Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2012

XIMAΡA ΕΛΛΑΣ: “Freedom to Northern Epirus”


Η ΧΙΜΑΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Την απάντηση τους, στις Αλβανικές προκλήσεις του ποδοσφαιρικού αγώνα με το Ελμπασάν, έδωσαν οι Χιμαριώτες. Οι εξέδρες σήμερα στο δημοτικό στάδιο Χιμάρας ήταν γεμάτες με ντόπιους φιλάθλους οι οποίοι για πρώτη φορά βγάλαν και μερικά πανό με συνθήματα γραμμένα στα Αγγλικά για να μπορούν να τα διαβάσουν όλοι.
Τα πανό έγραφαν “Greek Bombers” και “Freedom to Northern Epirus” και συνοδεύονταν από Ελληνικές σημαίες. Σε ένα από τα πανό μάλιστα, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, υπήρχε ζωγραφισμένος ένας Γαλάζιος ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ…
Σε πολύ δυναμικό κλίμα και η εξέδρα απ’ όπου ακούγονταν διαρκώς....

Η Γεοπολιτική των Στενών του Ορμούζ: Θα μπορούσε να ηττηθεί το Ναυτικό των ΗΠΑ από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο;

γράφει ο Mahdi Darius Nazemroaya*
Μετά από χρόνιες απειλές των ΗΠΑ, το Ιράν λαμβάνει μέτρα τα οποία υπονοούν ότι είναι ταυτόχρονα πρόθυμο και ικανό να κλείνει τα στενά του Ορμούζ. Στις 24 Δεκεμβρίου 2011 το Ιράν ξεκίνησε τις ναυτικές ασκήσεις του Velayat-90 μέσα και γύρω από τα στενά του Ορμούζ που επεκτείνονται  από τον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν (Θάλασσα του Ομάν) προς τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα. 
Αφού ξεκίνησαν αυτές οι ασκήσεις, υπήρξε ένας αυξανόμενος λεκτικός πόλεμος  μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης. Τίποτα από τι είπε η έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα ή το Πεντάγωνο αποθάρρυνε την Τεχεράνη από τις συνεχιζόμενες ναυτικές ασκήσεις της. 
Ο Γεοπολιτικός χαρακτήρας των Στενών του Ορμούζ

Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημείο 
ζωτικής σημασίας για την διέλευση των παγκοσμίων ενεργειακών πόρων και για ένα στρατηγικό chokepoint, δύο επιπλέον θέματα πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με τα στενά του Ορμούζ και την σχέση τους με το Ιράν. Το πρώτο αφορά τη γεωγραφία των Στενών του Ορμούζ. Το δεύτερο σχετίζεται με το ρόλο του Ιράν για την συν-διαχείριση του στρατηγικού Στενού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα του. 
Η θαλάσσια κυκλοφορία που περνά μέσα από τα στενά του Ορμούζ γινόταν πάντα σε επαφή με τις ιρανικές ναυτικές δυνάμεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο αποτελούνται από.....

2/2 για την "πατριωτική Αριστερά"- ΣΥΡΙΖΑ..ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ!

 σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Συνεχίστε να υμνείτε τον ΣΥΡΙΖΑ....πατριώτες;!

Εξηγήσεις από την Ελλάδα θα ζητήσει η Κομισιόν σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, καθώς αυτή η πρακτική προσκρούει σε κοινοτική οδηγία η οποία απαγορεύει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων.
Το ζήτημα ανακινήθηκε ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ στην οποία γνωστοποίησε ότι στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας.
Ο κ. Χουντής ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για.....

Φάτε μ@λ@κες "πατριωτική Αριστερά..."..ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καταδίκης των ΟΥΚάδων κατηγορώντας το Στρατό για εθνικιστικά πρότυπα!!

Αυτό το Δελτίο Τύπου απευθύνεται κυρίως σε κάποιους "πατριώτες" που πρόσφατα είδαν στον Τσίπρα, τον "πατριώτη μεσσία" της Ελλάδας....

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική την καταδίκη από το Ναυτοδικείο Αθηνών δύο λιμενικών των οποίων το άγημα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 είχε φωνάξει απαράδεκτα ρατσιστικά υβριστικά και χυδαία συνθήματα κατά μεταναστών και γειτονικών λαών, και τονίζει ότι η δικαστική αυτή απόφαση που μάλιστα δεν προέκυψε από αυτεπάγγελτη ενέργεια των αρχών, όπως θα έπρεπε, αλλά μόνο μετά από μήνυση της οργάνωσης ΕΠΣΕ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ύπαρξη σκοτεινών ακροδεξιών και εθνικιστικών θυλάκων στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Ταυτόχρονα εκφράζουμε τον.....

ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 διάβαζα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στη σελίδα 36, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Κοσμά, με τίτλο: «Τρόμος εξόδου από το ευρώ, φόβοι για ντόμινο στην Ευρωζώνη, αν αποχωρήσει η Ελλάδα». Μεταξύ άλλων το άρθρο ανέφερε: «Τρόμο σκορπά στη γηραιά ήπειρο η ιδέα εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Χρηματιστηριακοί κύκλοι, οικονομολόγοι και αναλυτές εκφράζουν σε καθημερινή πλέον βάση έντονους φόβους για ντόμινο, αποχώρηση δηλαδή και άλλων χωρών από την Ευρωζώνη, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασής της….».

Ειλικρινά χαίρομαι γιατί έστω και πολύ καθυστερημένα η εφημερίδα του συγκροτήματος Γιώργου Μπόμπολα, που διαχρονικά στήριζε μετά μανίας, όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και.....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!

Η υποκρισία των γειτόνων μας είναι ανεξάντλητη. Αυτή τη φορά προσβλήθηκαν με τη Σερβία καθώς σε φιλικό αγώνα χάντμπολ μεταξύ των δύο χωρών οι Σέρβοι ύψωσαν ελληνική σημαία ενώ τα ΜΜΕ έκαναν το "λάθος" να αναφερθούν στα Σκόπια ως FYROM.
Συγκεκριμένα από το ΜΙΝΑ διαβάζουμε τα εξής φαιδρά: "Η Σερβία δεν χάνει ευκαιρία να προσβάλει τη Μακεδονία (sic)" Τα Σερβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν συχνά πυκνά να προσβάλλουν τη Μακεδονία (sic). Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χάντμπολ μεταξύ της Σερβίας και της Μακεδονίας (sic).
Παρά το γεγονός ότι ...

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ



Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια/ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών. Βέβαια δεν εννοώ μόνο τους Δροπολίτες και τους Βουρκάριδες που για κάποιους και ιδιαίτερα για τους Αλβανούς εκεί τελειώνει η Βόρειος Ήπειρος. Εννοώ το σύνολο των ελληνικής καταγωγής ορθοδόξων πληθυσμών με αφυπνισμένη ή λανθάνουσα ελληνική εθνική συνείδηση. Ελληνόφωνους, βλαχόφωνους ή αλβανόφωνους που κατοικούν κυρίως στις σημερινές αλβανικές περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνος και Κορυτσάς.
Πολλοί Βορειοηπειρώτες εξακολουθούν να....

Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας: Υπάρχουν σήμερα πολιτικοί που του μοιάζουν στην τιμιότητα;

Σε κάθε έναρξη βουλευτικής περιόδου, θα έπρεπε ο πρόεδρος της Βουλής να διαβάζει στο Σώμα βιογραφικά ορισμένων επιφανών εντίμων πολιτικών, προς παραδειγματισμό. Να γνωρίζουν οι σύγχρονοι πολιτικοί, ότι στην πολιτική μπαίνουν για να προσφέρουν και όχι για να οικονομήσουν. Για να μην κάνουν εκείνο που είχε πει κάποτε ο αείμνηστος αγροτικός ηγέτης Αλέξανδρος Μπαλτατζής: « ορισμένοι πολιτικοί ζούν και μάχονται για την ιδεολογία τους και άλλοι ζούν και θησαυρίζουν από την ιδεολογία τους;»


Φαινόμενο εντίμου πολιτικού ανδρός, μεταξύ άλλων ( που δεν είναι πολλοί) ήταν ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας. Ο αείμνηστος συνάδελφος μου στην «Ακρόπολη» Βάσος Τσιμπιδάρος είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό: « Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την....

Τα νησιά Τού Αιγαίου προσέφερε στους Τούρκους ο Τσώρτσιλ το 1943 !


Το πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα της καταργήσεως των θαλασσίων συνόρων από τους χάρτες του Αμερικανικού Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ, δεν είναι το πρώτο δείγμα της φιλότουρκης πολιτικής των «συμμάχων μας», μιας πολιτικής υποκριτικής. Αξίζει τον κόπο να πάμε κάποια χρόνια πίσω σε κάποιες πράγματι δραματικές για την πατρίδα μας ιστορικές περιστάσεις.
Είναι γνωστό ότι οι τρεις μεγάλοι μας “σύμμαχοι” στην διάρκεια της διασκέψεως της Τεχεράνης προσέφεραν στη Τουρκία τόσο τα Δωδεκάνησα, όσο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη προκειμένου η Τουρκία να μπει στον πόλεμο στο πλευρό τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι.....