Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

Το ελληνικό ιερατείο του νέο – οθωμανισμού

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Ούτε οι χαρακτηρισμοί των Αμερικανών διπλωματών για την επικινδυνότητα του νέο - οθωμανικού πολιτικού προγράμματος της Τουρκίας (ανέφεραν ότι ο αρχιτέκτονας του νέο – οθωμανισμού, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είναι «εξαιρετικά επικίνδυνους) δεν πτοούν εκείνους που στο εσωτερικό της Ελλάδας αναδεικνύουν με υπερβολικό τρόπο τις «αναπτυξιακές δυνατότητες» της Τουρκίας» και εκθειάζουν το «τουρκικό μοντέλο» σε όλη του την έκταση. Εγχώριοι πολιτικοί κύκλοι και mediaκά συγκροτήματα δεν διστάζουν με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να εκφραστούν για την γοητεία που τους προκαλεί το τουρκικό μοντέλο, είτε αφορά στην οικονομία, είτε στην ανάπτυξη, είτε στην δήθεν προσπάθεια χαλάρωσης των αυταρχικών δομών του τουρκικού κράτους, είτε στην γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας.
Στέλεχος ενός εκ των μεγαλυτέρων εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση πριν από λίγο καιρό ότι «έχουμε γεμίσει νέο – οθωμανούς στο χώρο μας». Και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν.....

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.
Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παμπόνηρο Μένεμ της Αργεντινής. Η δράση και η συμπεριφορά του είναι ταυτόσημες με τον αχυράνθρωπο Γιέλτσιν που λειτουργούσε απλώς ως μαριονέτα σε καταστολή, έχοντας ως μοναδική μέριμνα κάποιες....

Ολόκληρο το τρίτο Μνημόνιο

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2011 δεν εξαντλούν τα όρια της λιτότητας που θα υποστούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι τον επόμενο χρόνο. Τα νέα όρια της λιτότητας θέτει το τρίτο κατά σειρά – επικαιροποιημένο -  Μνημόνιο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών. Το Μνημόνιο επαναφέρει στο προσκήνιο ζήτημα νέων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, μετά τη δραστική επιδείνωση των όρων συνταξιοδότησης με νόμο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα,

Ήρθ’ ο χειμώνας κι ο κοσμάκης θα πεινάσει....

Ήρθ’ ο χειμώνας κι ο κοσμάκης θα πεινάσει
χωρίς λεφτά ψωμί δεν πάει ν' αγοράσει
Μα το δικό μας κι' αν "κουρέψανε" μισθό      
να τους τα πάρει ο θεός, με τον γιατρό. 
 
Κι όταν θα φθάνει το πετρέλαιο στα ουράνια
και τα ευρώ όσο θα γίνονται πιο σπάνια
Μες τις γιορτές θάναι το τζάκι μας σβηστό
έξω ο Νταλάρας κι' η Αννούλα απ' το Ναό
 
 
Όταν μας κόψουνε κουκλίτσα μου το ρεύμα
τα χαζοκούτια μας πια θάχουμε κλειστά
Και θα γλυτώσουμε του Γιώργου την τσιρίδα
κι' από του Μέγα μου την Όλγα, τον Αυτιά.
 
Γιώργος Δ.

Εδώ επιχειρήσεις κλείνουν και αυτοί χρηματοδοτούν ΜΚΟ..... (Το φαγοπότι συνεχίζεται!)

Με 3.755.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών, και συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να κάνουν «κρίσιμες» δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων! Η σχετική απόφαση φέρει την υπογραφή του αρμόδιου ειδικού γραμματέα καθηγητή κ. Γκρίτζαλη, ο οποίος έκρινε, προφανώς, ότι η «υποστήριξη των ΜΚΟ (γυναικείων οργανώσεων)», όπως είναι ο τίτλος του έργου, έχει προτεραιότητα σε σχέση, π.χ., με τα σχέδια δράσης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή την απασχόληση των ανέργων ή, έστω, με τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η συγκεκριμένη Πράξη εντάσσεται «στο ...

Η Ντόρα 'δεκανίκι' του Πα.Σο.Κ.... Α πα πα, τι είναι αυτά που λέτε

Τα είπανε τα 'κορίτσια' της Bildbeberg για την Παιδεία και συμφώνησαν ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.
Η μοναδική πολιτική αρχηγός;!, μετά τον Κωλοτούμπα, που έδωσε το "ΟΚ" στην κυβέρνηση για να αρχίσει το 'διάλογο' για την εκπαίδευση.
Ποιός τόλμησε να πει τη Ντόρα 'δεκανίκι';
Ποιός κατηγορεί τη Ντόρα για "Συμμαχία των προθύμων";

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης “Βήματος”

“Μας έβαλαν να το γράψουμε νωρίτερα για να μας απολύσουν”

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται....

Κομισιόν: Μόνοι σας (ΠΑΣΟΚοι) βάλατε φωτιά στα spreads!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί του ύψους του ελλείμματος, “έβαλε φωτιά” στα spreads , τον Οκτώβριο του ΄09, με άμεση συνέπεια το κόστος δανεισμού να πάει στα ύψη και να οδηγηθούμε από τον κ. Παπανδρέου – στη συνέχεια- στο Μνημόνιο και την επιτήρηση.
Μέχρι τώρα, αυτό υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.
Τώρα, έρχεται να το επιβεβαιώσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Η έκθεση αναδεικνύει τις συντριπτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για...

Η Ευρωπαική Σπιναλόγκα...

Ε.Ε.: Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ !!!

 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ


Σας παρουσιάζουμε έγγραφο της γενικής διεύθυνσης εσωτερικών πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο γίνονται κατά την ταπεινή μας γνώμη, συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ωμή αλήθεια. Ιδού λοιπόν δύο χαρακτηριστικά σημεία του κειμένου.
***Με δεδομένη την μεγάλη ανάγκη της Ελλάδος για δανεισμό και τα υψηλά spread, κατέστη σαφές ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, στις αρχές Μαΐου, είχαν δύο επιλογές. Την άμεση χρεωκοπία της Ελλάδος ἤ πακέτο βοηθείας το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει το αναπόφευκτο για λίγα χρόνια.
***Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να αποφύγουν την χρεωκοπία της Ελλάδος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι απαιτήσεις των γαλλικών τραπεζών έναντι της Ελλάδος ανέρχονται κατά προσέγγιση, σε 80 δις $, ενώ των γερμανικών σε 45 δις $. Αντιθέτως οι απαιτήσεις των αγγλικών τραπεζών φθάνουν τα 15 δις $. Πρό του κινδύνου της αμέσου καταρρεύσεως των γαλλογερμανικών τραπεζών ἤ της διατηρήσεως της αξιοπιστίας της Ελλάδος με καθυστέρηση της χρεωκοπίας της έως ότου βελτιωθεί η διεθνής οικονομική κατάσταση, η Γερμανία και η Γαλλία επέλεξαν το δεύτερο.

Παρατηρήστε στον πίνακα που ακολουθεί πόσο ήταν το χρέος της χώρας το 2009 και πόσο θα είναι το 2015.

Οδυσσέας Ελύτης:Ομιλία κατά την απονομή του Βραβείου Νόμπελ (Στοκχόλμη, 8/12/1979) .

Κύριοι ακαδημαϊκοί

Κυρίες και κύριοι

Ας μου επιτραπεί, παρακαλώ, να μιλήσω στο όνομα της φωτεινότητας και της διαφάνειας. Επειδή οι ιδιότητες αυτές είναι που καθορίσανε τον χώρο μέσα στον οποίο μου ετάχθη να μεγαλώσω και να ζήσω. Και αυτές είναι που ένιωσα, σιγά - σιγά, να ταυτίζονται μέσα μου με την ανάγκη να εκφρασθώ. Είναι σωστό να προσκομίζει κανείς στην τέχνη αυτά που του υπαγορεύουν η προσωπική του εμπειρία και οι αρετές της γλώσσας του. Πολύ περισσότερο όταν οι καιροί είναι σκοτεινοί και αυτό που του υπαγορεύουν είναι μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ορατότητα. Δεν μιλώ για...

Εύγε Πάγκαλε... Χειροδικεί το 'θηλαστικό' της κυβέρνησης επειδή τον 'γιουχάρουν'.

Μετά τις προδοσίες των ΙΜΙΩΝ και του ΟΤΣΑΛΑΝ.
Μετά τους αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων
Μετά τις αναφορές για 'άχρηστους' δημοσίους υπαλλήλους και την ανάγκη απόλυσης του 1/3 από αυτούς..
Μετά το "Μαζί τα φάγαμε"
Μετά την προσπάθεια για φίμωση των δημοκρατικών φωνών του διαδικτύου.
ΉΡΘΕ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ως ύστατη προσπάθεια υποταγής του λαού και επίδειξης δύναμης από το θηλαστικό...

Εμείς το δηλώνουμε...
Πάγκαλε μακάρι την επόμενη φορά που θα έχει κέφια για 'ξύλο' να είμαστε και εμείς εκεί.
Και ένα αξέχαστο βίντεο του αντιπροέδρου

Να παραιτηθεία άμεσα ο Παπακωνσταντίνου

Από το πάντα σε εγρήγορση ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Πα.Σο.Κ. είναι....

Να διαρρέεις άλλα από αυτά που στη συνέχεια λες και στο τέλος κάνεις! Αυτό δηλαδή, δεν είναι απλά διγλωσσία, αλλά τριγλωσσία και βάλε…! Για την ιστορία, απλά θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το κόμμα που κατηγορούσε όλα τα άλλα για διγλωσσία…
Και εξηγούμαι. Τι είπε σήμερα ο Γιώργος στη Βουλή; Ότι θα...

Τεράστιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολόγησε με τις χθεσινές του αποφάσεις το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Με επί μέρους επιφυλάξεις και αστερίσκους από τους υπουργούς, εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα εργασικά, τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό, το οποίο κατατέθηκε ήδη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή προκειμένου να εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.
Στο πεδίο των επιχειρησιακών συμβάσεων η κυβέρνηση, ως φαίνεται, δεν....

Η χαριστική βολή

TΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στους εργαζομένους έδωσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που μέχρι πριν από λίγες μέρες δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών. Μόλις πριν από λίγες μέρες η «κυβέρνηση του ψεύδους» ανακοίνωνε ότι δεν θα πληρώσουν άλλο το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Η οδυνηρή πραγματικότητα όμως την οποία αναδεικνύουμε καθημερινά είναι άλλη.


ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ και κατευθύνσεων της τρόικας, η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά βασιλικότερη του βασιλέως κι εφευρίσκει ως...

Μια κρυμμένη κάρτα της δημοσκόπησης της MRB

Φανταστείτε να μην είχε και την υπερπροβολή η Ντόρα από τους 'νταβατζήδες' των ΜΜΕ...
Δεν θα έφτανε ούτε το 1% η δημοφιλία του κόμματός της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως και το γεγονός ότι η ερώτηση απευθύνεται στο σύνολο των ψηφοφόρων...
Άραγε πόσοι πασόκοι να είχαν καλοί γνώμη για την κόρη του Αποστάτη.
Σίγουρα αρκετοί...

Θα ρίξουμε πολύ γέλιο στο μέλλον με το Ντοροκόμμα