Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

"ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ"

«Ξεχάστε την οικονομική κρίση και απολαύστε μία πόλη που είναι απλώς υπέροχη», προτρέπει τους αναγνώστες της η βρετανική εφημερίδα “Sunday Mirror”, σε ρεπορτάζ με τίτλο “Athens: Out of the ruins”.

Η εφημερίδα παραδέχεται πως, έπειτα από μήνες οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι, η χώρα δεν είναι ο καλύτερος προορισμός διακοπών αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η αρθογράφος Sarah Whitfield King, «παρά τα οικονομικά προβλήματα, στην πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί, δεν είδα σημάδια ύφεσης, ούτε και κανενός άλλου είδους προβλήματα».

Τώρα, είναι η καλύτερη εποχή για να πάει κάποιος στην Ελλάδα, γράφει η ίδια και προσθέτει ότι ««μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όλα στην Αθήνα δουλεύουν καλύτερα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

H πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας έδωσε το «πράσινο φως» στην εταιρία «Χελθ Λινξ» (HealthLinx) της Μελβούρνης, να προχωρήσει στην επόμενη φάση κλινικών δοκιμών για τον εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διευθύνων σύμβουλος της HealthLinx είναι ο ομογενής, Νικ Γκάτσιος, ο οποίος επισημαίνει πως τα νέα κλινικά τεστ, που θα κοστίσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, θα γίνουν σε συνεργασία με το «Βασιλικό Νοσοκοµείο Γυναικών» (Royal Women's Hospital) της Μελβούρνης και το νοσοκομείο «Μάτερ» (Mater Hospital) της Κουϊνσλάνδης, και με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη.

"Αισιοδοξούμε πως και οι νέες κλινικές δοκιμές θα έχουν την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες", είπε ο κ. Γκάτσιος ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει "πως θα πάρει καιρό έως ότου να είναι διαθέσιμη η νέα μέθοδος".

Ο κ. Γκάτσιος υπενθύμισε πως η εταιρεία HealthLinx ανακάλυψε μια αιματολογική εξέταση, με την οποία μπορεί να εντοπίζεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στα πρώτα του στάδια.

Διαβάστε ένα συγκλονιστικό, σε αποκαλύψεις, κείμενο του Δρα ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ, στο οποίο εκτοξεύει μύδρους κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου

ΕΔΩ το πλήρες κείμενο
Ο κύριος Πουλιανός είναι Μέλος του Μονίμου Διεθνούς ΙνστιτούτουΑνθρωπολογικών
και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO.

Για το πώς έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου, ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών, όπως βεβαίωσε το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπουργό Παιδείας και τι απάντησε.

Με την κυρία Θάλεια Δραγώνα, την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ασχολείται η Δικαιοσύνη, έπειτα από ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Καλαμίδα, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» για το ότι η κυρία Δραγώνα εξελέγη καθηγήτρια ενώ στερείτο βασικού τίτλου σπουδών, όπως έχει βεβαιώσει το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στις 16 Φεβρουαρίου είχε στείλει, με αφορμή το δημοσίευμα του «Συναξαριστή» στο φύλλο του «Π» της 14ης Φεβρουαρίου, επιστολή στην υπουργό Παιδείας, από την οποία ζητούσε «να μας γνωρίσετε αν συννόμως ή όχι αναγνωρίστηκε το διδακτορικό δίπλωμα της κ. Θάλειας Δραγώνα κι αν συννόμως ή όχι αυτή εξελέγη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου».


Την απάντηση της υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο οποίος ήδη την έστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Εισαγγελέα κυρία Ράικου, με την παραγγελία να διερευνηθεί η νομιμότητα της εκλογής της κυρίας Δραγώνα ως καθηγήτριας πανεπιστημίου και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Φεύγει η Δραγώνα;

Ντροπή....

Μα φωτογραφία που προκαλεί ερωτηματικά

Η εικόνα είναι τραβηγμένη μέσα από τα γραφεία της εταιρείας Facebook.

Τυχαίο άραγε που οι μοναδικές σημαίες στα γραφεία, είναι της Αμερικής και των Σκοπίων;

Ίσως μελλοντικά να εξηγούνται πολλά για τη μήνη που τρέφει ο συγκεκριμένος κοινωνικός ιστότοπος και οι ιδρυτές του (που όλως τυχαίως είναι εβραίοι) σε οτιδήποτε προβάλλει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Φοβίες...

Γέλια και ταυτόχρονα θυμό προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια ορισμένων της blogσφαιρας να καταργήσουν την πολιτική αυτοτέλεια του Αντώνη Σαμαρά.

Ντούντα ο εκλεκτός

Μπορεί να ακούγονται συνεχώς καινούργια ονόματα για τον πάγκο του μπασκετικού Ολυμπιακού, εντούτις το μεγάλο φαβορί ακούει στο όνομα Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της διοίκησης και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να πειστεί να εργαστεί στους ερυθρολεύκους.

Ο Ντούντα θεωρείται ο ιδανικότερος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ ενώ στα συν του περιλαμβάνεται η ικανότητά του να τιθασεύει τους super stars και να εμπνέει τους νεότερους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ προτιμούν τα… υψηλότερα εισοδήματα

Τι κοινό μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΛΑΟΣ; Βέβαια για μερικούς πολιτικούς επιστήμονες η σύγχρονη ιδεολογική διαχωριστική γραμμή δεν τίθεται πλέον μεταξύ Αριστεράς-Δεξιάς αλλά μεταξύ λαϊκισμού και μη.
Στηριζόμενος στενά στα στοιχεία της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ερευνας ωστόσο, με γνώμονα το συσχετισμό εισοδηματικής ανισότητας και πολιτικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα ο Διονύσης Μπαλούρδος -αν. διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών- βρέθηκε μπροστά σε ένα αναπάντεχο εύρημα: ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ έχουν από τα υψηλότερα εισοδήματα σε….
αντιδιαστολή με τα χαμηλότερα που καταγράφονται στους ψηφοφόρους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΚΚΕ, ενώ από οικονομικής απόψεως οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., βρίσκονται σε ένα μέσο επίπεδο.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι κοινός τόπος των ερωτώμενων πέρα από άλλες διαφοροποιήσεις είναι η σχεδόν καθολική δυσαρέσκεια για την οικονομία παρ’ ότι η έρευνα διενεργήθηκε πέρσι, προ πακέτου στήριξης, αν και σε γενικές γραμμές δηλώνουν πάνω από το μέσο όρο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους…

Η κυβέρνηση ακυρώνει την αξιοπιστία όλων των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών

Το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε σε ξένες ελεγκτικές εταιρείες (όπως η Deloite και η KPMG) για να παρακολουθήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής.

Αδυναμία ή σκοπιμότητα, σημασία έχει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου παραδέχεται πως δεν διαθέτει – ή δεν εμπιστεύεται – τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να παρακολουθήσει την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού.
Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδης στην Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Μάριου Σαλμά.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Όταν δεν έχεις τεχνογνωσία, προσφεύγεις για να την εξασφαλίσεις.

Δηλαδή, ακυρώνει την αξιοπιστία όλων των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και παράλληλα θέλουν να μας πείσουν ότι θα πιάσουν τους φοροφυγάδες….

"Η ελληνική παραλία στον Τάμεση"


   Σε ένα πολύ εμπορικό μέρος στις όχθες του ποταμού Τάμεση, στο νότιο Λονδίνο, προβάλλεται από χθες και για μια εβδομάδα ο ελληνικός τουρισμός, σε έκθεση με τίτλο "Η ελληνική παραλία στον Τάμεση".

    Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσφέρεται στους επισκέπτες η ευκαιρία να ξαπλώσουν σε καρέκλες για ηλιοθεραπεία, να δοκιμάσουν συνταγές της ελληνικής κουζίνας και ελληνικά ποτά, να παίξουν τα παιδιά στην άμμο, να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου και να ακούσουν σύγχρονη ελληνική μουσική από τον μουσικό Γιάννη Πολυκανδριώτη, ο οποίος διδάσκει μπουζούκι σε ελληνικά σχολεία του Λονδίνου.

    Την έκθεση "Η ελληνική παραλία στον Τάμεση" εγκαινίασε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, παρουσία του Ελληνα πρέσβη στο Λονδίνο Αρη Σάνδη και του προέδρου του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλου.

    "Το μήνυμα που φέρνει η έκθεση προς τους Βρετανούς τουρίστες είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και πολύ φιλόξενη χώρα, γεμάτη πολιτισμό, ομορφιά και έχει υπέροχο τρόπο ζωής", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε:

    "Καλούμε όλους τους φίλους μας εδώ στην Αγγλία, καλούμε κάθε υποψήφιο επισκέπτη από οπουδήποτε, να έλθουν φέτος στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σήμερα η σχέση τιμών και υπηρεσιών είναι άριστη, είναι η καλύτερη. Μπορεί οποιοσδήποτε να μπει στο Διαδίκτυο και να το ελέγξει. Θα διαπιστώσει ότι αυτό που λένε οι Αγγλοι "value for money" είναι σε ένα εκπληκτικό επίπεδο. Η αγγλική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό μας και μαζί με τη γερμανική είναι οι σημαντικότερες αγορές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μείωση, προσπαθούμε να ανατάξουμε αυτό το κλίμα , υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αγγλίας και είμαι βέβαιος ότι το κλίμα αυτό θα αντιστραφεί και θα έχουμε πολύ περισσότερους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα"
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πως οι Τούρκοι βιάζουν την Ιστορία

Του Σάββα Πέτρου
Ένα από τα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι στην Κύπρο, εκτός από τον εποικισμό και την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, είναι και η αλλαγή της ιστορίας του νησιού. Κατασκεύασαν ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία της Κύπρου και την προσάρτησαν και την ταύτισαν με την ήδη παραχαραγμένη ιστορία της Τουρκίας.

Αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, αφού κατάφεραν να την εμπεδώσουν οι ίδιοι, την διδάσκονται στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους και το χειρότερο οι ξεναγοί την μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται την Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο και αυτήν την ψεύτικη και παραχαραγμένη ιστορία που στηρίζεται σε μια πλεκτάνη αληθοφάνειας την παρουσιάζουν ως μια ενιαία ιστορία της Τουρκίας και της κατεχόμενης Κύπρου που να φαίνεται ότι όχι μόνον η κατεχόμενη Κύπρος αλλά και η υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρος έχουν κοινή ιστορία με την τουρκική ιστορία.

Σε πρόσφατο συνέδριο πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε στην Τουρκία υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Davutoglu, ελέχθη ότι στη σημερινή Τουρκία οι Τούρκοι είναι οι συνεχιστές της ιστορίας των αρχαίων πολιτισμών, οι οποίοι αναμείχθηκαν με τον τουρκικό πολιτισμό και κουλτούρα και το κράμα αυτής της ανάμειξης άρχισε να παράγεται από το 1071 μ.Χ., όταν εμφανίστηκαν στην περιοχή η μάζα των Μογγόλων Τούρκων που έφθασαν από τη Μογγολία.

Αυτό το κατασκεύασμα το παρουσιάζουν τουρκική ιστορία και στηρίζεται στους Φρύγες, μιαν αρχαία φυλή που για αληθοφάνεια αναφέρουν αποσπάσματα από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από την Ιλιάδα, αναφέροντας τους Φρύγες ως εχθρούς των Ελλήνων στον πόλεμο της Τροίας. Θεωρούν τους Φρύγες ως προπατόρές τους και η αντιπαλότητα των Τούρκων με τους Έλληνες αρχίζει από την εποχή του Τρωικού Πολέμου. Για να στηρίξουν αυτό το ψεύτικο κατασκεύασμα, αναφέρουν ότι οι Φρύγες πριν από τον Τρωικό Πόλεμο κατοικούσαν στη Θράκη και Σαμοθράκη και με τον ερχομό των Αχαιών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Θράκη και να εγκατασταθούν στη Μικρά Ασία. Για να υποστηρίξουν αυτό το ψέμα παρουσιάζουν ένα αγγείο που ευρέθη στη Σαμοθράκη, πάνω στο οποίο φαίνονται χορευτές να χορεύουν γυρνώντας γύρω από τον εαυτό τους και να βγαίνει σκόνη. Σε αυτόν το χορό στηρίζουν την αληθοφάνεια της πλαστής ιστορίας ότι οι σημερινοί Δερβίσηδες έχουν βάση στη διδασκαλία τους τον Πλάτωνα.

Δεν είναι τυχαίο που βάζουν σε αυτό το κατασκεύασμα και τον Πλάτωνα. Όπως θα δούμε πιο κάτω, αφήνουν υπονοούμενο ότι σε αυτό το έκτρωμα της ιστορίας τους έχουν και στοιχεία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού πως οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους σύγχρονους Έλληνες και είναι κάτι διαφορετικό.

Στα σχολεία οι Τούρκοι διδάσκονται αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία ως γενική για όλους τους Τούρκους

Περαστικοί και κατακτητές

Σε περιοχές όπου ήκμασε ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, όπως η Ιωνία, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα νότια παράλια της Τουρκίας και η κατεχόμενη Κύπρος παρουσιάζουν την ίδια ιστορία και κοινό γνώρισμα της ιστορίας αυτών των περιοχών είναι ότι οι Έλληνες παρουσιάζονται ως περαστικοί και ως κατακτητές. Πρώτους κατοίκους της Τουρκίας στα βιβλία της ιστορίας τους, στα εγχειρίδια που δίνουν δωρεάν στους ξένους τουρίστες και στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους Χετταίους από το 1900 π.Χ. μέχρι το 1200 π.Χ. Από το 1200 π.Χ. μέχρι το 600 π.Χ. η Τουρκία ήταν κάτω από την Περσική Αυτοκρατορία και οι λαοί που ζούσαν στη Τουρκία, οι Φρύγες και οι Λήδες, είχαν άμεση επιρροή από τους Πέρσες.
Από το 600 π.Χ. μέχρι το 1453 που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή ήταν οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί.

Το τέλος των ρωσικών αγωγών

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Οι περιβόητες προεκλογικές ανησυχίες που είχε εκδηλώσει για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης βρήκαν σφοδρή ανταπόκριση στην άκρως τρυφερή στα περιβαλλοντικά θέματα καρδιά του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανακοίνωσε ως γνωστόν την αποχώρηση της χώρας του από τον πετρελαιαγωγό αυτόν, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της κατασκευής του.

Οσο κυβερνούσαν τη Βουλγαρία οι σοσιαλιστές, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με τη Ρωσία, κάθε τόσο ανακαλύπτονταν και καθαιρούνταν Βούλγαροι αξιωματούχοι επί ενεργειακών θεμάτων που είχαν εξαγοραστεί από τους Αμερικανούς προκειμένου να δημιουργούν προσκόμματα στην υλοποίηση ρωσικών ενεργειακών προγραμμάτων που συμπεριλάμβαναν τη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τώρα όμως οι Αμερικανοί έχουν πολιτικά δικό τους τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπορίσοφ, οπότε δεν χρειάζονται πλέον τεχνάσματα τεχνητών καθυστερήσεων. Η Σόφια προχωράει ευθέως σε ματαιώσεις των έργων αυτών.

Δεν ματαιώνεται όμως μόνο ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όσο και αν ήταν δημοφιλέστατος στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας, ήταν στην πραγματικότητα ένα ασήμαντο για τη Ρωσία έργο και μάλιστα αμφίβολης οικονομικής βιωσιμότητας.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΚΑΖΠΡΟΜ

Η ρωσική "Γκαζπρόμ" απειλεί ότι από τις 09:00 ώρα Ελλάδας, σήμερα, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες περιστολής της ροής φυσικού αερίου στο δίκτυο της Λευκορωσίας, η οποία μπορεί και να φθάσει το 85% του συνόλου των παρεχόμενων όγκων, λόγω συσσωρευμένου χρέους 192 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Έως εκείνη την ώρα και από τις 06:00 περίπου το πρωί, εκπρόσωποι του Μινσκ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αντρεί Φιλόνοφ, θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν έναν συμβιβασμό, αν και οι χθεσινές και προχθεσινές προτάσεις της πλευράς της Λευκορωσίας για εξόφληση του χρέους σε είδος, απορρίφθηκαν από τη ρωσική "Γκαζπρόμ".

Ο επικεφαλής της, Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε, μάλιστα, ότι οι συμβιβαστικές προτάσεις του Μινσκ αποτελούν ομολογία του χρέους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί το δίκτυο της Λευκορωσίας και η Μόσχα να συνεχίσει κανονικά την τροφοδοσία των πελατών της στην ΕΕ, αυξάνοντας τη ροή μέσω Ουκρανίας και Πολωνίας.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΧPO 2010 ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Η βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τομέα του τουρισμού, η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και από την Ελλάδα στην Κίνα καθώς και η επέκταση της συνεργασίας στη ναυτιλία είναι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς κατά την επίσκεψή της στη Σαγκάη.

Η υπουργός επισκέφτηκε τη Σαγκάη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ελλάδας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010.

Σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός παρουσίασε την πρωτοβουλία του Invest in Greece, το ''e-book'', το οποίο αποτελεί το εργαλείο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων επενδυτών προκειμένου να έχουν μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη άποψη για όσα προγράμματα μετοχοποιήσεων προωθεί η κυβέρνηση.

South Stream τέλος(;) για την Ελλάδα

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά από όλα τα ΜΜΕ

Μικροπολιτικός