Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

Ένα βήμα μπροστά για το τραμ στα Γιάννινα

Ένα βήμα μπροστά ως προς την προοπτική να αποκτήσουν τραμ τα Γιάννινα, αποτελεί η σημερινή ημέρα, καθώς η διαχειριστική αρχή θα ανοίξει τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές για την εκπόνηση ειδικής μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, ώστε να διερευνήσει τις δυνατότητες γραμμής τραμ στο λεκανοπέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες και πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα επιλεγεί ανάδοχος, ώστε η υπόθεση του τραμ να μπει ξανά...

Τον εκμηδένισε τον μπουμπούκο ο Τζαβάρας

Ο Κώστας Τζαβάρας όχι απλά κέρδισε τις εντυπώσεις στη 'λογομαχία' του με τον 'μπουμπούκο' αλλά κατάφερε να πάρει και με το μέρος του την πασοκα Μακρή.

Δομημένος και όχι ξύλινος λόγος, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, που έδειξε...

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΤΛΟ…

Αυτά τα λόγια απηύθυνα στους μαθητές µου (λέει ο Δάσκαλος), στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:
«Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το µυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σου µιλήσω για το 21, αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
Συλλογίστηκα πολύ για να καταλήξω, αν αξίζει να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο µακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα, τι να λένε σε σένα; Σε σένα που ßιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο…
Θα σου µιλήσω λοιπόν προσωπικά.
Εγώ, ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σ’ αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε µέρες φεύγω γι’ αλλού, σε σένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου µιλήσω σταράτα, για να σου εκφράσω δυο σκέψεις µου:
Οι µαθητές που...

Η κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στη Βουλή

Εκτός απο τη Μακεδονία χάνουμε και τον ήλιο της Βεργίνας !

Η "ενδιάμεση συμφωνία" με την οποία οι Σκοπιανοί είχαν εγκαταλείψει τέτοιου είδους απαιτήσεις πάει.... περίπατο (!)

Τα νέα σχολικά βιβλία των Σκοπίων αναφέρουν τον ήλιο της Βεργίνας ως εθνικό τους σύμβολο...

Σε τεράστια επίσημη-εθνική πρόκληση προχώρησαν τα Σκόπια με...

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε το χρίσμα στον ΚΑΤΗΓΟΡΟ του ΙΔΡΥΤΗ του...

Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010,είναι η 36 επέτειος, από την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ του 1974, όπου ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δημιουργούσε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Ένα κίνημα, για το οποίο ο ίδιος έδωσε ακόμα και την ίδια του την ζωή, ακόμα και την ίδια του την αξιοπρέπεια θυσίασε, σαν βρέθηκε στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα του '89 και σύρθηκε, όντας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, στο ειδικό δικαστήριο, ως κατηγορούμενος στην περιβόητη υπόθεση ΚΟΣΚΩΤΑ και...

Μηνύματα Αγώνος και ελπίδος έστειλε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Aνδρέας

Πρωτοφανής προσέλευση των πιστών συνέβη εφέτος, κατά κοινή ομολογία, στους Ιερούς Ναούς , στα Μοναστήρια και στα Εξωκκλήσια της Πατρίδας μας κατά την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Θέλετε η οικονομική κρίση, θέλετε η απογοήτευση των ανθρώπων από τους κράχτες που τους υπόσχονταν χαρά και ικανοποίηση ψυχική στην ματαιότητα του κόσμου και στην αμαρτία , θέλετε η βεβαιότητα των ανθρώπων ότι πραγματική ψυχική ειρήνη βρίσκεται στην μεγάλη Μάνα όλων μας , την Παναγία, πάντως, ουρές σχηματίστηκαν φέτος στους Ναούς της Θεομήτορος για να πάρουν λίγο από την χάρη Της και να αναψυχθούν εσωτερικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο.


Στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, όπως κάθε χρόνο,

Νίκη και καλό ποδόσφαιρο με Γεωργία

Να ξεκινήσει με το δεξί και να βάλει τις βάσεις για την τρίτη σερί πρόκριση σε τελικά Euro θέλει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην αντίστοιχη της Γεωργίας (21:45, Mega) στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής η Ελλάδα θέλει να πάρει το τρίποντο και σύγχρονος να αποδώσει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο στη…

ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ

Είναι πράγματι καταπληκτικό να ανακαλύπτεις οτι αυτοί που σε κυβερνούν έχουν διατελέσει στελέχη ή έχουν παραστεί σε συνέδρια κλειστών λεσχών, τεκτονικών στοών και "φιλανθρωπικών" συλλόγων όπως οι Ρόταρυ, πριν φθάσουν να είναι κορυφαία στελέχη κυβερνητικών κομμάτων.
Ολες αυτές οι Διεθνείς οργανώσεις προωθούν την Παγκοσμιοποίηση και διατηρούν ένα δήθεν φιλανθρωπικό προσωπείο.

Τρανό παράδειγμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής που όπως βλέπουμε στην φωτογραφία απο το site του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής ήταν Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής το 2001-2002.



Λέμε "δήθεν"...

Πάλι θα κάνει το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ο…. Καρατζαπαίρνεις .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγη ώρα, ο τηλε- πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε τα εξής:

"Απέσυρα η στήριξή μου στον Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί..

Σε λίγες μέρες στο troktiko...

Το Τρωκτικό, ετοιμάζει τη μεγάλη έκπληξη.

Σε λίγες μέρες, πρόκειται να υπάρξει, στο πρώτο σ΄επισκεψιμότητα ελληνικό μπλογκ, μια ανάρτηση, που θα συζητηθεί.

Μια ανάρτηση, που...

Ο tzogadoros γράφει και προτείνει

Καλησπέρα αδέρφια, 


Δεν μπορείτε να πείτε. Χθες είχαμε μια πολύ καλή βραδιά. Από στοιχηματικής άποψης βεβαίως, βεβαίως. 3 στα 4 με μοναδική απώλεια την Ελλάδα, που φρόντισε να παίξει με το μυαλό στους 16 (καλώς για εμένα) και έχασε από τους Ρώσους. 


Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, βλέπε Γάλλους, που σκεπτόμενοι και αυτοό το ενδεχόμενο να μας βρουν στο δρόμο τους επέλεξαν να χάσουν από τη Νέα Ζηλανδία. Τους ξέφυγε η κατάσταση στο τέλος και τώρα θα παίξουν με τους Τούρκους. Καλά να πάθουν και οι μεν και οι δε. 


Οι Βραζιλιάνοι εκμηδένισαν τους Κροάτες, ενώ οι Αργεντίνοι κατάφεραν και έχασαν από τους Σέρβους. Και μιλάω για κατόρθωμα γιατί προηγούνταν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μέχρι το 37' όταν και μετά από απανωτά λάθη τους αναγκάστηκαν να κυνηγούν στο σκορ.


Πάμε στα σημερινά όμως. Ξεκινάνε...

Αποκάλυψη για το Μνημόνιο

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το λάκκο που μας σκάβει η κυβέρνηση, ανεβάζει σήμερα το antinews με σκοπό να μάθετε ότι τα δεινά που ζούμε τώρα είναι ελάχιστα, μπροστά σε όσα μας περιμένουν για άλλα τέσσερα χρόνια.
Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα Μνημόνιο που έχει χρονική ισχύ μέχρι και το 2014, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που στόχο έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα...

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΓΑΠ κατά τον Σπέκχαρντ

Ποίο είναι το μεγαλύτερο επιτευγμα του ΓΑΠ, σαν πρωθυπουργός, κατά τον,πρωήν, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σπέκχαρντ;

Η απάντηση είναι...

Το logo της "Δημοκρατικής Αριστεράς"...


Η μέρα που άλλαξε η (πολιτική) Ιστορία

To μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 οι καλύτεροι πολιτικοί συντάκτες των εφημερίδων της εποχής περίμεναν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Κινγκς Πάλας». Δεκαοκτώ ημέρες μετά την καθυστερημένη επιστροφή του στην Ελλάδα, ο γιος του Γέρου της Δημοκρατίας θα άνοιγε τα χαρτιά του. Ηταν ήδη γνωστό ότι σκόπευε να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα. Αλλά οι πληροφορίες από τις διασταυρούμενες επαφές που είχε στο Καστρί από την ημέρα της επιστροφής του ήταν συγκεχυμένες.

Ωστόσο είχαν γίνει γνωστά αρκετά στοιχεία για τις κινήσεις του μετά την πτώση της δικτατορίας που τον βρήκε στο Τορόντο του Καναδά. Αναχώρησε αμέσως για το Λονδίνο, όπου είχε την έδρα του ένα κλιμάκιο του ΠΑΚ. Στο ξενοδοχείο «Κάμπερλαντ» τον συνάντησε ο Α. Τσοχατζόπουλος που ήλθε από το Μόναχο και δυο μέρες αργότερα πήραν το αεροπλάνο για τη Γερμανία, όπου βρισκόταν η κύρια δύναμη του ΠΑΚ και τα περισσότερα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Οι Κ. Σημίτης, Ι. Τσεκούρας, Γ. Τσουγιόπουλος, Δαμ. Βασιλειάδης, Μιχ. Χαραλαμπίδης, Ι. Ζαφειρόπουλος ήταν από τους πρώτους που τον άκουσαν να λέει:

«Θα μετεξελιχθούμε σε πολιτικό κόμμα». Είναι αποφασισμένος και όταν...

Τράπεζες στην αφετηρία για συγχωνεύσεις

Ετοιμες για τη μεγάλη φυγή προς τα εμπρός, μέσω συνένωσης δυνάμεων, εμφανίζονται οι εμπορικές τράπεζες επιδιώκοντας να αμβλύνουν τις πιέσεις που προκαλεί η κρίση, να περιορίσουν τον κίνδυνο αφελληνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων και να αξιοποιήσουν από ισχυρότερη θέση τη σημαντική...

Φόροι φτωχών υπέρ πλουσίων

Η λογική της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου να επισημαίνει την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος όταν πρόκειται να προχωρήσει σε υπέρμετρες αυξήσεις έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, και από την άλλη πλευρά να επικαλείται την ανάγκη για....

Χωρίς πλοία λόγω… Ελληνικού Νηογνώμονα

Toν κίνδυνο το μεγαλύτερο μέρος του επιβατηγού μας στόλου να σταματήσει την εκτέλεση δρομολογίων και πλόων μετά την 28-2-2011 επισημαίνει με  κατ’ επείγουσα επιστολή προς τον  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  και το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών & Νηογνωμόνων, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απ.Βεντούρης μετά τη «βόμβα» που έσκασε στο λιμάνι  με την υπόθεση του Ελληνικού Νηογνώμονα και το άδειασμα προς αυτόν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιστολή με τίτλο...

Αρνήθηκαν τρεις την «επιστράτευση»

Μέλη της κυβέρνησής του και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάλεσε χθες ο Πρωθυπουργός και τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τους χρίσει υποψήφιες και υποψηφίους περιφερειάρχες στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε την απόφασή του να πολιτικοποιήσει τις εκλογές, ενώ η κίνηση του κ. Παπανδρέου να φέρει υπουργούς και βουλευτές στην Ιπποκράτους, εν όσω συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο και ήταν παρόντες δημοσιογράφοι που έβλεπαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να «παρελαύνουν» μπροστά τους, ερμηνεύτηκε ως σαφής ένδειξη της πρόθεσης του Πρωθυπουργού: να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους σε περίπτωση άρνησης, μία μόλις ημέρα έπειτα από τη σαφή προειδοποίηση ότι μόνον ο ίδιος αποφασίζει για το πόσο παραμένει κάποιος στην υπουργική καρέκλα.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε χθες...