Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Σκηνικό ψευδορήξης για τα μάτια του κόσμου - Έχουν δώσει ήδη “γη και ύδωρ” στους διεθνείς τοκογλύφους


Σκηνικό ψευδορήξης για τα μάτια του κόσμου - Έχουν δώσει ήδη “γη και ύδωρ” στους διεθνείς τοκογλύφους


Ένα ανέκδοτο έλαβε χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες. Ένα ανέκδοτο εντασσόμενο στην από καιρό συμφωνημένη κοινή επικοινωνιακή γραμμή κυβέρνησης – δανειστών, έτσι ώστε ο, κατά Πρετεντέρη, «λαουτζίκος» να αποδεχτεί με επευφημίες και «ανάσες αξιοπρέπειας» την υπογραφή του νέου μνημονίου.
Αποκαλυπτικό για το «δούλεμα» που πέφτει ήταν το tweet του δημοσιογράφου του Channel 4, Paul Mason, ο οποίος μετέδωσε περί των γεγονότων ότι «οι Έλληνες προσέφεραν να κάνουν πράξη 2% δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο δεν είχαν πράξει στο παρελθόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε...
0,6% παραπάνω».
Αυτό που ουσιαστικά μεταδίδει ο Mason είναι ότι η ελληνική πρόταση είναι ήδη αρκούντως μνημονιακή, έχοντας λιτότητα, μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού και φυσικά αγγλικό δίκαιο και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Με βάση το σενάριο της ψευδορήξης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει λίγο παραπάνω (0,6%), γεγονός που οδήγησε στην «αποχώρηση». Μάλιστα αυτό που απεικονίζεται ως «αποχώρηση της ελληνικής πλευράς», εν τέλει είναι όπως όλα δείχνουν απροθυμία των τοκογλύφων, αφού κυβερνητικές πηγές λένε ότι «οι αξιωματούχοι του Γιούνκερ τους είπαν ότι τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις».
Εν τέλει υπάρχει ένα «θέατρο σκιών» γύρω από το δίπολο ρήξη ή συμφωνία, που έχει δύο βασικά σκοπούμενα:
  1. Ο Ελληνικός Λαός βομβαρδίζεται επικοινωνιακά από δημοσιεύματα που επιτείνουν την αβεβαιότητα, γεγονός που επιχειρεί να τον αναγκάσει να αποδεχτεί την «συμφωνία» - Μνημόνιο.
  2. Κάποιοι θησαυρίζουν στο ελληνικό, αλλά και στα διεθνή χρηματιστήρια από τις διακυμάνσεις των spread. Τώρα το αν θησαυρίζουν από γνώση ή από «μαντεψιά», αυτό είναι κάτι που μόνο κάποιος οικονομικός εισαγγελέας μπορεί να διερευνήσει.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αξίζει να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, είναι ότι η πρόταση του Σύριζα που θα είναι και η βάση της υπογραφής του νέου μνημονίου, έχει ήδη μορφή που θυμίζει έντονα νουδούλα, ενώ τα χειρότερα θα έρθουν αμέσως μετά, αφού έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης ή τρίτο μνημόνιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, αλλά και απόφαση για ες αεί παραμονή του ΕΝΦΙΑ. 
Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε πραγματικά την μάχη εναντίον των διεθνών τοκογλύφων και την διεκδίκηση της ελευθερίας της Πατρίδος μας, θα είχε ήδη αρχίσει την εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής. Και αν δεν πιστεύουν εμάς, ας διαβάσουν την ανάλυση των Financial Times, όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι η ρήξη και η διεκδίκηση της Ελευθερίας δεν είναι καταστροφική για τον Λαό, αλλά μονάχα για τα μεγάλα συμφέροντα, που θα δεινοπαθήσουν στην μικρή μεταβατική περίοδο προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.
ogger.g?blogID=7733267082563777832#editor/src=header

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών