Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2014

Antinews: "Τετέλεσται η Κυβέρνηση Σαμαρά..... Πάμε σε πρόωρες εκλογές"

Μπαράζ δημοσιευμάτων είχαμε σήμερα από όλα τα ΜΜΕ - καθεστωτικά και μη - για την "αδιαλλαξία των δανειστών" που επιβάλλουν τη "μεγάλη συγκυβέρνηση" διαφορετικά δε θέλουν να συνομιλήσουν με τη κυβέρνηση Σαμαρά, οδηγώντας τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές!

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα παραπάνω σενάρια, είναι η..... απαισιοδοξία των "σαμαροφρουρών" του διαδικτύου σχετικά με τη βιωσιμότητα της Κυβέρνησης, καθώς προετοιμάζουν με συνεχόμενα άρθρα τις τελευταίες ώρες για το κύκνειο άσμα του Σαμαρά.

Σας μεταφέρουμε λοιπόν το πιο χαρακτηριστικό όλων των δημοσιευμάτων (φυσικά γραμμένο από το antinews)

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για την οικονομία και ειδικά για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά την Αθήνα να ανοίξει θέματα που καίνε ενώ από .....
κυβερνητικής πλευράς έχουν βάλει κόκκινες γραμμές. Άλλωστε, πώς να πάει μια κυβέρνηση σε εκλογή προέδρου ή σε εθνικές εκλογές με θέματα που καίνε ανοικτά; Όπως το ασφαλιστικό, νέες περικοπές σε μισθούς ή ακόμη και επιπλέον μέτρα στον προϋπολογισμό;
Ο Χαρδούβελης διέψευσε έναν διάλογο που φέρεται να είχε με τον Σόιμπλε και δημοσιεύεται στη Real. Ακόμη κι αν δεν έγινε έτσι, είναι ενδεικτικό των ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι δεν τον νοιάζει η πολιτική κατάσταση κι αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές κι ότι τον ενδιαφέρει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.
Ακόμη κι αν δεν ειπώθηκαν με σκληρό τρόπο όλα αυτά, είναι σίγουρα ο τρόπος της Γερμανίας και του Σόιμπλε να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα καθώς σε 50 ημέρες πρέπει να έχουν τελειώσει όλα. Στις 18 Δεκέμβρη και στη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να έχουν ληφθεί κρίσιμες τόσο για την μετά μνημόνιο εποχή όσο και για το χρέος.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές θέλουν να παγώσουν κάθε συζήτηση για το χρέος μέχρι την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Θέλουν να δουν αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και με ποιον θα συνομιλούν στο μέλλον.
Είναι ασφαλώς ένα κακό σενάριο αφού παρατείνει το πρόβλημα, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στην κυβέρνηση που έχει ποντάρει πολλά στην οριστική διευθέτηση του χρέους και ταυτόχρονα δημιουργεί και τεράστια αβεβαιότητα για τη χώρα.
Με ανοικτό το θέμα του χρέους και με μια πολιτική αναταραχή που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει, ασφαλώς η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες. Οι αγορές θα μας «κατασπαράξουν» τους επόμενους μήνες, τα επιτόκια θα απογειωθούν και χάνεται κάθε ελπίδα εξόδου στις αγορές για φθηνό δανεισμό.
Οι ξένοι απεχθάνονται τα κενά και την πολιτική αβεβαιότητα κι ένα τέτοιο σκηνικό στην Ελλάδα θα είναι ό,τι χειρότερο. Και ταυτόχρονα θα αδικεί τη χώρα η οποία έχει κάνει τεράστιες θυσίες και έχει πετύχει σπουδαία πράγματα.
Η αβεβαιότητα για το εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει ορθή οικονομική πολιτική την επόμενη μέρα «κτυπά» τις αγορές, προειδοποιεί ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας με δήλωσή του στην «Η». Αλλά και όλοι οι παράγοντες της αγοράς και επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο πολιτικού χάους.
Και την ίδια ώρα οι δανειστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Η τρόικα θα έρθει σε λίγες ημέρες (άγνωστο πότε, αν και ήταν να έρθει μέχρι τις 10 Νοέμβρη) και ήδη έχει ζητήσει ακόμη έγγραφες δεσμεύσεις για προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί.
Αν η αξιολόγηση της οικονομίας δεν ολοκληρωθεί τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει καμιά συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο με προληπτική γραμμή στήριξης. Κι αν τις επόμενες ημέρες δεν έρθει η τρόικα ή υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις τότε δεν αποκλείεται τίποτε. Ακόμη και πρόωρες εκλογές, πριν τη διαδικασία για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Εμείς στο Παρίσι, είχαμε επισημάνει πως θα έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Τι μπορεί να κάνει η ελληνική πλευρά και τι όχι, για να διαμορφώσουμε μια ορθή βάση συζήτησης. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε δει σημαντική πρόοδο από τότε έως τώρα», υποστηρίζει στέλεχος της τρόικας αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Μάλιστα, οι πιστωτές φέρονται διατεθειμένοι να «κατέβουν» στη διαπραγμάτευση, με μαξιμαλιστική διάθεση, ιδίως αφού πρόκειται για την τελευταία φορά που μπορούν να ασκηθούν τέτοιου εύρους πιέσεις προς την Ελλάδα. Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, το νέο σχήμα εποπτείας θα είναι σαφώς διαφορετικό σε σχέση με ότι γνωρίζαμε έως τώρα, αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων το καινούργιο πλαίσιο ελέγχων θα απέχει από τον καθαρά ταμειακό χαρακτήρα, που είχαν οι αξιολογήσεις στο πλαίσιο των Μνημονίων.
«Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για τον Αντ. Σαμαρά; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα», σχολιάζει ξένος αξιωματούχος, μεταφέροντας την αίσθηση πως για την τρόικα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ακόμη και εκείνο ενός αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση. Δεν λέμε πως δεν θα μας εξέπληττε εάν προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σίγουρα δεν θα προκαλούσε μια τέτοια εξέλιξη τον σεισμό που θα έφερνε σε άλλες χρονικές στιγμές, λέει χαριτολογώντας η ίδια πηγή.
Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες φέρεται να έχουν πυκνώσει οι επαφές στελεχών των πιστωτών με επιφανή μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ορισμένες πηγές διατηρούν, δε, ζωντανό το σενάριο να ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει σε μια συμφωνία για την επόμενη μέρα στη χώρα, σε μια κίνηση που θα διαμορφώσει ίσως και το δίλημμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Και σε όλο αυτό το κλίμα έρχονται και οι συναντήσεις του Παπούλια με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα την επόμενη εβδομάδα οι οποίες αναζωπυρώνουν διάφορα σενάρια. Από πρόωρες εκλογές μέχρι το να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα λοιπόν κινούνται σε τεντωμένο σκοινί και μάλιστα χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Μετά από όλα αυτά ένα πράγμα έχετε ΜΟΝΟΝ να κάνετε...
 

1 σχόλιο:

  1. Παλιο καθαρμα σαμαρα και ολοι οι υπολοιποι οταν σας βλεπω μου ερχετε να σας φυτεψω μια σφαιρα στο κουτελο ,αν και προσωπικα θελω πριν πατε στην κολαση να σας βασανισω ,ο γρηγορος θανατος δεν ειναι αρκετος ,καθηκια μας εχετε κανει να στεφτομαστε ασχημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών