Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015

Bankingnews: "Από την φυλακή στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή"


Bankingnews: Από την φυλακή στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Πολιτική ανάλυση από την έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr

Η αντίστροφη μέτρηση της κρισιμότερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει. Με βάση όλες τις τελευταίες πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 100% πρώτο κόμμα αυτό πλέον πρέπει να θεωρείται οριστικό. Παρά την τρομολαγνεία και το χάος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου με διαφορά που θα κινηθεί μεταξύ 4% με 6%. Με βάση κορυφαία πολιτική πηγή το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο.
Η παράσταση νίκης που αγγίζει το 30% με 40% μεταξύ πρώτου ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερου κόμματος ΝΔ αποδεικνύει όχι μόνο ότι η νίκη ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη αλλά καταδεικνύει ότι.....
θα έχει διαφορά. Δεν θα είναι 1 ή 2 ή 3% αλλά από 4% έως 6%. Η στρατηγική της καταστροφολογίας, της διασποράς πανικού και χάους που ακολουθείται από το Μέγαρο Μαξίμου και ενίοτε από τον ΣΥΡΙΖΑ από ανευθυνότητα ρίχνοντας λάδι στην φωτιά δεν αποδίδει πρακτικά για την ΝΔ.
2. Η ΝΔ στόχευε σε μια στρατηγική διαχειρίσιμης ήττας όχι ανατροπής. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να ανατραπεί. Όμως τα σενάρια καταστροφής που διακινούν ορισμένοι ανεύθυνοι στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έχουν πλέον άλλο στόχο. Να αφήσουν τα ταμεία άδεια ανεξαρτήτως ποια ταμεία είναι αυτά (δημοσίου, τραπεζών, επιχειρήσεων) ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει.
Η Ελλάδα του 2015 το ένα κόμμα επιζητεί την καταστροφή του λαού και την ίδια στιγμή η Ελλάδα καταρρέει. Η ΝΔ μπορεί να απαντήσει σε 2 ερωτήματα;
Α) Από τον Ιανουάριο του 2010 (237,5 δισ.) έως τον Νοέμβριο του 2014 (163 δισ.) χάθηκαν περίπου 75 δισ. ευρώ ναι ή όχι; Ναι χάθηκαν αλλά οι τράπεζες δεν κατέρρευσαν. Τις τελευταίες ημέρες η ρευστότητα έχει μειωθεί κατά 7 δισ. καταθέσεις, repos, έντοκα, ελβετικό φράγκο στις ελληνικές τράπεζες μεγάλη απώλεια αλλά οι τράπεζες έλαβαν έγκριση 40 δισ. για γραμμή ELA, αυτό σημαίνει ρευστότητα. Οι τράπεζες έχουν ρευστότητα άρα διασφαλίζονται για το ορατό μέλλον.
Β) Αν για την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα γιατί επί 2,5 χρόνια που διακυβέρνησε δεν κατάφερε να θωρακίσει την οικονομία και γιατί απέτυχε να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο; Αν η διακυβέρνηση Σαμαρά είχε πετύχει γιατί τότε κατέρρευσε η οικονομία σε λίγες μέρες και μόνο η φράση Grexit γκρεμίζει στο άκουσμα μόνο την οικονομία; Που είναι η σταθερή οικονομία και το success story; Που πήγαν οι θυσίες των ελλήνων; Μήπως πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων;
3. Στην τρίτη θέση της ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται η Χρυσή Αυγή. Κατά ένα παράδοξο τρόπο ενώ όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων την υποεκτιμούσαν ξαφνικά άρχισαν να αυξάνονται τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Η μάχη μεταξύ των κομμάτων Το Ποτάμι και της Χρυσής Αυγής δεν υφίσταται. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και τέταρτο κόμμα το Ποτάμι που όντως κρατάει δυνάμεις και δεν χάνει με τον ρυθμό που θα αναμενόταν ψήφους προς το Κόμμα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών