσή της τον Ιούλιο 1970 λέει «…….. η Ελλάς θα πραγματοποιήσει τον υψηλότερο μετά την Ιαπωνία ρυθμό ανάπτυξης…….» και τον υπολογίζει σε 7,6% «………θα υπερβαίνει ουσιωδώς τον μέσο ρυθμό όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ που προβλέπεται σε 5,1% και των Ευρωπαϊκών που προβλέπεται σε 4,7%.........», χαρακτηρίστηκα ο ΜΟ ανάπτυξης των ισχυρών κρατών της ΕΟΚ (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Λουξεμβούργου) ήταν 5,2% «Ναυτεμπορική» 8/6/1970 σελ 1.

    Στο ετήσιο τεύχος του ΟΟΣΑ το 1969 έχει εθνικούς λογαριασμούς των χωρών μελών για τα χρόνια 1950-1965 και τα συγκρίνει με τα στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδος του 1968, στο τέλος βγάζει το συμπέρασμα ότι :
    Α. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ
    Β. Την μεγαλύτερη μετά την Ιαπωνία αύξηση των δεικτών του συνολικού και του κατά κεφαλήν ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος σε αγοραίες τιμές.
    Γ. Την μικρότερη τιμή αύξησης του δείκτη του καταναλωτή.

    Στην έκθεση του ΟΟΣΑ (Ιανουάριος 1971) γράφει:
    «……..η Ελλάς κατέλαβε μια από πρώτες θέσεις από απόψεως ρυθμού ανόδου του εθνικού εισοδήματος , μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής ήταν ανώτερος εκείνου όλων των χωρών , με προοπτική περαιτέρω αυξήσεως στο μέλλον……………»

    Στην Ετήσια έκθεση για το 1970 αναφέρεται στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων που αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, είναι αισθητά ανώτερος από τις οικονομίες των χωρών της Ν Ευρώπης και γράφει ευνοϊκά για την επιτάχυνση εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων, εμφανίστηκε για ΠΡΩΤΗ φορά να είναι περισσότερες οι βιομηχανικές από τις αγροτικές εξαγωγές προϊόντων!!!!!!! Η συγκρίσεις που γίνονται με τις οικονομίες Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γιουγκοσλαβίας δείχνουν μεγάλη υπεροχή υπέρ της Ελλάδος. «Ναυτεμπορική» 9/6/1971 σελ 4.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις



    1. Διεθνή συγκριτικά στοιχεία που δημοσιεύονται τον Απρίλιο του 1972 στο μηνιαίο δελτίο (Μain Economic Indicators) και αφορούν την περίοδο 2/1971 με 1/1972 η ελληνική βιομηχανία έχει την πρώτη θέση από πλευράς ρυθμού αυξήσεως παραγωγής μεταξύ όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Αυτό φαίνεται με συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 7/1971 με 6/1972 εκεί βλέπουμε τα εξής εκπληκτικά :
      Α. Ο ρυθμός ανόδου της βιομηχανικής παραγωγής έφτασε στο 10,5% δηλαδή διπλάσιο της Φιλανδίας που ήταν 8,8%
      Β. Έχουμε αύξηση της παραγωγής της μεταλλουργικής βιομηχανίας 26,8% ενώ η Ολλανδία είχε 15,6%
      Γ. Η βιομηχανία χημικών προϊόντων είχε αύξηση 20,1% ενώ η δεύτερη Ολλανδία είχε 13,4%.

      Στην Ετήσια έκθεση Νοέμβριος 1972 του ΟΟΣΑ επισημαίνεται:
      «Αι τρέχουσαι συγκυριακαί τάσεις της οικονομίας είναι ευνοικαί , παρά την επιβράδυνσιν της οικονομικής αναπτύξεως εις το εξωτερικόν και την αισθητήν κάμψιν του ρυθμού των εξαγωγών, και η ελληνική οικονομία εσημείωσεν ικανοποιητικήν άνοδον κατά το 1971…………. Παραμένει γεγονός ότι η Ελλάς επέτυχε να αποφύγει μέχρι τούδε τον πληθωρισμόν…………ο όγκος του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος εις αγοραίας τιμάς ηυξήθη κατά 8% μεταξύ 1970 και του 1971 ……….. Η μετανάστευσις εσημείωσε σαφή κάμψιν κατά το 1971………..Αι επενδύσεις του κράτους και των Δημοσίων επιχειρήσεων αυξάνονται ταχέως………….Αι προβλέψεις αναφέρουν αύξησιν 10,2% του όγκου του ακαθαρίστου εγχωρίου προιόντος εις αγοραίας τιμάς εις το διάστημα 1971-1972 Ο ΔΕ ΡΥΘΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΗ ΡΕΚΟΡ ………Αι προοπτικαί αναπτύξεως δια το 1973 δύνανται επίσης να χαρακτηριστούν ως ευνοικαί………… Τα ευνοϊκά αποτελέσματα κατά του πληθωρισμού ………………..εις την ασκηθείσαν πολιτικήν εις το θέμα ημερομισθίων και τιμών…..απεσκοπήθει η συγκράτησις των μέσων ονομαστικών αυξήσεων εντός των ορίων της ζητήσεως της παραγογικότητος. Η επιτυχία εις τον τομέα αυτόν της Ελλάδος υπήρξε μεγαλυτέρα εκείνης την οποίαν επέτυχον αι περισσότεραι χώραι μελών του ΟΟΣΑ…………

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ . Η Ελληνική οικονομία διανύει φάσιν ταχείας οικονομικής αναπτύξεως. Η πραγματική αύξησις του πραγματικού εθνικού προϊόντοςυπολογίζεται κατ επισήμους εκτιμήσεις εις 8,5% ………………ο ρυθμός είναι ανώτερος των παρατηρουμένων ρυθμών εις πολλά άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.
      Η Ελλάς συγκαταλέγεται μεταξύ των ολίγων κρατών μελών τα οποία διαθέτουν μακροχρόνιον Πρόγραμμα (δια 15 έτη έως το 1987) με το οποίον θα συνδέωνται τα μεσοπρόθεσμα (5ετή) ως και τελικώς τα ετήσια προγ΄ραμματα……………..Η βιομηχανία ανεπτύχθη ταχέως κατά τα τελευταία έτη…….(αναφέρεται στην προσπάθεια υποβοήθησης της Ελλάδος σε κράτη υποανάπτυκτα)……………»

      Στην Ετήσια έκθεση Ιούνιος 1975 του ΟΟΣΑ (μετά την μεταπολίτευση) επισημαίνεται:
      Α. Η σημειωθείσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,9 δηλαδή διπλάσια του ΜΟ των χωρών του ΟΟΣΑ δεύτερη μετά της Ιαπωνίας.
      Β. Κατά την περίοδο 1967-1972 η Ελλάδα είχε τον μικρότερο ρυθμό αύξησης του τιμαρίθμου (2,6% ετησίως)απόΟΛΕΣ τις χώρες του ΟΟΣΑ.

      Διαγραφή
  5. ΖΗΤΩ η 21η Απριλίου 1967 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών