Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015

Το ΚΚΕ κρύβει τους Εβραίους πρώην βουλευτές του - Γιατί άραγε;


Άρθρο – πρόταση προς την πρόεδρο της βουλής, που προσφάτως τίμησε τον Γρ. Λαμπράκη-, εγράφη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να τιμηθούν και οι Μισέλ Καζές και Δαβίδ Σουλάμ, εβραίοι της Θεσσαλονίκης, που διετέλεσαν βουλευτές του ΚΚΕ (στην βουλή του 1926 και του 1932) και που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην Κατοχή.

Στο άρθρο-πρόταση, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι οι δύο πρώην βουλευτές του ΚΚΕ είναι λησμονημένοι από το ελληνικό κράτος, τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ. Ας δούμε τι αναφέρει για την τελευταία περίπτωση:

«Αλλά και το ΚΚΕ σιωπά. Δεν θυμάμαι να έχω δει καμιά αναφορά στον Ριζοσπάστη για τους δυο εκτελεσμένους βουλευτές του κόμματος. Αυτό είναι περίεργο, διότι το ΚΚΕ τιμά τους νεκρούς του με μεγάλη επιμέλεια. Κι όμως, αν γκουγκλίσετε «Καζές» ή «Σουλάμ» στο rizospastis.gr, που έχει την ύλη της εφημερίδας...
ακόμα και πριν από το 2000, δεν θα βρείτε καμιά αναφορά στους δυο εκτελεσμένους κομμουνιστές βουλευτές. Δεν μπορώ να μη φοβηθώ ότι η αποσιώπηση οφείλεται στο ότι ήταν Εβραίοι…».

Και δεν είναι οι μόνοι εβραίοι πρωτοπόροι του μπολσεβικισμού στην Ελλάδα, τους οποίους κρύβει επιμελώς το ΚΚΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αβραάμ Μπεναρόγια, δημιουργό του ΣΕΚΕ (όπως ήταν η πρώτη ονομασία του ΚΚΕ, το 1918), τον Ζακ Βεντούρα (ιδρυτή της ΚΝΕ), τους συμμετέχοντες στο ιδρυτικό του συνέδριο, όπως: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα και άλλους πολλούς.

Γιατί άραγε το ΚΚΕ κρύβει, ότι οι πρωτοπόροι του κομμουνισμού στην Ελλάδα ήταν εβραίοι –όπως άλλωστε συνέβη και στον υπόλοιπο κόσμο; Ντρέπεται;

3 σχόλια:

  1. ΑΒΡΑΑΜ-ΙΣΑΑΚ...ΜΟΝΟ Η ΣΑΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και η Μάρα και η Μάρα απουσιάζει επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που εισαι ρε Μπαρμπα Γιαννη Μεταξα....να δεις τα χαλια μας....να δεις που μας καταντησαν οι πλουτοδημοκρατες και οι εβραιομπολσεβικοι αριστεροι....που σε ρα Μπαρμπα Γιαννη να δεις την καταντια μας...ποσο μας λειπεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών