Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

Αποκαλύψεις - Κόλαφος για το μνημονιακό καθεστώς: Οι αμερικανοί «σύμμαχοι» επέβαλλαν την κυβέρνηση Παπαδήμου!


Αποκαλύψεις - Κόλαφος για το μνημονιακό καθεστώς: Οι αμερικανοί «σύμμαχοι» επέβαλλαν την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Στη δημοσιότητα έχουν περιέλθει τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία αμερικανών αξιωματούχων που επικοινωνούσαν με την τότε αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον. Η αιτία για τις αποκαλύψεις είναι ότι η Κλίντον χρησιμοποιούσε το προσωπικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αντί των επίσημων διόδων, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αμερικανικών μυστικών επικοινωνιών.
Σύμφωνα με την αποκαλυφθείσα αλληλογραφία, λοιπόν, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 προέβλεπαν την ελληνική οικονομική κατάρρευση, ψάχνοντας λύση για να μπορέσουν να περάσουν αιματηρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Θυμίζουμε ότι.....
τότε είχε ήδη υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο και η κυβέρνηση ΓΑΠ έπνεε τα λοίσθια. Κανένα κόμμα δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη της υπογραφής του δευτέρου μνημονίου και έτσι διαφαινόταν η κατάρρευση.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η από 13 Σεπτεμβρίου 2011 αλληλογραφία μεταξύ του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ και του κορυφαίου διπλωμάτη των ΗΠΑ Ρόμπερντ «Μπομπ» Χόρματς. Εκεί αφότου γίνεται εκτενής αναφορά για τα πολιτικά πράγματα της χώρας, αποστέλλεται το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου, αφού «υπήρχε η φημολογία για τον σχηματισμό κυβερνήσεων υπό αυτόν», όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.
Τι είχε συμβεί όμως; Ακόμη τίποτε! Ενάμιση μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου 2011, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε να τεθεί σε δημοψήφισμα η νέα, τότε, Δανειακή Σύμβαση. Το προτεινόμενο δημοψήφισμα συζητήθηκε στη σύνοδο των G20 στις Κάννες την 1η Νοεμβρίου 2011 με έντονες διαφωνίες και εμφανή άρνηση των υπόλοιπων αρχηγών κρατών, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times. Στο ίδιο άρθρο οι FT αποκάλυψαν την πρόταση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την αντικατάσταση της κυβέρνησης Παπανδρέου με μία τεχνοκρατική κυβέρνηση με ηγέτη τον Λουκά Παπαδήμο.
Στις 10 Νοεμβρίου 2011, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων 96 ωρών, ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Λουκάς Παπαδήμος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου κάλεσε τον ελληνικό λαό σε συστράτευση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι αμερικανοί έλαβαν το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος θα αποτελούσε την εγγύηση ότι τα κόμματα δεν θα λάμβαναν το πλήρες πολιτικό κόστος της υπογραφής και εφαρμογής του δευτέρου μνημονίου. Ενέκριναν ή και επέβαλαν την πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβερνήσεως, γεγονός το οποίο έγινε σχεδόν 2 μήνες μετά, δηλαδή υπήρξε άμεση η υπακοή των ελλαδιτών υποτακτικών τους.
Σήμερα, οι ίδιοι αμερικανικοί κύκλοι, συνεχίζουν να έχουν υπό τον έλεγχό τους την ελλαδική κυβέρνηση, γεγονός που φάνηκε έκδηλα από τις συριζαίικες ευχαριστίες προς τον Τζόν Κέρι για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών