Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2014

Παπαχελάς: «Καταδικασμένη να αποτύχει η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής - Καταλύτης για τις εξελίξεις τα ποσοστά της»

Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι ένας εκ των σημαντικότερων αρθρογράφων της «Καθημερινής», διότι πέραν των πολλών χρόνων που έχει στην δημοσιογράφια, αλλά και επειδή πολλοί λένε ότι είναι η φωνή της αμερικανικής πρεσβείας. Γενικώς πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Παπαχελά, όμως δεν μπορεί να πει ότι είναι άνθρωπος των ιδεών μας, ούτε μπορεί να τον κατηγορήσει ότι σεναριολογεί δίχως βάση. Δεν του το επιτρέπει, άλλωστε, η θέση του ως μέλους της Τριμερούς Επιτροπής (από κοινού με τον Λουκά Παπαδήμο) και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Δημοσίευσε,  λοιπόν, άρθρο περί των εκλογών ο Αλέξης Παπαχελάς, εκφράζοντας ουσιαστικά τα σενάρια που ο ίδιος βλέπει σχετικά με αυτές. Στο άρθρο του ασχολείται εκτενέστατα και με το θέμα της Χρυσής Αυγής. Εκεί χαρακτηρίζει ανόητη την ιδέα απαγόρευσης του κόμματος τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι « εφήμερο φαινόμενο». Αυτό που λέει ο Παπαχελάς είναι ότι οι μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης του μνημονίου είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένες σε αποτυχία και ότι δεν μπορούν ουσιαστικά να κάμψουν την Χρυσή Αυγή με αυτό τον τρόπο.

Γράφει ο Παπαχελάς:

Υπάρχουν βεβαίως και οι άγνωστοι Χ σε αυτές τις ευρωεκλογές. Το αν και ποιοι θα...
πάνε να ψηφίσουν είναι προφανώς κρίσιμο. Ακόμη πιο κρίσιμο είναι, όμως, το τι ποσοστά θα πάρει το υπερδεξιό κομμάτι του πολιτικού φάσματος, και κυρίως η «Χρυσή Αυγή». Οσοι ζουν το πεζοδρόμιο της πολιτικής θεωρούν πολιτικά, και όχι μόνο, ανόητη την ιδέα της απαγόρευσής της και επιμένουν πως δεν πρόκειται για εφήμερο φαινόμενο. Για άλλη μια φορά, το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι ασχολούνται με την ελληνική πολιτική δεν θα βαρεθούν τους επόμενους μήνες...»

Όσον αφορά τα διάφορα σενάρια που παραθέτει ο Παπαχελάς, εκτιμά ότι τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου θα αποτελέσουν  καταλύτη για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας, αφού η ΝΔ θα καταρρεύσει στην περίπτωση που διαφανεί ότι έχει ηττηθεί πολιτικά από την Χρυσή Αυγή. Κλειδί στην όλη υπόθεση πέραν της εκτεταμένης νοθείας που ετοιμάζει η ΝΔ από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα της κλεπτοκρατίας, είναι και η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται για να αυξηθεί η αποχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα σενάρια που παραθέτει ο Παπαχελάς είναι όλα δυσοίωνα για την χούντα Βενιζέλου -Σαμαρά, αφού όλα προϋποθέτουν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί, αφού το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στον πολιτικό του τάφο, ενώ ακόμα και οι τερατογεννέσεις του, όπως η «Ελιά του Σημίτη», δεν πρόκειται να φτάσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή ή να κερδίσουν έστω και μικρό δήμο. Με βάση λοιπόν αυτό όλα τα σενάρια του Παπαχελά οδηγούν σε εκλογές πολύ σύντομα μετά τις ευρωεκλογές. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών