Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκθείαζε την αριστερή κυβέρνηση της Βραζιλίας, που καταστέλλει άγρια τις απεργίες του πάμφτωχου λαού ενόψει Μουντιάλ

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Απόλυτο ξεβράκωμα!

Γράφει ο Αντίοχος.

Λίγες μόνο ημέρες πριν αρχίσει το περιβόητο «Μουντιάλ» της Βραζιλίας, στη χώρα γίνονται μεγάλες απεργίες των εργαζομένων, τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας καταστέλλει με πρωτοφανή αγριότητα. Υπέρ του φτωχού λαού της Βραζιλίας που τραβάει τα πάνδεινα, ετάχθησαν και οι συνήθεις «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του παρδαλού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή τους, όπου μιλά για "ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη" και για τα δεινά του Βραζιλιάνικου λαού και στο τέλος δηλώνει "αλληλεγγύη στον αγώνα του βραζιλιάνικου λαού".

Ποιοι, λοιπόν, κυβερνούν την Βραζιλία και είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του λαού και την καταστολή; Είναι...
ο… ΣΥΡΙΖΑ Βραζιλίας! Διαβάστε τι έγραφε η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν εξελέγη πρωθυπουργίνα η… Τσιπρού της Βραζιλίας:

«Καμιά πολιτική ανάλυση της κατάστασης στη Βραζιλία δεν μπορεί να παραβλέπει τη σημασία της νίκης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, της εκλογής δηλαδή της Ντίλμα Ρούσεφ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 2010. Ήταν μια σημαντική νίκη, καθώς για πρώτη φορά μια γυναίκα γίνεται πρόεδρος της Βραζιλίας, μιας χώρας με πατριαρχική και ανδροσοβινιστική κουλτούρα. Και η Ντίλμα Ρούσεφ δεν είναι η οποιαδήποτε γυναίκα. Πρώην πολιτική κρατούμενη, βασανισμένη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, έχει δώσει αγώνες για τον εκδημοκρατισμό και την αναμόρφωση της χώρας. Για το λαό της Βραζιλίας, που ψήφισε το 2010, η Ντίλμα ενσαρκώνει την επιθυμία για συνέχιση και εμβάθυνση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από την κυβέρνηση Λούλα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με την εκλογή της Ντίλμα Ρούσεφ, η Αριστερά πήρε για τρίτη φορά στη σείρα λαϊκή εντολή στη Βραζιλία».

Θα μου πείτε, πως ίσως τα συριζόμουτρα να… παραπλανήθηκαν και εν τέλει που να ξέρουν τώρα τι γίνεται στη Βραζιλία…

Κι όμως ξέρουν! Και μάλιστα από πρώτο χέρι! Διότι, τη Βραζιλιάνα πρωθυπουργίνα της φτώχειας και της καταστολής την συνάντησε στις 21 Δεκεμβρίου 2012 ο misterTsipras, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, εγκωμιάζοντας με δηλώσεις του αυτήν και την πολιτική της κυβέρνησής της. Για να τις θυμηθούμε τις δηλώσεις (σχετικό δημοσίευμα «Καθημερινής» της 21/12/2012):
Συνάντηση Ντίλμα Ρούσεφ με Αλ. Τσίπρα
Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ολοκληρώνοντας έτσι τις επαφές του στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και την επίσκεψη στη χώρα. Αν και ο κ. Τσίπρας είχε σημαντικές επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες στη Βραζιλία, μεταξύ άλλων με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, η συνάντηση με την πρόεδρο, την οποία είχε ζητήσει επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε σε εκκρεμότητα όλο το διάστημα της επίσκεψης και «έκλεισε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων. Στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε 75 λεπτά, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε την πρόεδρο Ρούσεφ για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που επιδεικνύει προς την Ελλάδα η Βραζιλία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Σε πολιτικό επίπεδο, εξήρε το έργο της κυβέρνησής της για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και την αναδιανομή του πλούτου με πολιτικές ανάπτυξης. Στη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν και άρα η δυνατότητα πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, την οποία ευαγγελίζεται η Κουμουνδούρου, υπάρχει: «Οι επαφές μας με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της Βραζιλίας, της 5ης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο, επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα, αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας, που κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν επιχειρεί καν μια πιο ενεργό εξωτερική πολιτική και παραμένει προσδεδεμένη στη άρμα της κ. Μέρκελ. Ταυτόχρονα, επιχείρησε να εμφανίσει και τη λατινοαμερικανική ανάπτυξη ως πρότυπο μιας διαφορετικής πολιτικής: «Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας, παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και σα να μην έφτανε η μία φορά, ξανασυνάντησε τη Βραζιλιάνα στις 8 Μαρτίου του 2013, στο Καράκας:

«Συναντήσεις με τους προέδρους της Κούβας και του Εκουαδόρ, Ραούλ Κάστρο και Ραφαέλ Κορρέα, καθώς επίσης την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και τον τέως πρόεδρο της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Καράκας όπου βρίσκεται για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες…».

Αυτά και σκασμός συριζομούρηδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών