Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

Η δήθεν μείωση των εισιτηρίων και η κυβερνητική προπαγάνδα

Ξεκάθαρη και χοντροκομμένη προπαγάνδα αποτελεί η δήθεν μείωση του εισιτηρίου, η οποία ισχύει από σήμερα.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών (50,3%) χρησιμοποιεί μόνο λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, ενώ όλα τα μέσα (δηλαδή, και ηλεκτρικό και μετρό επιπλέον) χρησιμοποιεί μόνο το 40,4%. Αυτό το οποίο έχει διαφημιστεί κατά κόρον από την κυβερνητική προπαγάνδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι η μείωση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 45 ευρώ σε 30 ευρώ (μείωση 33%).
Δεν είπαν τίποτα, όμως, για....
την κατάργηση της μηνιαίας κάρτας για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που θα αναγκάσει όσους επιβάτες την χρησιμοποιούν να πληρώνουν αντί για 20, 30 ευρώ κάθε μήνα (αύξηση 50%). Επίσης, δεν είπαν τίποτα για το γεγονός ότι η χρονική διάρκεια του εισιτηρίου μειώθηκε από τα 90 στα 70 λεπτά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε μεγάλες διαδρομές και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής (το πιο συνηθισμένο φαινόμενο, δηλαδή) αρκετοί επιβάτες να χρειάζονται απαραίτητα και δεύτερο εισιτήριο, γεγονός το οποίο θα ανεβάσει το κόστος της διαδρομής στα 2,40 ευρώ, από 1,40 που ήταν μέχρι πρότινος.
Αν το ψάξει κάποιος ακόμη περισσότερο θα δει την διαφορά με το παρελθόν, εις βάρος πάντοτε των επιβατών. Το 2008 ίσχυαν τρία εισιτήρια: 50 λεπτά (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ), 70 λεπτά (ηλεκτρικός), 80 λεπτά (μετρό), ενώ σήμερα έχουμε ενιαίο εισιτήριο 1,20 ευρώ. Στα χρόνια του μνημονίου το οικογενειακό εισόδημα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μειώθηκε περίπου 33%, αλλά τα εισιτήρια αυξήθηκαν μεταξύ 140% και 50%. Έτσι, για να μην μας περνάει για ανενημέρωτους η κυβερνητική προπαγάνδα.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών