Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

Σενάρια για «λύση Σουφλιά»!

Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει αρχίσει να συζητείται… χαμηλοφώνως σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, στο περιθώριο του προβληματισμού που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, για την ανάγκη υπερβατικών πρωτοβουλιών και την εφαρμογή συναινετικών πολιτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του Σαρακατσάνου πολιτικού επανήλθε στο προσκήνιο, από τη στιγμή που οι Βρυξέλλες πιέζουν παρασκηνιακά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ομονοήσουν, ώστε να ληφθούν επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα.
Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει επιμελώς κρατηθεί μέχρι σήμερα μακριά από τη φθορά της δημοσιότητας, και ...αντιθέτως τα σενάρια που κυκλοφορούν αφορούν περιπτώσεις όπως του Λουκά Παπαδήμου και του Αλέκου Παπαδόπουλου.
Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Περιβάλλοντος των κυβερνήσεων Καραμανλή όμως, διαθέτει αυξημένο κύρος, κάτι που τον συνόδευε καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του. 
Στα δε χρόνια της «Νέας Διακυβέρνησης», αποτελούσε τον αποτελεσματικότερο «πρεσβευτή» της Νέας Δημοκρατίας στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, ακόμη και σε εκείνους του Κέντρου, που έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν φερέγγυο και ειλικρινή συνομιλητή.
Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Σουφλιάς αποτελεί τον μόνο πολιτικό της Κεντροδεξιάς, μετά τον Κώστα Καραμανλή, που συναισθάνθηκε το βάρος της ευθύνης για τη ντροπιαστική ήττα του Οκτωβρίου του 2009, υπέβαλε την παραίτησή του από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ (τον αντικατέστησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, που δεν εκλεγόταν), και έκτοτε επέλεξε να μείνει μακριά από την ενεργό πολιτική, και φυσικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Παράταξης.
Ο Γιώργος Σουφλιάς είχε διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του Μαρτίου του 1997, ηττήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια διεγράφη. 
Στις εκλογές του 2000, είχε δεχθεί πρόταση από τον Κώστα Σημίτη να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε ωστόσο να μην διαβεί τον Ρουβίκωνα. 
Στο συνέδριο που ακολούθησε την ήττα εκείνων των εκλογών, ο Κώστας Καραμανλής τον «καλωσόρισε σπίτι του», και του ανέθεσε εν λευκώ τον Πολιτικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την προετοιμασία και σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος.
Ο Σαρακατσάνος, σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ της εποχής, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επάνοδο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και αργότερα του Αντώνη Σαμαρά, ενώ διαδραμάτισε διαχρονικά και ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην «καραμανλική» και τη «μητσοτακική» πτέρυγα της Κεντροδεξιάς.
Πριν από τη βαριά, στρατηγικού χαρακτήρα ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο Γιώργος Σουφλιάς ακουγόταν έντονα ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

 http://emprosdrama.blogspot.com/2010/11/blog-post_139.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών