Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2015

Σαν σήμερα ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής χάριζε τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα και σε λίγες μέρες ο Τσίπρας χαρίζει την Ελλάδα στην Γερμανία!


http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/34159/karamanlis_germania__article__article.jpgΣτις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας.
Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι....
χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreementon German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).
Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς. Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.
Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Το επικαλέστηκε για το ελληνικό χρέος και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012.
sansimera.gr
Βέβαια ο Τσίπρας ξέχασε αυτά που έλεγε, απέρριψε το υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σε λίγες μέρες θα χαρίσει την Ελλάδα στην Γερμανία υπογράφοντας το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο.

Σήμερα στην κυβέρνηση πήραν το κείμενο της συμφωνίας με τις παρατηρήσεις των θεσμών επί κειμένου που είχε στείλει την εβδομάδα αυτή η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές. Η Αθήνα θα αξιολογήσει το κείμενο που θα λάβει σήμερα και στόχος είναι Δευτέρα, Τρίτη το αργότερο να οριστικοποιηθεί το νέο μνημόνιο και Πέμπτη να έχει ψηφιστεί μαζί με τα προαπαιτούμενα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επόμενο βήμα είναι να συνεδριάσει την Παρασκευή το Eurogroup και να ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου από τα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης έως τις 18 Αυγούστου. Στις 19 του μήνα θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος με την κυβέρνηση να επιδιώκει αυτή η δόση να φτάσει στα 25 δισ. ευρώ.
Σήμερα, λίγο μετά τις 18:00, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, συναντώνται με τους επικεφαλής των Θεσμών στο ξενοδοχείο Χίλτον, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει το προσχέδιο του Μνημονίου και το επεξεργάζεται, προκειμένου να υπάρξουν οι τελικές διατυπώσεις και προσθαφαιρέσεις, με βάση και το κείμενο της ελληνικής πλευράς.
Προσερχόμενος στο ξενοδοχείο Χίλτον, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών, ενώ, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Welt, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, αρκέστηκε να πει: «Πιθανώς να είναι ακριβές».
Οι σημερινές, κρίσιμες διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, που διεξάγονται παράλληλα, αφορούν στα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις. Οι συζητήσεις γίνονται για τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται επίσης: 1) το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 2) τα «κόκκινα» δάνεια, 3) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα της 4) πρόωρης συνταξιοδότησης.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΝ ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16-7-1964 ΤΟ Ν.Δ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙ
    ΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΕΗ (ΠΡΙΝ ΤΟΝ Β'ΠΠ) ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ "ΠΑΠΑΤΖΗ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΜΕ ΥΠΟΙΚ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Π.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ κ.α ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΩΦΛΗΣΗΣ ΤΟ
    2009.ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών