Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015

Έλλη Στάη(TheTOC.gr): "Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα και θα πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης"

Με ένα μακροσκελές άρθρο αφιερωμένο στην Χρυσή Αυγή εγκαινίασε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών η Έλλη Στάη στον διαδικτυακό της ιστότοπο (TheTOC.gr)...

Το άρθρο αναφέρεται στην πιθανότητα να είναι η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν από αυτό το γεγονός, καθώς θα δοθεί η διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον έγκλειστο, πολιτικά διωκόμενο Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά κάτι τέτοιο προκαλεί τρόμο στους "δημοκράτες" που ψάχνουν εναγωνίως τρόπο για να το αποτρέψουν.
Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα, αφού κάνει μια ανασκόπηση των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευτεί, ότι....
η "κρυφή ψήφος" θα οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και τετελεσμένα θα πρέπει οι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ να συγκυβερνήσουν ώστε ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος να μη βρεθεί ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο παίρνοντας την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης:

Αφήνουμε την Έλλη Στάη να μας εξιστορήσει την "επομένη των εκλογών" όπως την έγραψε το site της..

Με την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος να βρίσκεται σχεδόν σύσσωμη στη φυλακή, η Χρυσή Αυγή με τα ποσοστά που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να φλερτάρει με την τρίτη θέση, που θα έδινε στο ακροδεξιό κόμμα και την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή βρίσκεται οριακά πίσω από το τρίτο κόμμα, όπου εμφανίζεται να είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στις περισσότερες έρευνες κοινής γνώμης.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής μετά τα δύο μεγάλα κόμματα έρχονται το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Στη δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ έρχονται το Ποτάμι 5,7% ακολουθεί η Χ.Α. 4,3% και μετά το ΠΑΣΟΚ με 3,4%. Σε έρευνα της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Επένδυση», το Ποτάμι υπολογίζεται στο 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5%, και το ΠΑΣΟΚ στο 4,2%.
Σύμφωνα με αναλυτές ερευνών κοινής γνώμης, είναι δύσκολη η προσέγγιση του πραγματικού ποσοστού που θα λάβει η Χρυσή Αυγήκαθώς οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν εκφράζονται στα γκάλοπ. Η μυστικότητα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής δημιουργεί αμφιβολίες στους ειδικούς σχετικά με τις μετρήσεις κοινής γνώμης καθώς εκτιμούν ότι δεν μπορεί να καταγραφεί η πραγματική εκλογική δυναμική του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στις τάξεις των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής κυριαρχεί και ο φόβος μετά την σύλληψη και κράτηση της ηγετικής ομάδας και της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται στα γκάλοπ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου απεύχονται την ιδέα, μετά τις εκλογές, να μην τελεσφορήσει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο πρώτα κόμματα και – εάν υποτεθεί ότι η Χρυσή Αυγή έρθει τρίτο κόμμα- τότε με συνοδεία αστυνομικών, ο επικεφαλής του ακροδεξιού μορφώματος να βγαίνει από τις φυλακές του Κορυδαλλού συνοδευόμενος από αστυνομικούς για να… λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΝΔ προβληματίζονται τόσο για την τελική κατάταξη των κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές όσο κυρίως για την τρίτη θέση που θα δώσει και την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι τον κίνδυνο να λάβει την τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή έχουν αναφέρει εδώ και καιρό ο Σ. Θεοδωράκης και ο Ευ. Βενιζέλος στην προσπάθεια τους να πείσουν τους ψηφοφόρους να αναδείξουν τα κόμματά τους στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης στις επερχόμενες εκλογές

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΟΕΙΔΗ ΓΚΑΛΟΠΣ..
    ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΜΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ..
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....
    ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΜΠΕΜΠΕΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ..
    ΚΡΙΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών