Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2014

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ «ΕΠΙΠΕΔΑ» ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Σε τρία «επίπεδα» εκλογικών ποσοστών αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις η δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα από τα οποία «επίπεδα» το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του ξεχωριστή ανάγνωση και ερμηνεία.
 
Καταρχήν είναι κοινώς παραδεκτό ‘ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η εκλογική επιρροή του “Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή” κυμαίνεται σε ποσοστά κατ’ ελάχιστο 40% πάνω από την εκλογική δύναμη που κατέγραψε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.
 
Δηλαδή η δημοσκοπική   βάση του κόμματος σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή σχεδόν σε καμία δημοσκόπηση δεν είναι κάτω από...
το 10%.

Σαφώς υπάρχει δυσκολία να καταγραφεί η ακριβής εκλογική επιρροή του κόμματος όπως φάνηκε στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μια δυσκολία που επιτάθηκε για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου τις διώξεις και τις προφυλακίσεις των βουλευτών του κόμματος, αφού υπάρχει σχετική δυσκολία στο δείγμα να δηλώσει ότι ψηφίζει Χρυσή Αυγή  έστω και αν αυτό είναι το κόμμα που ψηφίζει.
 
Το ζήτημα είναι αν το κόμμα έχει δυναμική στο εκλογικό σώμα που υπερβαίνει το 10% κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο σε ότι αφορά την μελλοντική ισχύ της συγκεκριμένης τάσης στους ψηφοφόρους.
 
Από εκεί και πέρα ζητούμενο είναι αν η τάση αυτή που χαρακτηρίζεται ως «σκληρή δεξιά» και κατατάσσεται στο 20% έως 25% ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και το κόμμα αγγίξει ποσοστά που έχουν καταγραφεί σε δημοσκοπήσεις (pulse, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ε. Πανάς) που δείχνει ότι μπορεί να φτάσει στο 13+.
 
Εάν αυτό επιτευχθεί τότε μιλάμε για ένα διαφορετικό πολιτικό χάρτη αφού ιστορικά τέτοια ποσοστά από τη μεταπολίτευση και μετά (o ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται συνασπισμός κομμάτων και πολιτικών φορέων).έχει λάβει μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
 
Το τι σημαίνει κάτι τέτοιο και τι μπορεί να σημάνει συνολικά για το πολιτικό σκηνικό της χώρας  είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς
 
Το τρίτο «επίπεδο» αυτό του 15+  δεν ‘έχει καταγραφεί από καμία επίσημη κατά παραγγελία δημοσκόπηση αλλά καταγράφεται θεωρητικά ως πιθανή ύπαρξη τάσης τόσο λόγο της περιορισμένης καταγραφικής ικανότητας των εταιρειών δημοσκοπήσεων της πρόθεσης ψήφου του συγκεκριμένου κόμματος όσο και σε συνδυασμό με την πιθανή ύπαρξη ισχυρού υπόγειου πολιτικού ρεύματος που μπορεί να δώσει ισχυρές εκπλήξεις  στην κάλπη.
 
Τολμούμε να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιο ποσοστό ειδικά στην περίπτωση των ευρωεκλογών έχει κάποιες σημαντικές πιθανότητες να καταγραφεί.
 
Τα τρία επομένως αυτά «επίπεδα» σηματοδοτούν  τρία εντελώς διαφορετικά πολιτικά γεγονότα και εμπεριέχουν εκ των πραγμάτων τρία διαφορετικά πολιτικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
 
Το ποιο από τα τρία εκλογικά σενάρια υλοποιηθεί τελικά μένει να το δούμε τον ερχόμενο Μάιο στις διπλές εκλογές. Στην περίπτωση που θα έχουμε τριπλές εκλογές (και εθνικές) τότε η δυναμική των πραγμάτων θα αποκτήσει περισσότερη ορμή και το μοντέλο των προβλέψεων καθίσταται πιο περίπλοκο, όχι όμως μακριά από τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.
 
Πηγή: defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. Στις ευρωεκλογές ο λαός θα δώσει τέτοιο ποσοστό στην Χρυσή Αυγή που θα την κάνει ρυθμιστή των εξελίξεων.
    Αυτό τρέμουν όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ένα έχω να πώ, δεν σας κάνει εντύπωση οτι δεν έχουν ξαναβγεί "ξέμπαρκες" δημοσκοπήσεις που δίνανε τα πραγματικά ποσοστά της ΧΑ, ή κοντά σε αυτά;
    Πιστεύω οτι έχει ασκηθεί τρομερή πίεση ακόμα και στα πιό άσχετα blog, μικρά κανάλια ή και εφημερίδες ώστε να μην κάνουν τέτοια "ατοπήματα".
    Δείτε για παράδειγμα τον Ζούγκλα.
    Δεν τόλμησε να ξαναβγάλει δημοσκόπηση, μία κολοβή έβγαλε μετά το φονικό και αυτή δεν έλεγε πάλι τα ποσοστά εκλογιμότητας παρά κάτι στημένες ερωτήσεις υπέρ του σύριζα μπάς και τσιμπήσει κανένας καημένος.
    Τις τελευταίες μέρες βλέπω στο Ελληνικό Internet να διαμορφώνεται ένα νέο trend εναντίων της ΧΑ (φυσικά κατευθυνόμενο), είναι δήθεν οτι η ΧΑ δεν έχει κόσμο στις συγκεντρώσεις, δεν έχει τάχα μου κόσμο στις διαμαρτυρίες
    Ο Σφακιανάκης τάχα μου έκλεισε το μαγαζί επειδή δήθεν μίλησε υπέρ της ΧΑ και τον τιμώρησαν οι μπουζουκόβιοι και άλλα αστεία.
    Στο καπάκι βγάζουν και συστημικές δημοσκοπήσεις με κάτι δεκάρια μόνο στην ΧΑ.
    Παίζει ψυχολογικός πόλεμος και υπόγειος επηρεασμός της κοινής γνώμης, αφού είδανε οτι τίποτε άλλο δεν πιάνει.
    Θα τους αφήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών