Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2010

Aπο τα Εξάρχεια στο Παλαιό Ψυχικό

O γεννημένος στο Λεωνίδιο Αρκαδίας συγχωριανός του Τσουκάτου και κοντοπατριώτης του Λαλιώτη, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο (κάντε διακοπές χωρίς ενοχές) Παπανδρέου, την επιστράτευση των φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Ο κ. Ρέππας που κάποτε διατηρούσε οδοντιατρείο στα Εξάρχεια και τα έβγαζε δύσκολα πέρα, σύμφωνα και με μαρτυρίες δημοσιογράφων που τον γνωρίζουν από τα πέτρινα χρόνια, ζει σήμερα σε...

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, Π. Φασούλας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο δήμος Πειραιά, όπως είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, τονίζοντας ότι από τις 13 Αυγούστου ο δήμος κάνει στάση πληρωμών αφού δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ούτε καν να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Αιτία γι΄αυτό το αδιέξοδο είναι,

Εν αναμονή των αποφάσεων των ιδιοκτητών ΦΔΧ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου, Δημήτρη Ρέππα, και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μια ημέρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επίταξη των απεργών.
Όπως δήλωσε ο Γ. Τσάμος, πρόεδρος Ομοσπονδίας ιδιοκτητών βυτιοφόρων Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, θα ακολουθήσει συνέλευση των ομοσπονδιών, όπου θα συζητηθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών φαίνεται να άλλαξαν τα αιτήματά τους και να ζήτησαν την ικανοποίηση συνταξιοδοτικών, φορολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων.
Εξάλλου, το πρωί μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μικροεπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών βυτίων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης, και αστυνομικών.
«Για μία ακόμα φορά...

Από το μόντελινγκ,πρόεδρος σε οίκο ευγηρίας...Αθάνατο ΠΑΣΟΚ

Ευτυχώς που υπάρχει η ανοικτή διακυβέρνηση (Open Gov) και μπορούμε να βλέπουμε ποιοι, διορίζονται από την κυβέρνηση, σε διάφορες καίριες θέσεις.
Μπορεί μάλιστα να δει κανείς τα βιογραφικά όλων των Γενικών-Ειδικών γραμματέων υπουργείων, περιφερειών, διοικητών των υγειονομικών περιφερειών, διοικητών νοσοκομείων, ιδρυμάτων κλπ.
Το τι διαβάσαμε σε αυτή την διεύθυνση των " βιογραφικών  " δεν περιγράφεται...
Ένα πάντως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, η μη αξιοκρατία και η επιλογή με κομματικά κριτήρια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επιλογών-τοποθετήσεων.
Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε το βιογραφικό μιας κυρίας η οποία, στο πλαίσιο της Ανοικτής Διακυβέρνησης ορίσθηκε από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρόεδρος σε οίκο ευγηρίας.
Επαγγελματική πείρα:
 
Από: 1969 Εώς: 1986

Απασχόληση ή θέση που κατείχατε: ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ
Κύριες δραστηριότητες και αρμοδιότητες:

Ο Τατούλης υποψήφιος: Πολιτικό deal ΔυΝασΤών;

Θα 'τολμήσει' ο ΓΑΠ να κατεβάσει υποψήφιο περιφεριάρχη Πελλοπονήσου ή θα στηρίξει την, 'ανεξάρτητη', υποψηφιότητα Τατούλη ;

Ένα ερώτημα που σίγουρα θα βασανίσει για καιρό τον πρωθυπουργό μιας και δεν υπάρχει αξιόπιστος, πέρα του Ρέππα, που φαίνεται να 'καίγεται' πολιτικά από...

Τι προβλέπει η πολιτική επιστράτευση

Πολιτική επιστράτευση είναι η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, δηλαδή η υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών αυτών που επιτάσσονται, και κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».
Το εν λόγω Διάταγμα αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Ειδικότερα, το άρθρο 18 του Ν.Δ. /17/1974 επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση του προσωπικού, σε περίπτωση πολιτικής κινητοποίησης.
Το Ν.Δ. 17/1974 εκδόθηκε πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος του 1952.
Διαδικασίες επιστράτευσης
Σε όλους όσοι...

Μυστική συμφωνία Χούντας - Τουρκίας

Του Άδωνη Παλληκαρίδη
Γνωρίζουμε την αλήθεια η οποία οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου το 1974, παρόλο που λείπουν κάποιες ψηφίδες, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στην έρευνα που διεξάγεται, είπε, καταγράφονται μεγάλες ανατροπές σε γεγονότα και φωτίζονται άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας. Πετύχαμε, είπε, να μπούμε στα άβατα υπηρεσιών και αναγκάσαμε σώματα όπως η ΚΥΠ, η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία να δώσουν πληροφορίες και να τακτοποιήσουν τα αρχεία τους. Σημείωσε ότι μερικοί μάρτυρες αρνούνται ακόμη να καταθέσουν, ωστόσο η μαρτυρία τους δεν ανατρέπει τη ροή των γεγονότων, που έχει ήδη σχηματιστεί με ασφάλεια, κι αυτή δείχνει προδοσία.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος,

Το παραμύθι ότι κινδυνεύει ο τουρισμός.


Δεν θα αναλύσουμε εδώ γιατί καταλήξαμε ως χώρα να περιμένουμε να ζήσουμε από τους τουρίστες και δεν αξιωθήκαμε ποτέ ή δεν αφεθήκαμε ελεύθεροι από το κρατικοδίαιτο σύστημα να παράγουμε κάτι ως λαός. Θα εξετάσουμε μόνο την προπαγάνδα που εκτοξεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι «κινδυνεύει ο τουρισμός», η δήθεν βαριά μας «βιομηχανία».
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  μας καλεί όλους να μην ανασάνουμε καν για να μην κινδυνεύσει ο τουρισμός. Όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδας θα πρέπει να σιωπήσουν για....

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ:ΠΡΟΚΡΥΞΗ CLOPY PASTE ΑΠΟ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ACTIVE MEMBER,ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ V FOR VENDETTA ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ..

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΧΤΑ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 20-30ΕΤΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ 
ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ,ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Η προκήρυξη της Σέχτας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Σημαντικά στοιχεία για την Χαλκολιθική και την Ελληνιστική περίοδο στην Κύπρο, προσκομίζουν τα νέα ανασκαφικά ευρήματα στη Γερόνησο, το μικρό νησί απέναντι από την ακτή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην επαρχία Πάφου.

Οι ανασκαφές διεξάγονταν από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας, Joan Breton Connelly.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, σε ανακοίνωσή του με τη λήξη της φετινής ανασκαφικής περιόδου, αναφέρει ότι...

Οι τρελές αμοιβές των μάνατζερ

Σε 1,84 δισ. δολάρια ανέρχονται τα συνολικά έσοδα του Λόρενς Ελισον, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πληροφορικής Οracle, για το διάστημα 1999-2009. Η σημαντική αυτή περιουσία που απέκτησε την προηγούμενη δεκαετία ο κ. Ελισον τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των καλύτερα αμειβομένων υψηλών διοικητικών στελεχών εισηγμένων εταιρειών στη...

ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

1.) Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο απο ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
2.) Δεν μπορεί να υποθηκεύσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.
3.) Από την άλλη πλευρά,επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε σε κάποιο άλλο κράτος π.χ. Τουρκία.
4.) Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο...
 5.) Το επιτόκιο για τα 80 δίς Ευρώ των ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία 6,2 κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και + 2% επιτόκιο υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο επαναπροσδιοριζόμενο ανά εβδομάδα.
6.) Η Ελλάδα αν...

Ο Νικολά διώχνει τους Τσιγγάνους

Σκληρά μέτρα εναντίον των Ρομά, μιας από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες μεταναστών στη Γαλλία ετοιμάζεται να πάρει ο Νικολά Σαρκοζί . Ο πρόεδρος συγκάλεσε σύσκεψη χθες στο Μέγαρο των Ηλυσίων για το θέμα, επιστρέφοντας στην πολιτική του «νόμου και της τάξης» εν μέσω του σκανδάλου L΄ Οreal.

Ο δεξιός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση σε εθνικό επίπεδο, με στόχο να βάλει λουκέτο στους καταυλισμούς λίαν προσεχώς και να απελάσει σε Ρουμανία και Βουλγαρία όλους τους Ρομά «που ζουν χωρίς χαρτιά σε παράνομους καταυλισμούς».

Κατόπιν των ταραχών που προκλήθηκαν από Ρομά....

Αjax- ΠΑΟΚ = 1-1...Το βίντεο του αγώνα

«Ξεκλειδώνουν» όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές παίρνουν σειρά, μετά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, που θα γίνει με νομοσχέδιο- σκούπα ώς το τέλος του χρόνου.
«Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν για να πέσουν οι τιμές», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, ενώ λίγο νωρίτερα η υπουργός Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη είχε πει ότι ενημέρωσε την τρόικα για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα συνολικά, με ενιαίο νομοσχέδιο για όλα τα επαγγέλματα και όχι για το καθένα χωριστά, ώς το τέλος του χρόνου.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί δέσμευση έναντι της τρόικας, που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το μνημόνιο,

Δείγμα αδυναμίας

H απόφαση για την επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφορέων δημόσιας χρήσης δεν ελήφθη από τον πρωθυπουργό αλλά υπαγορεύθηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας.
Η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα, είχε ταχθεί με το προσχέδιο νόμου, τον περασμένο Μάρτιο υπέρ μίας κάλπικης απελευθέρωσης της αγοράς των χερσαίων μεταφορών. Ουσιαστικά είχε κλείσει το μάτι...