Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013

Καθημερινή: Η Χρυσή Αυγή τρομάζει το καθεστώς, γιατί αντέχει στις δημοσκοπήσεις

Είναι, προφανώς, εξαιρετικής σημασίας η ανάγνωση της γνώμης ενός αριστερού, διορισμένου από το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το «γιατί τρομάζει η Χρυσή Αυγή». Έχοντας σίγουρο ότι εφόσον αυτή η άποψη είναι δημοσιευμένη σε καθεστωτική εφημερίδα θα περιέχει σε εμφανές σημείο την κυβερνητική προπαγάνδα και συγκαλυμμένα τα όποια ψήγματα αληθείας, θα πρέπει να διαβάσουμε «ανάμεσα στις γραμμές» για να αντιληφθούμε τι «θέλει να πει ο ποιητής». Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού σας παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερίνη, γιατί ως γνωστόν παρότι μας κατηγορούν ως «φασίστες» που «χτυπάνε όποιον διαφωνεί», εμείς πάντοτε παραθέτουμε την άποψη του πολιτικού μας αντιπάλου, σε αντίθεση με τους «δημοκράτες» που φροντίζουν για την φίμωση του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής.  

«Γιατί τρομάζει η Χρυσή Αυγή

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Νότης Σφακιανάκης θεωρεί ότι για την Ελλάδα θα ήταν καλό να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή. Δικαίωμά του. Το πρόβλημα είναι ότι...
εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τι σκέφτεται ένας άνθρωπος σαν τον Νότη Σφακιανάκη και να διαμορφώνουμε άποψη για τις απόψεις του. Η δυνατότητα δηλαδή που έχει όποιος κατέχει το κεκτημένο δικαίωμα της δημοσιότητας να απασχολεί νευρώνες του εγκεφάλου μας, άρα να λειτουργεί εις βάρος άλλων, ωφελιμοτέρων δραστηριοτήτων. Χωρίς πάντως να θέλω να θίξω κανέναν, μέχρι προχθές νόμιζα πως ο περί ου ο λόγος είναι σκληρός ροκάς. Με διόρθωσαν εξηγώντας μου πως η μουσική του ακούγεται στα ψυχοθεραπευτικά ιδρύματα τα οποία κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται «σκυλάδικα». Εξ ου και ο «πολυπλατινένιος» δίσκος, κάτι σαν πολυτραυματίας επί το ευγενέστερον.

Το πρόβλημα επίσης είναι ότι ο Νότης Σφακιανάκης, όταν μιλάει για τη Χρυσή Αυγή, ξέρει πως απευθύνεται σε ένα κοινό το οποίο περιμένει να τον ακούσει να μιλάει για τη Χρυσή Αυγή. Θα μπορούσε να πει και να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να κολακεύσει το κοινό του. Δικαίωμά του. Ή, μάλλον, δικαίωμα όσων κατέχουν το κεκτημένο δικαίωμα της δημοσιότητας. Το να τον παίρνεις στα σοβαρά και να θίγονται τα δημοκρατικά σου αισθήματα είναι κι αυτό δικαίωμά σου, αρκεί να μην ξεχνάς ότι αυτός ο άνθρωπος απευθύνεται στο κοινό του «σκυλάδικου». Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω ότι τα δημοκρατικά αισθήματα ευδοκιμούν μόνον σε αίθουσες όπου εκτελούνται κομμάτια μουσικής δωματίου από κουαρτέτα εγχόρδων, οφείλω να παρατηρήσω πως η γλώσσα των εν λόγω ιδρυμάτων, αν δεν ταυτίζεται, μπορεί χωρίς ιδιαίτερες νοηματικές αποκλίσεις να μεταφερθεί στην πολιτική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής.

Της γης οι πικραμένοι, ο άγριος νταλκάς του ελληνισμού, σε συνδυασμό με την άγρια καψούρα του ανδρισμού, έτοιμου να τα σπάσει και να ξεσηκώσει όσο περισσότερο θόρυβο γίνεται, όσα χαρακτηρίζουν την ψυχοσύνθεση της πανίδας που συχνάζει στα εν λόγω ιδρύματα δεν είναι, θα μου πείτε, προνόμια των χρυσαυγιτών. Δυστυχώς για όλους μας, είναι δημοκρατικά μοιρασμένα σε μια κοινωνία που έχει εκπαιδευθεί να αισθάνεται πικραμένη, αδικημένη και έτοιμη να πάρει το αίμα της πίσω, για άγνωστους ως επί το πλείστον λόγους. Απλώς η Χρυσή Αυγή κατάφερε να τα απαλλάξει από τα περιττά, να τα αποστάξει από τα προσχήματα και να τα ανεβάσει στη σκηνή γυμνά όπου και εκτελούν το πορνογραφικό θέαμα της βίας. Γι’ αυτό και η Χρυσή Αυγή έχει νεανικό κοινό. Η ιδεολογική επένδυση του νεοναζισμού είναι η πολιτική συσκευασία.

Μας τρομάζει η Χρυσή Αυγή γιατί αντέχει στις δημοσκοπήσεις. Μας τρομάζει ακόμη περισσότερο γιατί έχει απήχηση στις νέες ηλικίες. Και μας τρομάζει γιατί, παρά τις συλλήψεις, παρά τις αποκαλύψεις, εξακολουθεί να γοητεύει ένα μέρος του εκλογικού σώματος. Αλήθεια, μήπως θυμάστε τι μεσολάβησε από τις ημέρες των συλλήψεων και του θεάματος με τις χειροπέδες ώς χθες που δημοσκόπηση της έδινε 10%; Η άγρια δολοφονία δύο μελών της, που έπεσε σε μια δημόσια ζωή η οποία έγερνε παραζαλισμένη ανάμεσα στον ξανθό άγγελο και τους Ρομά, στους πλειστηριασμούς και τις ασφαλιστικές εισφορές και, τέλος, τη μητέρα όλων των πολιτικών μαχών, τη μεγαλειώδη συζήτηση περί σεξισμού και δωδεκάποντης γόβας.

Η ευήθεια δεν είναι ποινικό αδίκημα. Η ευήθεια είναι όμως πολιτικό αδίκημα. Και το τίμημα της ευήθειας είναι ακόμη περισσότερη ευήθεια, κοινή βλακεία, αυτή που δημιουργεί το απαραίτητο υπόστρωμα της αγριότητας. Είναι βλακεία να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής θα λυθεί από την Αντιτρομοκρατική και την Αστυνομία. Είναι βαθύτατα πολιτικό και γι’ αυτό τρομάζει. Κι αν μπεις μες στο σκυλάδικο κι αρχίσεις να καταγγέλλεις την Ακροδεξιά, το λιγότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σε «μπουγελώσουν».»

Θα αντιπαρέλθουμε τις αρχικές ανοησίες του Θεοδωρόπουλου για τους «εγκεφαλικούς νευρώνες» του, που απασχολήθηκαν από τις δηλώσεις Σφακιανάκη, αφού ακριβώς το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τα άρθρα του Θεοδωρόπουλου. Συνεπώς το σημείο αυτό δεν χρίζει σχολιασμού πέραν του ότι αποτελεί βιασμό της ρήσης του Βολταίρου το να συμπεριλαμβάνεται ο Θεοδωρόπουλος στους λεγόμενους «δημοκράτες», ενώ προβαίνει σε τέτοιες απολυταρχικού τύπου δηλώσεις.

Θα αντιπαρέλθουμε επίσης τα καθαρά ταξικά και διχαστικά σχόλια Θεοδωρόπουλου για τα «σκυλάδικα» και την «μουσική δωματίου» υπενθυμίζοντας του ότι οι μεγαλύτεροι ποιητές, πεζογράφοι και γενικώς πνευματικοί άνθρωποι εν Ελλάδι ήταν είτε καθαρώς Εθνικιστές, είτε τουλάχιστον εχθρεύονταν τον εθνομηδενιστικό διεθνισμό που πρεσβεύει η παράταξη που τον διόρισε. Και επειδή σίγουρα θα θελήσει να σχολιάσει το εν λόγω χωρίο του άρθρου μας να του αναφέρουμε κάποια ονόματα, έτσι ενδεικτικά, για να τον γλιτώσουμε από το ρεζίλεμα: Παλαμάς, Σικελιανός, Δραγούμης.

Θα πάμε, λοιπόν, απευθείας στο ζουμί της ομολογίας που περιλαμβάνει το άρθρο του Θεοδωρόπουλου. Η Χρυσή Αυγή τρομάζει γιατί κόβει ψηφαλάκια από τα κόμματα του μνημονιακού καθεστώτος ή όπως το γράφει ο Θεοδωρόπουλος: «Μας τρομάζει η Χρυσή Αυγή γιατί αντέχει στις δημοσκοπήσεις. Μας τρομάζει ακόμη περισσότερο γιατί έχει απήχηση στις νέες ηλικίες.». Τρομάζει, λοιπόν, το καθεστώς των εργολάβων, των μνημονιακών, των φαύλων, των περιττών και των μπολσεβίκων, όπως έλεγε και ο Παλαμάς, από την Χρυσή Αυγή που τους κόβει ψηφαλάκια και κυρίως κατακτά την Ελληνική Νεολαία. Τους τρομάζει η Χρυσή Αυγή γιατί βγάζει την Ελληνική Κοινωνία από την παγίδα της κλεπτοκρατίας. Τους τρομάζει η Χρυσή Αυγή γιατί είναι η ελπίδα των Ελλήνων που η παγκοσμιοποιητική κλίκα έχει ήδη καταδικάσει σε θάνατο.

Τιμή μας, λοιπόν, κ. Θεοδωρόπουλε, η πολεμική του καθεστώτος που μοναδικό της κίνητρο έχει τα ψηφαλάκια. Τιμή μας ο πόλεμος από ένα καθεστώς που κατακλέβει τους Έλληνες και προδίδει τα συμφέροντα τους. Καθήκον μας η συνέχεια του νόμιμου πολιτικού μας Αγώνα έως ότου του Έλληνα ο τράχηλος απαλλαχθεί από τον ζυγό που του επιβάλλουν οι μνημονιακές δυνάμεις. 

πηγή

3 σχόλια:

  1. Η γραμμή των ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ σύμφωνα και με τις συμβουλές των διεθνών τοκογλύφων είναι μια χαλαρή εχθρικότητα στη Χρυσή Αυγή και μια πιο ΒΡΩΜΙΚΗ από τις εφημερίδες όπου όλα διαψεύδονται και αποτυπώνονται επικοινωνιακά στο μυαλό των αναγνωστών.. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ασχολούνται με τα ποσοστά μιας και τώρα τα βλέπουν ΕΝΤΡΟΜΟΙ να ανεβαίνουν.. Γι' αυτό και γίνονται κινήσεις από την συγκυβέρνηση να μην αποκαλύπτονται πολλά σκάνδαλα, να μην παρθούν μέτρα ΤΩΡΑ από τους Τροϊκανούς και γενικά να χαλαρώσει η μάζα εν μέσω και ολίγων ψεκασμών κάθε Κυριακή !! Όμως ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται ΥΠΟΓΕΙΑ.. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΓΗΓΟΡΣΗ και ηρεμία.. Όλα πάνε καλά.. Όσο τους βλέπετε να ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ και να ΤΡΕΜΟΥΝ, όλα πάνε καλά.. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Νότης Σφακιανάκης θεωρεί ότι για την Ελλάδα θα ήταν καλό να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή. Δικαίωμά του. Το πρόβλημα είναι ότι...
    εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τι σκέφτεται ένας άνθρωπος σαν τον Νότη Σφακιανάκη και να διαμορφώνουμε άποψη για τις απόψεις του. Η δυνατότητα δηλαδή που έχει όποιος κατέχει το κεκτημένο δικαίωμα της δημοσιότητας να απασχολεί νευρώνες του εγκεφάλου μας, άρα να λειτουργεί εις βάρος άλλων, ωφελιμοτέρων δραστηριοτήτων."


    Ένα σχόλιο για το εμετικό που γράφει ο εκφραστής του καθεστώτος παραπάνω (δημοσιογράφο δεν τον λέω πάντως).
    Άκου μεγάλε, όταν η κυρά Μποφίλιου εξέφραζε την ανάγκη της να σκοτώσει όλους τους Χρυσαυγίτες, όταν οι διάφοροι άδοξοι και ξεχασμένοι ηθοποιοί, γκόμενοι, ραδιοφονικοί παραγωγοί ή έντεχνοκλαψομούνηδες μας κουνάγανε το δάχτυλο γιατί να κάνουμε δα τέτοιο κακό εμείς οι Έλληνες και να επιλέξουμε την Χρυσή Αυγή, δεν σε είδα ρε κάφρε να ενοχλείσαι με το τι γράφανε, ουτε δα σου πιάνανε νευρώνες (που τους βρήκες ρε καμμένε κολόγερε τους νευρώνες;).
    Τώρα που σου έτσουξε τον πάτο γιατί ο Νότης ΕΧΕΙ απήχηση και ξέρεις οτι είναι αδύνατον να τον φιμώσεις, τώρα μας τα λές αυτά.
    Ασκείτε τον μεγαλύτερο ιδεολογικό ολοκληρωτισμό σε όλους τους καλλιτέχνες γιατί ξέρετε οτι μπορεί να έχουν απήχηση στον κόσμο, είτε είναι μαζί σας και σαν καλά αρνάκια λένε οτι θέλετε είτε τους έχετε εντελώς φιμωμένους, αυτοφιμωμένους καλύτερα.
    ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΕΧΕΤΕ... δεν θα την έχετε για πολύ ακόμα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών