Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

Βαριές καταγγελίες Άσαντ: Γαλλία και Βρετανία στηρίζουν τους τρομοκράτες, μόνο η Ρωσία μπορεί να προστατεύσει Συρία και Ευρώπη


Δημόσιες καταγγελίες Άσαντ: Γαλλία και Βρετανία στηρίζουν τους τρομοκράτες, μόνο η Ρωσία μπορεί να προστατεύσει Συρία και Ευρώπη

Σκληρή στάση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία κράτησε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους SundayTimes. Χαρακτήρισε την τρομοκρατία «καρκίνο», που όπως επισήμανε «πρέπει να εξοντωθεί τελείως». Τόνισε, μάλιστα, πως η ρωσική επέμβαση «ήταν πολύ σημαντική για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Επιθετικός για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε κατά της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι «η Δύση δεν έχει τη θέληση να πολεμήσει» τους τζιχαντιστές και ισχυρίστηκε πως «είναι υπεύθυνη για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ».
«Τα αεροπορικά χτυπήματα της Μεγάλης Βρετανίας είναι καταδικασμένα σε αποτυχία» τόνισε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Times, ο πρόεδρος της Συρίας Μπάσαρ Αλ Άσαντ. Προειδοποίησε ότι οι βομβαρδισμοί θα αυξήσουν τον κίνδυνο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους ναρκωμένους  πυρήνες στην Ευρώπη εκτός κι αν υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους  επί του πεδίου της μάχης. «Οι παράνομες δράσεις της....
Μεγάλης Βρετανίας δεν θα εξυπηρετήσουν πουθενά, παρά στη μετάσταση κι εξάπλωση του καρκίνου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι αεροπορικές επιδρομές της Αγγλίας και της Γαλλίας εναντίον του  δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλά θα είναι επιβλαβείς και είναι παράνομες τόνισε.

O πρόεδρος Άσαντ γνωστοποίησε ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία δόμησαν από την αρχή την αιχμή του δόρατος στην υποστήριξη των τρομοκρατών και ότι δεν διαθέτουν συγχρόνως τη θέληση να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία ούτε το όραμα του τρόπου με τον οποίο θα τη νικήσουν. Ανέφερε ότι η ένταξη της Γαλλίας και της Αγγλίας στη Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους αντιπροσωπεύει μία ενίσχυση της τρομοκρατία όπως συνέβη κι από την αρχή των επιχειρήσεων της Συμμαχίας εδώ και ένα χρόνο. Η επέμβαση της Βρετανίας όπως άλλων μελών της Συμμαχίας είναι παράνομη από πλευράς Διεθνούς Δικαίου”, σε αντίθεση με τους ρώσους που συζήτησαν με τη συριακή κυβέρνηση πριν να κάνουν οτιδήποτε και στη συνέχεια έστειλαν τις δυνάμεις τους.
Ο πρόεδρος Άσαντ σημείωσε ότι Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση των τζιχαντιστών και της Αλ Νούσρα στην περιοχή αναφέροντας ότι οι Βρετανοί υπεύθυνοι και ειδικότερα ο Τόνυ Μπλερ παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους οφείλεται στην εισβολή στο Ιράκ. Τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα έχουν την ίδια ουαχαμπίτικη ιδεολογία και σκοταδιστική διαβεβαιώνοντας ότι είναι αδύνατο να ορίσουμε ποιά είναι πιο επικίνδυνη αφού διαθέτουν την ίδια νοοτροπία. Τους ισχυρισμούς του Κάμερον για την παρουσία 70.000 μαχητών της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης ” στη Συρία τους οποίους η Δύση μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη μάχη κατά της ισλαμικού κράτους, ο πρόεδρος Άσαντ τους χαρακτήρισε “απαράδεκτους ” λέγοντας:  «Στη Συρία δεν υπάρχουν παρά μόνο ίσως 10 άτομα για τα οποία μιλάει ο Κάμερον.»
O σύριος πρόεδρος τόνισε ότι οι κούρδοι μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού και στις ίδιες εμπόλεμες ζώνες και αναφέρθηκε στην ύπαρξη ντοκουμέντων που επιβεβαιώνουν ότι οι κούρδοι υποστηρίζονται κυρίως από το συριακό στρατό. “Στέλνουμε όπλα στους κούρδους που είναι πολίτες σύριοι και θέλουν να πολεμήσουν κατά της τρομοκρατίας ”.“Αδύνατον να νικηθεί το ισλαμικό κράτος μόνο με αεροπορικές επιδρομές χωρίς τη συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις ” είπε.
Υπογράμμισε ότι η συριακή κυβέρνηση δεν θα ζητήσει τη συνεργασία από κυβερνήσεις και καθεστώτα που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο. “Αν η υποστήριξη που δέχονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της περιοχής αλλά και της Δύσης γενικότερα σταματήσει η αποστολή μας να νικήσουμε τη τρομοκρατία δεν χρειάζεται παρά κάποιους μήνες μόνο για να ολοκληρωθεί”. “Η ρωσική υποστήριξη στο συριακό λαό και στη συριακή κυβέρνηση διαδραμάτισε μαζί με την υποστήριξη από το Ιράν ένα ρόλο πολύ σημαντικό ” σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο ανέφερε. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν καθόλου επίγειες ρωσικές δυνάμεις που να μάχονται μαζί με τις συριακές κι ανέφερε ότι τα 2 μέρη δεν έχουν εξετάσει ακόμη ένα τέτοιο ενδεχόμενο..
Στο αν θα χρησιμοποιήσει τους S-300 κατά της Συμμαχίας των Δυτικών απάντησε: “Αυτό είναι δικαίωμά μας, προβλέπεται απαγόρευση κάθε αεροπλάνου να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας .Θα ανατρέξουμε σε κάθε διαθέσιμο μέσο για να προστατεύουμε τον εναέριο χώρο μας ”, αναφέροντας παράλληλα ότι προτεραιότητα είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας που αποτελούν το σημαντικότερο κίνδυνο στο πεδίο της μάχης.

“Αν η Σαουδική Αραβία ήταν διατεθειμένη να αλλάξει τις πολιτικές της κυρίως ως προς τη Συρία δεν θα είχαμε πρόβλημα να συναντηθούμε και να συζητήσουμε και με αυτούς ”. Όσο για την προπαγάνδα που θέλει εναέρια συριακά μέσα να χρησιμοποιούν βαρέλια με εκρηκτικά κατά πολιτών ο πρόεδρος Άσαντ ήταν αποστομωτικός: “Θα εξυπηρετούσαμε τους τρομοκράτες αν θέλαμε να σκοτώνουμε αθώους και πολίτες. Αυτό είναι ανορθολογικό και μη πραγματικό ”.
Ξεκινήσαμε μόνοι μας να πολεμάμε την τρομοκρατία ανεξαρτήτως οποιασδήποτε μεγάλης δύναμης. Ευπρόσδεκτες οι δυνάμεις που συνασπιστήκαν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα. Η Ρωσία θέλει την ειρήνη στη Συρία και στο Ιράκ και είναι η μόνη δύναμη που κατάλαβε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για όλον τον κόσμο, ακόμα και για αυτήν την ίδια. Πόσα τρομοκρατικά δίκτυα και πυρήνες υπάρχουν στην Ευρώπη; Πόσοι τρομοκράτες ήρθαν από εκεί στη Συρία; Τελικά η Ρωσία είναι η μόνη δύναμη που προστατεύει και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών