Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2010

Ανεφοδιάζεται η αγορά

Κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία, νοσοκομεία και άλλα εφοδιάζουν τα βυτιοφόρα του στρατού, συνευόμενα απο περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, μετά τη σχετική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.
Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα εργάζονται επί 24ώρου βάσεως ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην Αττική 250 πρατήρια έχουν πληρότητα σε καύσιμα, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται. Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου στο νομό Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα, επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου συνοδεία περιπολικών, ενώ παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.
Έντονα προβλήματα καταγράφονται στο νομό Χαλκιδικής λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στα πρατήρια.
Ένταση σημειώθηκε στα διόδια Ελευσίνας, όταν...

Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για τους… λιγοστούς εναπομείναντες στον ΛΑ.Ο.Σ



Μόνο τον Ιούλιο είναι δεκάδες τα στελέχη του που αποχώρησαν .Μεταξύ των οποίων ο Κουριανίδης, ο Μπέλτσιος, ο Προδρόμου, η Σακατζη, η Τζουμα, και τώρα ο Τσιαρας.
Έχουμε χάσει τα ονόματα όσων φεύγουν ΧΑΜΟΣ. Ο αρχιλαμόγιος για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι ο… καθετήρας του.
Χθες έστειλε στην παγκόσμια σύσκεψη στην ΚΡΗΤΗ εν αγνοία των λιγοστών τοπικών στελεχών,(τόσο πολύ τους υπολογίζει) τον… λογιστή του… Μητσοτάκη, τον γραφικό ΜΑΝΟΥΣΟ ΝΤΟΥΚΑΚΗ για να απευθύνει χαιρετισμό ,και ο μαλάκας ήθελε να κάνει αντιπολίτευση από το βήμα.
Το τι κράξιμο και σφύριγμα έφαγε από όλους τους παριστάμενους είναι άλλο πράγμα. Αντιλαλούσε με τις ώρες η αίθουσα. Εμείς ήμασταν εκεί, και…. γελάμε ακόμα από χθες. Πόσο ποιο καραγκιόζης μπορεί να γίνει κάποιος που εχει το ψώνιο της πολιτικής χωρίς να έχει τις ανάλογες ικανότητες και διορατικότητα. Που πήγες ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν τόλμησε να πάει η …ΝΤΟΡΑ. Πήγες εσύ αντ΄αυτου για να καθαρίσεις για το Μητσοτακεϊκο; Πάλι καλά που δεν έφαγες και τίποτα… ψιλές. ?
ΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμε από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ . Επίσης τονίζω ότι...

Εβραίος ο νέος γαμπρός του Κλίντον

Τι σύμπτωση; Ο νέος σύζυγος της κόρης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Κλίντον, είναι εβραίος στο θρήσκευμα.

Ο πατέρας του είναι ένας γυρολόγος των αμερικάνικων εκλογών αλλά και των θεσμών των Η.Ε.

Πάντως σίγουρα αυτός ο γάμος έχει την έγκριση της...

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 13 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας
Υποχρεωτικό μάθημα θα είναι τα αρχαία Ελληνικά σε δεκατρία δημοτικά σχολεία στην Οξφόρδη.
Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν .....

ΚΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το πρώτο κύμα της εξόδου από το "κλείνον άστυ" των αδειούχων του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε καύσιμα.

Μειωμένη σε σχέση με...

Χαιρέτα μου τον πλάτανο Jeffrey

Τυχαίο; Δε νομίζω...

Εδώ γελάμε...

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα από την εικόνα- είδηση..

Ένα μειδίαμα είναι αρκετό..

Εκλάπησαν από την τουρκική 1η Στρατιά σχέδια επιχειρήσων στον Έβρο, στη Δυτική Θράκη και τα Στενά!

Ενώπιον ενός «εφιάλτη» από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται συχνά βρίσκονται τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία, καθώς όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδας εκλάπησαν από την έδρα της τουρκικής 1ης Στρατιάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δύο από τους κεντρικούς server, οι οποίοι περιείχαν το σύνολο του διακλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, των Στενών, αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις ... στον Έβρο και την Δυτική Θράκη! Η απώλεια των δύο κεντρικών υπολογιστών έχει ξεσηκώσει θύελλα στο εσωτερικό του τουρκικού ΓΕΣ και ήδη ετοιμάζονται οι αποκεφαλισμοί δεκάδων αξιωματικών.
Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά είναι ο πλέον σύγχρονος και ετοιμοπόλεμος σχηματισμός...

Πόση ηλιθιότητα...Πόση;

Α ρε Τάσο θα μας τρελάνεις τελείως...

Μέχρι και τον Κουίκ θα 'πεθάνεις' μπας και πείσεις ότι έχεις αποκλειστικά..

Και όχι μόνο γράφετε...

768.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Σημαντικό επίτευγμα που θα αποτελέσει την κρίσιμη «πρώτη ύλη» για τον «Καλλικράτη» στο κράτος, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η...

Και αύξηση της τιμής του ρεύματος Ζητεί η τρόικα

Οχι μόνο πώληση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η σχετική απαίτηση θα ενσωματωθεί στο νέο Mνημόνιο που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι ελεγκτές της τρόικας,

Πλούσια σε ουράνιο η ελληνική γη!

Πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, «Uranium 2009», την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα». Αν και οι πληροφορίες των ελλήνων επιστημόνων κάνουν λόγο για την ύπαρξη μόνο 10.000 βεβαιωμένων τόνων ουρανίου, η εφετινή έκθεση των διεθνών οργανισμών αναφέρεται έως και σε διπλάσια νούμερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανομή των ποσοτήτων του σπάνιου μεταλλεύματος γίνεται ως εξής: Επτά χιλιάδες τόνοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί από τους έλληνες γεωλόγους. Επίσης, είναι βέβαιη η ύπαρξη περίπου 1.000 ακόμη τόνων στη χώρα. Επιπροσθέτως, η μελέτη αναφέρεται σε άλλα πιθανά κοιτάσματα που φτάνουν τους 6.000 τόνους, ενώ τονίζει ότι προφανώς υπάρχει αντίστοιχη ποσότητα, η οποία δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.

Στο Δελτίο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας του 1998, τα περισσότερα κοιτάσματα της Ελλάδας εντοπίζονται στα...

Η εξέγερση της μεσαίας τάξης

Το πράγμα ξεφεύγει από τους σχεδιασμούς τους. Υπολόγιζαν να καταφέρουν να μπάσουν (και) τους φορτηγατζήδες στην εικονική πραγματικότητα του στυλ «η χώρα καταστρέφεται, αυτοκτονήστε ομαδικά για να μην καταστραφεί». Τα ψαρώματα του τύπου «επιστράτευση» και «τα βυτιοφόρα του στρατού για εφοδιασμό» δεν έπιασαν και δεν θα πιάσουν. Η μεν επιστράτευση ήταν περισσότερο απειλή, ψάρωμα, και τώρα που δεν έπιασε και πρέπει να εφαρμοστεί, κολλάει στο διαλυμένο γραφειοκρατικό κράτος που δεν επανίδρυσε ο Καραμανλής και που διαλύει κάθε μέρα και περισσότερο ο ΓΑΠ. Η δε «σωτηρία» από τα βυτιοφόρα του στρατού είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο ακούγεται, όχι μόνον γιατί ο στρατός έχει περιορισμένες δυνατότητες, αλλά και επειδή όλα αυτά προϋποθέτουν μια οργάνωση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Προϋποθέτουν επίσης και υποτακτικούς πρόθυμους να κάνουν τους πραιτωριανούς της τρόικας και της κατοχικής κυβέρνησης. Ειλικρινά όμως,

Το καραβάνι των ποντίων προσκυνητών

Ενα ατέλειωτο καραβάνι προσκυνητών αναμένεται να «κατακλύσει» τις επόμενες 15 ημέρες τις ακτές του Ευξείνου Πόντου. Χιλιάδες Πόντιοι από την Ελλάδα και τη Ρωσία με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία θα φθάσουν στην Τραπεζούντα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη λειτουργία που θα τελεστεί στην Παναγία Σουμελά προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου , του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα από το Πατριαρχείο Ρωσίας και του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου από την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αύλειο χώρο του ιστορικού μοναστηριού γίνονται ειδικές εργασίες, τοποθετούνται τέντες για να τελεστεί υπαίθρια η θεία λειτουργία, ενώ σε πολλά σημεία θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες προκειμένου οι πιστοί να παρακολουθούν την κάθε στιγμή της μυσταγωγίας. Εκατοντάδες προσκυνητές από τη Βόρειο Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν με λεωφορείο το πολύωρο ταξίδι προς τα παράλια του Ευξείνου Πόντου. Οι πρώτοι θα φθάσουν στις 10 Αυγούστου και όπως επισημαίνει στο «Βήμα» η κυρία Γεωργία Δημάκη , ιδιοκτήτρια τουριστικού πρακτορείου, « παρά τις προσπάθειές μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δωμάτια ξενοδοχείων σ΄ όλη την ευρύτερη περιοχή των παραλίων του Ευξείνου Πόντου. Στην Τραπεζούντα, στη Σαμψούντα και στην Ορντού όλα τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα από τους εκδρομεί ς».

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Τάσος Κοντογιαννίδης είναι μεταξύ αυτών που θα ταξιδέψουν στον Πόντο. « Από ένα μεγάλο χρέος απέναντι στους προγόνους μου πηγαίνω να προσκυνήσω την οδηγήτρια των Ποντίων που για αιώνες...

Ελληνοαμερικανοί σε υψηλά αξιώματα

Tου Αθανασιου Ελλις
Στην Αθήνα βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, Ελληνοαμερικανός ναύαρχος, Τζέιμς Σταυρίδης. Είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας αξιωματούχων ελληνικής καταγωγής που έχουν τα τελευταία χρόνια διορισθεί σε κορυφαίες θέσεις που άπτονται της ασφάλειας των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο επί μια επταετία αρχηγός της CIA, Τζορτζ Τένετ, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζον Νεγροπόντε, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την τρομοκρατία, Φράνσις Φράγκος - Τάουνσεντ κ.ά.
Φυσικά, δεν είναι μόνο ο τομέας της ασφάλειας. Πολλοί είναι οι Ελληνοαμερικανοί που...

10 εντολές για να δώσουν 9 δισ.

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά από χθες η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η....