Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015

"Πρώτη Φορά Αριστερά": Λουκέτο σε 1000 επιχειρήσεις κάθε μέρα

louketo2_569_355
Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα «Εμπρός«

Ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή ή παραγωγική δραστηριότητα έβαλαν στην αγορά τα capital controls. Οι καταστροφικές συνέπειες του κλεισίματος των τραπε­ζών και η επιβολή ανωτάτου ορίου αναλήψεων, ακόμη κι όταν αυτές άνοιξαν, οδήγησε σε ασφυξία τις περισσότερες επιχειρήσεις, που σε ποσοστό άνω του 60% άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους, επί μακρόν χρονικό διάστημα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι το ισχυρό σοκ που έχουν υποστεί τα ελληνικά νοικοκυριά που πλέον διστάζουν να....
δαπανήσουν ακόμη και μικρά ποσά.
Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να μην πατάει πελάτης στα καταστήματα, εξαιρουμένων του κλάδου τροφίμων, για σχεδόν δύο μήνες.
Επόμενο ήταν πολλά απ’ αυτά, όπως και αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή η βάση της ελληνικής οικονομίας, να κατεβάζουν μαζικά ρολά.
Σύμφωνα δε με πηγές από την ΕΣΕΕ μέχρι τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα λουκέτα ξεπερνούσαν τα 1000 ημερησίως.
Την ίδια στιγμή, όσες επιχειρήσεις εύ­ρωστες μέχρι σήμερα περίμεναν να εισπράξουν μεταχρονολογημένες επιτα­γές, το ασφυκτικό τραπεζικό πλαίσιο τις
υποχρέωσε να «ζουν από τα έτοιμα», αφήνοντας κατά μέρος κάθε σχέδιο για επενδύσεις, επέκταση των δραστηριοτή­των τους και πρόσληψη νέου προσωπι­κού.
Πράγματι, ένα από τα πολλά «κατορ­θώματα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εί­ναι ότι εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας που επισήμως πλέον φτάνουν το 30% (α­πό 27% που ήταν μέχρι τον Ιούνιο), ενώ οργίασε η λεγόμενη «μαύρη εργασία».
Το θέμα των επιταγών, πάντως, είναι ιδιαίτερα οξύ, καθώς οι μέχρι πρότινος υγιείς βιομηχανίες και βιοτεχνίες αλλά και εισαγωγικές εταιρείες δεν μπορούν να αγοράσουν πρώτες ύλες και αντιμετω­πίζουν επιπλέον τον κίνδυνο να βρεθούν στις λίστες του «Τειρεσία».
Κι αυτό, όπως έλεγαν παράγοντες της αγοράς, αποκλείεται όσες παρατάσεις και να δοθούν για την εξόφληση των επι­ταγών, οι επιχειρήσεις να περιέλθουν στην πρότερα κατάσταση, δηλαδή πριν την επιβολή των capital controls.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Κομι­σιόν, η ύφεση στην Ελληνική οικονομία θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στην σφαίρα του 4%, αν και νεότερες προβλέψεις των τε­χνοκρατών των Βρυξελλών κάνουν ανα­φορά ακόμη και για 8%.
Κι όλα αυτά ενώ το ΔΝΤ και οι υπόλοι­ποι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύ­φων δεν έχουν ακόμη μιλήσει και δώσει εντολές για την είσοδο της Ελλάδας στην «λαιμητόμο» του τρίτου εθνοκτόνου μνη­μονίου.
Επίσης, την κατάσταση εντείνει το γε­γονός ότι το Δημόσιο αρνείται να πληρώ­σει τις δικές του υποχρεώσεις εδώ και
πολλούς μήνες προς τους ιδιώτες, εξω­θώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρή­σεις και νοικοκυριά.
Όσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ήδη έχουν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί η τελική ζημιά από τα λάθη των χειρισμών του οικονομι­κού επιτελείου της κυβέρνησης, όχι μόνο σε δημοσιονομικό αλλά πρωτίστως σε κοινωνικό επίπεδο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενι­κή Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα δη­μόσια έσοδα για τον Ιούλιο εμφανίζονται μειωμένα κατά 20%, έναντι του μηνιαίου στόχου, σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ ότι αρχικά είχαν προϋπολογισθεί.
Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου δίνουν οι επιχειρήσεις ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει επάρκεια αγαθών για το κατανα­λωτικό κοινό.
Αν και προς το παρόν δεν είναι ορατές οι ελλείψεις, κάτι που οφείλεται στην τιτά­νια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εται­ρείες απομυζώντας τα αποθεματικά τους, η περαιτέρω αιμορραγία τους θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν να λεί­πουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ειδι­κά όσα είναι συνδεδεμένα με την εισαγω­γή πρώτων υλών.
Ήδη, λόγω της πληρωμής μετρητών στους προμηθευτές τους στο εξωτερι­κό, τους οποίους μέχρι τον Ιούνιο τους έδιναν απλώς μια προκαταβολή, πολλές επιχειρήσεις έχουν μπει σε μια διαδικασία που θα τις υποχρεώσει είτε σε κλείσιμο είτε σε μετανάστευση σε κάποια από τις όμορες Βαλκανικές χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας και τελευταία και της Θεσσαλίας, πηγαίνουν μόνοι τους στην Βουλγαρία, ειδικά στις περιοχές κοντά στα σύνορα, ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς και ιδρύο­ντας θυγατρικές.
Κι αυτό προκειμένου να έχουν την δυ­νατότητα να πραγματοποιήσουν αγορές πρώτων υλών και συναλλαγές χωρίς πε­ριορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, σε αντίθε­ση με την χώρα μας, που το τέρας της γραφειοκρατίας ζει και βασιλεύει, αφού απαιτούνται έως και 48 βεβαιώσεις και πι­στοποιητικά για το άνοιγμα μιας εταιρεί­ας, στο γειτονικό κράτος ιδρύεις επιχεί­ρηση με 300 ευρώ και 10% φορολογία.
Και ο λογαριασμός των κυβερνητικών λαθών του τελευταίου εξαμήνου δεν μας έχει σταλεί ακόμη, ούτε έχουν εφαρμο­στεί τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι νέ­οι κατακτητές της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών