Μπορεί να εμφανίστηκαν δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο που να έδειχναν τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στην πρώτη θέση πια και να είναι σε θέση ισχύος εν όψει των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη και την ομολογούν και τα... παπαγαλάκια τους στο διαδίκτυο.

Ειδικά για την περίπτωση Κουμουτσάκου στην Περιφέρεια της Αττικής τα μελλούμενα δεν είναι απλά δυσοίωνα αλλά... καταστροφικά καθώς η υποψηφιότητα του καταρρέει κάτι που έχουν αντιληφθεί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και δεν επιθυμούν να συσχετιστούν μαζί του επ' ουδενί..

Το parapolitika.gr γράφει χαρακτηριστικά:

Μουρμούρες ακούγονται στο στρατόπεδο του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κουμουτσάκου για......
τη στάση ορισμένων βουλευτών της Ν.Δ. σε σχέση με τον προεκλογικό του αγώνα. Εκείνοι που εκλέγονται στην Α' Αθηνών δεν τον βοηθάνε και πολύ διότι τον βλέπουν ως έμμεση απειλή για τις εθνικές εκλογές, αν δεν καταφέρει να εκλεγεί τον Μάιο. Αλλά και στη Β' Αθηνών, όπου δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ορισμένοι βουλευτές στηρίζουν εμμέσως την υποψηφιότητα Σγουρού. Πάντως, αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, δεν αποκλείεται η -σιωπηλή προς το παρόν- δυσφορία του κ. Κουμουτσάκου να δημοσιοποιηθεί.

Και ακολουθεί επί του θέματος και το antinews:

Μεγάλος, δύσκολος και μοναχικός, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι ο αγώνας που δίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος για την περιφέρεια Αττικής...Όλοι σχεδόν οι βουλευτές είναι απόντες από την εκλογική μάχη και δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τον βοηθήσουν...το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει και στο Δήμο Αθηναίων όπου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δίνει μια προσωπική μάχη χωρίς καμία υποστήριξη...
Ο Κουμουτσάκος πίστευε ότι ερχόμενος από τις Βρυξέλλες θα βρει έναν μηχανισμό να τον βοηθήσει, αλλά δυστυχώς τίποτα...Για όσους ξέρουν από παρόμοιες καταστάσεις, ουδέποτε έχει στηρίξει επί της ουσίας το κόμμα κάποιον υποψήφιο, διότι πολύ απλά δεν μπορεί, αφού ο κομματικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος! Στο άλλο ζήτημα αυτό των βουλευτών, υπουργών και στελεχών, εκεί η συμπεριφορά τους είναι ιδιοτελής, διότι και να μην εκλεγεί ο Κουμουτσάκος θα έχει διαμορφώσει ένα μηχανισμό για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας και αυτό κανείς εκ των νυν και των επόμενων δεν το θέλει... 

Υ.Γ.
Και στην Πέριφέρεια Αττικής η λύση είναι η "Ελληνική Αυγή"