Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

Bankingnews: Η Νέα Δημοκρατία νομοτελειακά θα χάσει στις εκλογές

Πολιτική ανάλυση από την οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr

Η ΝΔ νομοτελειακά θα χάσει τις εκλογές και θα τις χάσει με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Καλώς ή κακώς αυτό θα συμβεί και θα συμβεί νομοτελειακά όχι γιατί το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά γιατί οι συσχετισμοί δυνάμεων έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν εκπροσωπούν πλέον τις παραδοσιακές αξίες της δεξιάς ΝΔ. Παραφράζοντας την περίφημη φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ μιας μεγάλης πολιτικής φυσιογνωμίας της Δεξιάς, η τωρινή ΝΔ δεν είναι το μαντρί αλλά τα πρόβατα που αποφάσισαν να φύγουν από το μαντρί δηλαδή την Δεξιά.
Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό μπορεί να φαντάζονται πολλοί, η Δεξιά είναι το μαντρί και η σημερινή ΝΔ τα πρόβατα, που ετοιμάζονται να τα κατασπαράξει ο λύκος.
Γιατί η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν; Οι λόγοι μπορεί να συγκεκριμενοποιηθούν σε 7

1) Η σημερινή βουλή ΝΔ 126 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 71 έδρες, ΠΑΣΟΚ 28 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή 16 έδρες, Δημοκρατική Αριστερά 11 έδρες, ΚΚΕ 12 έδρες, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 15 έδρες και Ανεξάρτητοι 8 έδρες δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτική.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταρρεύσει. Το 100% των ανεξάρτητων βουλευτών με μαθηματική ακρίβεια δεν θα επανεκλεγούν. Το ΠΑΣΟΚ θα χάσει το 50% της εκλογικής του δύναμης. Η ΝΔ θα χάσει το bonus των 50 εδρών.  Η τωρινή βουλή δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να κρατήσει σε ομηρία την Ελλάδα ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Στους νέους πολιτικούς συσχετισμούς η ΝΔ θα είναι χαμένη πολιτική δύναμη όπως και το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο εδρών, σε επίπεδο εκλεγμένων βουλευτών.
2) Η ΝΔ απομακρύνθηκε από το μαντρί της Δεξιάς και υιοθέτησε μια...
προσβλητική πολιτική προς τον δεξιό ψηφοφόρο, τον 'Ελληνα πατριώτη, τον τίμιο οικογενειάρχη που μεγάλωσε με αξίες και ιδανικά.
3 ) Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά τυφλωμένη από το φως της εξουσίας συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ το οποίο επί 40 χρόνια κατηγορούσε ότι έκλεψε την χώρα, ότι διέβρωσε τις ηθικές της αξίες, ότι μόλυνε την Ελλάδα. Η ΝΔ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, το μιαρό κόμμα του παρελθόντος, εξαπατώντας την Δεξιά. Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φορές αποδειχθεί ανακόλουθη. Είχε αναφέρει ότι δεν θα επιβληθεί π.χ. νέος φόρος και προέκυψε ο οικτρός νόμος ΕΝΦΙΑ ο φόρος ακινήτων που προσβάλλει την νοημοσύνη της κοινωνίας και εξομοιώνει όλους τους πολίτες κατά τρόπο απαράδεκτο.
4) Η ΝΔ από ένα αστικό κόμμα της Δεξιάς με αναφορές στο κέντρο, έχει εξελιχθεί σε ένα κεντρώο κόμμα υποταγμένο στην στρατηγική της Τρόικα, άβουλο και μπερδεμένο.
5) Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της ΔΕΘ ετοιμάζουν προεκλογικές εξαγγελίες, ετοιμάζουν φοροελαφρύνσεις οι οποίες στο τέλος θα αποδειχθούν φοροεπιβαρύνσεις.  Δεν πείθει η κυβέρνηση ότι είναι συνεπείς μεταξύ αυτών που ανακοινώνει και αυτών που πράττει.
6) Χειρίστηκε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό. Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο εκλεγμένο πολιτικό κόμμα, που αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του. Σε εκλογές και σε δημοσκοπικά ευρήματα η Χρυσή Αυγή, που εκφράζει πλέον την Δεξιά αυξάνει τα ποσοστά της και η ΝΔ τα μειώνει.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται προφυλακισμένοι, αλλά η ουσία παραμένει, γιατί η Χρυσή Αυγή ενισχύεται αφού κατά την κυβέρνηση είναι μια ομάδα εγκληματιών; Γιατί η κοινωνία αποδέχεται «τους εγκληματίες» και καταδικάζει με την στάση της – και αναφερόμαστε με την πολιτική της στάση – την δημοκρατική ΝΔ; Μήπως η Χρυσή Αυγή απλά δεν είναι εγκληματική οργάνωση αλλά στιγματίστηκε από το σύστημα μόνο και μόνο γιατί έκοβε ψήφους από την ΝΔ;
7) Στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ τα δύο κόμματα που ευθύνονται για την χρεοκοπία της Ελλάδος, που τώρα προσπαθούν να διασώσουν, πρέπει να καταλάβουν την έννοια εναλλαγή στην εξουσία. Πρέπει να έρθει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία να ασκήσει το οικονομικό και πολιτικό του πρόγραμμα και να κριθεί από τον λαό.
Αν αποτύχει – που είναι και το βασικό σενάριο – πάλι ο λαός θα δώσει την λύση. Τα επιχειρήματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα είναι φαιδρά, ότι μπορεί να μην αποδώσει το οικονομικό του πρόγραμμα είναι ένα θέμα – που αποτελεί πιθανό σενάριο – αλλά όχι ότι θα τιναχθεί η Ελλάδα στον αέρα.
Μα η Ελλάδα κύριοι χρεοκόπησε και η χρεοκοπία αυτή έχει στοιχήσει 240 δισ. ευρώ (μείωση ΑΕΠ, μείωση καταθέσεων, NPLs δανείων, ομόλογα κ.α.) στην Ελληνική κοινωνία. Στην δημοκρατία τα κόμματα πρέπει να εναλλάσσονται στην εξουσία.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν 40 χρόνια, ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ας ισχυροποιηθεί η Χρυσή Αυγή, όλα επιτρεπτά στην δημοκρατία. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι μας συμφέρει αλλά ότι αποφασίσει η πλειοψηφία. Ο καιρός γαρ εγγύς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών