Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009

Ύβρεις από βρετανό καθηγητή για Μέγα Αλέξανδρο και Λεωνίδα



Τραμπούκους και λωποδύτες αποκαλεί στο καινούργιο βιβλίο του τους ηρωικούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα ο βρετανός κλασικιστής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δρ Μάικλ Σκοτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Ιndependent». Στο ίδιο βιβλίο, ο
συγγραφέας απορρίπτει τον Μεγαλέξανδρο αποκαλώντας τον «mummy΄s boy» (μαμμόθρεφτο) και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αλληλογραφία που διατηρούσε ο στρατηλάτης με τη μητέρα του κατά τη διάρκεια των μαχών προκαλούσε οργή στους στρατηγούς του. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον δρα Σκοτ, η Ολυμπιάς , μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν « μια βίαιη και άφοβη μαχητής που προκαλούσε ντροπή στον γιο της γιατί πολεμούσε καλύτερα και πέθανε σαν στρατιώτης στο πεδίο της μάχης ». Ενδεχομένως, μάλιστα, να δολοφόνησε εκείνη τον Φίλιππο, πατέρα του Αλεξάνδρου, ισχυρίζεται ο συγγραφέας.
Η μελέτη του δρος Σκοτ, που κυκλοφόρησε χθες στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο Ιron Βooks, τιτλοφορείται «From Democrats to Κings» («Από τους Δημοκράτες στους Βασιλείς») και αμφισβητεί γενικότερα τις αξίες και τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας. Για τον μελετητή οι επιτυχίες της Αρχαίας Αθήνας επισκίασαν τη σκοτεινή Ιστορία της χώρας, στην οποία καθρεφτίζονται τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία στον 21ο αιώνα.

O δρ Σκοτ κάνει λόγο για διεφθαρμένους πολιτικούς και για καταρρέουσα οικονομία αναφέροντας τον επιφανή αθηναίο ρήτορα Ισοκράτη « ο οποίος “πρόδωσε” την Αθηναϊκή Δημοκρατία υποστηρίζοντας τους Μακεδόνες ». « Αν η Ιστορία μπορούσε να προσφέρει έναν χάρτη για το πού ήμασταν, έναν καθρέφτη για το πού είμαστε τώρα και ίσως έναν οδηγό για το τι θα πρέπει να κάνουμε μετά, η Ιστορίαεκείνης της περιόδου ταιριάζει τέλεια για να το κάνει στην εποχή μας » ανέφερε ο δρ Σκοτ το περασμένο Σάββατο. « Παρουσιάζει τον τρόπο που αντέδρασε σε παρόμοιες προκλήσεις (με τις σημερινές) μια προηγούμενη γενιά ανθρώπων και αποκαλύπτει τις στρατηγικές που είχαν αποτέλεσμα». 


πηγή