Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2015

Παραδοχή υπουργού του Σύριζα: Η Χρυσή Αυγή έχει πάρει τέσσερις φορές την έγκριση του Ελληνικού λαού!

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, υπάρχουν και αναφορές στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.  
Το χαρακτηριστικό απόσπασμα έχει ως εξής:

«- Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος ως αν. υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη;

Η συμφιλίωση της αστυνομίας με την κοινωνία και της κοινωνίας με την αστυνομία. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι της δημοκρατίας. Εδώ παίζουμε τη δημοκρατική νομιμοποίηση και λειτουργία των θεσμών. Πρέπει και οι μεν και οι δε να αποβάλλουν στερεότυπα και καχυποψίες. Την αρχή όμως πρέπει να την κάνει η αστυνομία διότι η αστυνομία είναι ο θεσμός της δημοκρατίας που δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα θεσμό καταπίεσης. Όχι να μην κάνει αυτό που της επιτρέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι αλλά να μην δίνει την εντύπωση του μπάτσου, ας το πούμε έτσι. Αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε, αποσύροντας τα κάγκελα, τις κλούβες αλλά και με τις δύο πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις το περασμένο Σάββατο. Και νομίζω ότι γίνεται δεκτό από ομάδες που δεν συμπαθούν το κράτος και την αστυνομία. Παρά ταύτα, ζούμε σε δημοκρατία, πρέπει να βάζουμε όρια.

- Όλοι παρακολουθήσαμε με έκπληξη τις πρώτες ειρηνικές διαδηλώσεις που αναφέρετε. Τι κάναμε λάθος τόσα χρόνια και σχεδόν κάθε πορεία κατέληγε σε σύγκρουση;

Είναι και θέμα τύχης, ας μην κάνουμε τους θεούς τώρα… Το περασμένο Σάββατο ένα σύνθημα που ακουγότανε ήταν: «Αυτό δεν είναι πορεία,...
είναι παρωδία, φέρτε μας πίσω την αστυνομία». Κοιτάζανε τις κλούβες να καταλάβουνε τι ακριβώς συμβαίνει. Κι όμως φέρθηκαν υπεύθυνα. Το ότι πήγανε και γράψανε με σπρέι είναι αστείο. Εδώ καιγόταν η μισή Αθήνα άλλες φορές. Και οι αστυνομικοί χαμογελούσανε και τα παιδιά χαμογελούσανε. Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ήταν άλλο πράγμα, είχε τη δική της περιφρούρηση και τη δική της σκοπιμότητα. Όμως κι εκεί δεν είχαμε έκτροπα. Ήταν έτοιμη η ελληνική κοινωνία να ανακουφιστεί στο σύνολό της από αυτή τη συνεχή την τυφλή βία».

Το πρώτο, το οποίο παρατηρούμε, είναι ότι σύμφωνα με την οπτική του υπουργού έχουν το ίδιο ηθικό και νομικό βάρος η νόμιμη και καθιερωμένη σε ετήσια βάση συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τους πεσόντες Υπαξιωματικούς στα Ίμια με την ανήθικη και παράνομη αντισυγκέντρωση των γνωστών παρακρατικών κύκλων. Πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι ο σκοπός της συγκέντρωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχε ειρηνικό χαρακτήρα εξ αρχής, δίχως την παραμικρή διάθεση σύγκρουσης, σε αντίθεση με τις παρακρατικές ομαδούλες οι οποίες φώναζαν εμπρηστικά συνθήματα και ο σκοπός τους ήταν να προσεγγίσουν, έστω και θεωρητικά, την συγκέντρωση των Εθνικιστών. Δεν μπορεί, όμως, σε καμία περίπτωση να μείνει ασχολίαστη η άποψη του Πανούση «το ότι πήγανε και γράψανε με σπρέι είναι αστείο». Πού το είδε το «αστείο» ο υπουργός; Στο γεγονός ότι δημόσια οχήματα, που τα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός από το υστέρημά του για την συντήρηση τους, λερωνόντουσαν από ένα τσούρμο αληταράδες; Αν γράφανε με σπρέι στο δικό του αμάξι θα το εύρισκε εξίσου «αστείο»;

Ή μήπως βρήκε «αστείο» το περιεχόμενο των συνθημάτων, το οποίο ήταν σαφής προτροπή προς βία και δολοφονίες; Είναι σίγουρος ότι οι αστυνομικοί «χαμογελούσανε» με τον δημόσιο εξευτελισμό τους, τόσο με την αναγραφή συνθημάτων όσο και με την αναγκαστική φωτογράφιση μαζί μ΄αυτούς που τους θεωρούν ως χοιρινό κρέας και τους θέλουν νεκρούς; Ας μη συγκρίνει, λοιπόν, τη νόμιμη, μαζική (με παρουσία χιλιάδων συμμετεχόντων) και ειρηνική συγκέντρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με την παράνομη, άδεια (μόλις μερικές εκατοντάδες) και με βίαιες προθέσεις αντισυγκέντρωση και πορεία των «αντιφασιστών». Πιο κάτω επανέρχεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπου υπάρχει η εξής ερώτηση και η επακολουθείσα απάντηση:

«- Σας ανησυχεί η γοητεία που ασκεί η ιδεολογία και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής στους αστυνομικούς; Όπως και στις προηγούμενες έτσι και κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση αποδείχθηκαν πιστοί ψηφοφόροι της ΧΑ, ενώ δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για ανοχή της ΕΛ.ΑΣ στους χρυσαυγίτες, ακόμα και για διαπλοκή, αλληλοκάλυψη και αλληλοϋποστήριξη…

Ας τα βάλουμε σε μία τάξη. Η Χρυσή Αυγή, ως κόμμα, έχει τέσσερις φορές πάρει την έγκριση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Εγώ προσωπικά διαφωνώ πλήρως, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο καθένας πάει στο παραβάν και ψηφίζει ό,τι θέλει, δεν μπορώ εγώ να παρέμβω, είτε είναι αστυνομικός είτε είναι απλός πολίτης, αυτά είναι τα πιστεύω του. Όταν όμως μπαίνει σε μια δημόσια υπηρεσία, στο σχολείο, στο Στρατό… Όταν μπαίνει στην Αστυνομία και θέλει αυτό που πιστεύει ως πολίτης και ψηφίζει να το μετατρέψει σε έναν προσηλυτισμό, σε ένα κύκλωμα, σε μια λειτουργία έξω από το Σύνταγμα και τους νόμους, αντιδημοκρατικά και παραβιάζοντας τις εντολές του Αρχηγού, του υπουργού κλπ, αυτό θα κοπεί. Θα κοπεί από όπου κι αν γίνεται.

Διαφωνώ πλήρως με την αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία, την ισοπολιτεία, τους μετανάστες κλπ ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, αλλά ο αστυνόμος της Χρυσής Αυγής καλό θα είναι να τα σταματήσει αυτά».

Θα σταθούμε απλώς στην παραδοχή του Πανούση ότι «Η Χρυσή Αυγή, ως κόμμα, έχει τέσσερις φορές πάρει την έγκριση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού». Αυτό από μόνο του αρκεί για να ακυρώσει οτιδήποτε άλλο και αν αυτή την αντίληψη του Πανούση την είχαν οι δύο προκάτοχοί του (Δένδιας, Κικίλιας) της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χωρίς να  υπακούουν στις παρανοϊκές εντολές Σαμαρά για παρενόχληση και παρεμπόδιση της νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τότε όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Λαοφιλές Πολιτικό Κίνημα, το Τρίτο στις προτιμήσεις του Ελληνικού Λαού, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, σε αντίθεση με τις άνομες επιθυμίες ψυχικά άστατων πολιτικάντηδων όπως ο Σαμαράς. 

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών