Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2014

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!..

Οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη ¨Συμπόσιο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ ο 2ος¨. Μιλώντας στο συμπόσιο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (ΤΤΚ) καθηγητής Δρ. Μετίν Χιουλαγκιού είπε πως ¨Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις μέρες μας πρέπει να καταλάβουμε τον Αμπντουλχαμίντ¨.
Ο Χιουλαγκιού μιλώντας στα..... εγκαίνια του συμποσίου ¨Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ ο 2ος ¨ που οργάνωσε στην Θεσσαλονίκη το ΤΤΚ, είπε πως η περίοδος του Αμπντουλχαμίντ διαφυλάσσει ακόμη την επικαιρότητα της, καθώς σημερινά θέματα όπως το αρμενικό άρχισαν εκείνη την περίοδο και ακόμη συνεχίζονται.
Ο Χιουλαγκιού που μίλησε αφού πρώτα είχε επισκεφτεί το σπίτι του Ατατούρκ και άλλα ιστορικά σημεία στην Θεσσαλονίκη, είπε στην ομιλία του πως οργάνωσαν το συμπόσιο ώστε στρεφόμενοι στο παρελθόν να το δούμε, να δούμε για ποιό λόγο, πως και γιατί άρχισαν τα γεγονότα, να δούμε την διακυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ, τα σφάλματα και τις καλές πλευρές της, μακρά από την πολιτική, μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Ο Χιουλαγκιού όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξαν τη Θεσσαλονίκη είπε :
abdul 4 baskan
¨Η Θεσσαλονίκη ως χώρος αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος με σημασία. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος που έχει αφήσει τα ίχνη του στην τουρκική ιστορία. Είτε από πολιτική είτε από άλλη σκοπιά είναι μια πόλη με ξεχωριστή σημασία. Εντέλει αποτελεί ένα μέρος που μοιράστηκαν δύο Τούρκοι ηγέτες, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Αμπντουλχαμίντ. Εδώ είναι τα μέρη όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ. Είναι το μέρος όπου εξορίστηκε ο Αμπντουλχαμίντ. Δηλαδή εδώ βρέθηκε ένας που ως άνθρωπος της πολιτικής κατά την τελευταία περίοδο της αυτοκρατορίας προσπαθούσε να την υπερασπιστεί , ενώ ο άλλος βρέθηκε για να χτίσει μετά από την αυτοκρατορία ένα νέο κράτος, την δημοκρατία. Εμείς λοιπόν ως ΤΤΚ θελήσαμε να βρεθούμε στο χώρο αυτών των δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις μέρες μας πρέπει να καταλάβουμε τον Αμπντουλχαμίντ¨.
abdul 3
Ο Χιουλαγκιού ανέφερε πως η συμμετοχή από την Τουρκία στο συμπόσιο ήταν μεγάλη, ότι από την Ελλάδα μετείχε ένας μόνο ακαδημαϊκός και ότι επιθυμούσαν να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή, και είπε τα εξής :
¨Αρχικά είχαμε συνομιλήσει και είχαμε συμφωνήσει να οργανώσουμε από κοινού αυτό το συμπόσιο με το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και με το Αριστοτέλειο. Αλλά αργότερα υπήρξαν κάποιες ατυχίες και τα δύο πανεπιστήμια αποσύρθηκαν από την συνδιοργάνωση. Για αυτό υπάρχει συμμετοχή μόνο ατομικά. Αλλά από άλλα μέρη των Βαλκανίων όπως από το Βουκουρέστι, υπήρξαν συμμετοχές¨.
abdul 2 tugrul
Ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν ανέφερε πως η διοργάνωση του συμποσίου στην Θεσσαλονίκη έχει μια ξεχωριστή σημασία για αυτούς και ότι στην περιοχή καθηκόντων του προξενείου που εντάχθηκε στην ελληνική διοίκηση κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχουν πολλά οθωμανικά και μουσουλμανικά μνημεία. Ο πρόξενος Μπιλτεκίν για την τέλεση της εκδήλωσης σχεδόν επιστρατεύτηκε και εργαζόμενος με φρενήρη ρυθμό, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε η εκδήλωση να ακουστεί ως όφειλε.
Ο Μπιλτεκίν πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό είχε σημαντικές επιτυχίες σχετικά με την επισκευή αυτών των μνημείων, και είπε πως ¨Ο ερχομός στην περιοχή εδώ ακαδημαϊκών που έχουν εργαστεί στο πεδίο της οθωμανικής ιστορίας, αποτελεί ένδειξη της στήριξης και της σημασίας που αποδίδεται σε αυτά που γίνονται εδώ¨.
abdul 5 osman
Στην εκδήλωση μετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης Οσμάν Ισμαήλογλου και άλλα μέλη του συλλόγου αυτού.
abdul 6
Εφ. Μπιρλίκ 22/2/2014
Σχ : Αντί σχολίου παραθέτουμε την κάτωθι παράγραφο από το ¨Το Βήμα¨
«Ο έκπτωτος σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ ευρίσκεται εις την πόλιν μας» είναι η έκτακτη είδηση που διαλαλούν οι εφημεριδοπώλες της Θεσσαλονίκης στα σοκάκια της πόλης το απόγευμα της 15ης/28ης Απριλίου 1909. Ο 28ος σουλτάνος από την Αλωση της Πόλης, γνωστός με το προσωνύμιο «Κόκκινος σουλτάνος», υπεύθυνος για τη μεγάλη σφαγή των Αρμενίων το 1896 και για τις δολοφονίες χιλιάδων αντιφρονούντων, ήταν πλέον ένας ανίσχυρος κρατούμενος στα χέρια των επαναστατών Νεοτούρκων. Το χρονικό της φυλάκισής του στις εκτάσεις της βίλας Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη αφηγείται στον τόμο Ο κόκκινος σουλτάνος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Ι. Τζανακάρης.
Η αφήγηση αρχίζει εξ απαλών ονύχων και παρακολουθεί την ανάρρηση του νεαρού πρίγκιπα στον θρόνο των Οσμανιδών, τις ανασφάλειες και τους φόβους του, τις εμμονές του και την απολυταρχική διακυβέρνησή του. Κάθε ύποπτος στασιασμού, κάθε εχθρός εξοντώνεται.
……………………….
http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=453915
Παρακαλούμε επίσης τον κύριο που έγραψε άρθρο στην ιστοσελίδα  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=569177  και  χρησιμοποίησε την μετάφραση μας στο άρθρο του, την άλλη φορά να μνημονεύει και από που βρήκε στα ελληνικά τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη…

http://tourkikanea.gr/

2 σχόλια:

  1. Να διοργανωθεί και ένα άλλο συμπόσιο στην Θεσσαλονίκη με τίτλο : "Μαξ Μέρτεν, ο απελευθερωτής της Θεσσαλονίκης από τον εβραϊκό ζυγό".
    Σκεφθείτε τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ...όχι εθνικισμός της φακής...γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...καταλάβατε κυρίεεεεεεεες μουουουουουου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών